Ξεχάστε την Xiaomi, ακολουθεί πιστά τον δρόμο της Huawei…

Ένας από τους λόγους που η Huawei αντιμετωπίζει τους γνωστούς αποκλεισμούς, όπως για παράδειγμα που δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει Play Store και Google Services, είναι η προσπάθεια της να αντικαταστήσει όλους τους προμηθευτές εκτός Κίνας. Για παράδειγμα ένα κινητό Huawei μπορεί να είχε πάνω του 30% τεχνολογία από “Αμερική” και άλλες χώρες. Αυτό η Huawei ήθελε να το κάνει 0% και να προέρχονται όλα από Κίνα.

Λογικό επόμενο ήταν η “Αμερική” να στραβώσει, δεν είναι σωστό μία εταιρεία να βγάζει δισεκατομμύρια από μία αγορά και να προσπαθεί να αντικαταστήσει τους ελάχιστους προμηθευτές που έχει από εκείνη την αγορά.

Αυτό ακριβώς ετοιμάζεται να κάνει και η Xiaomi. Βλέποντας πως χάνει συνεχώς μερίδιο από την Ευρώπη, αλλά και την “Αμερικάνικη” αγορά, ετοιμάζεται να αντικαταστήσει όσους περισσότερους προμηθευτές μπορεί. Αυτό έχει ξεκινήσει ήδη, αφού η οθόνη στο Xiaomi 13 Ultra δεν είναι LG ούτε Samsung, αλλά Huaxing Optoelectronics. Ένας λόγος είναι για να καταφέρουν να μειώσουν το κόστος παραγωγής, που στη πράξη όμως για τους καταναλωτές δεν μεταφράζεται ποτέ σε καλύτερες τιμές, αλλά μόνο σε μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους για την εταιρεία.

Μέρα με τη μέρα τα Global Xiaomi κινητά γίνονται όλο και λιγότερο ελκυστικά.

Asus ZenFone 8 Android