Xiaomi Κινητά από Skroutz + BestPrice | Μην κάνεις το λάθος!

Αποστολή του άρθρου δεν είναι να σε παρακινήσει να στραφείς σε επίσημο διανομέα για αγορά Xiaomi προϊόντων καθώς εκεί οι τιμές ξεφεύγουν, ούτε για να σε σπρώξει στην πιο δελεαστική online αγορά της Κίνας. Ως γνωστών το TechValue δίνει αξία στον αναγνώστη και όχι στις εταιρείες. Η αποστολή είναι να μην σε πιάσουν κορόιδο τα γνωστά “skroutzoμάγαζα”, εννοώντας και το BestPrice, όταν έχεις πάρει την απόφαση να πάρεις Xiaomi κινητό από εκεί.

Xiaomi Κινητά

Από που ξεκινάει το πρόβλημα;

Το πρόβλημα ξεκινάει από τον ανταγωνισμό που δίνει και παίρνει σε αυτές τις 2 πλατφόρμες σύγκρισης τιμών. Αρκετές φορές λοιπόν αυτά τα καταστήματα για να εξασφαλίσουν πρώτη θέση δεν αγοράζουν πάντα Global Version Xiaomi κινητά, αλλά τις Κινέζικες εκδόσεις αυτών οι οποίες πάντα έχουν πιο χαμηλή τιμή.

Xiaomi κινητό Global Version

Τι γίνεται όταν το κινητό δεν είναι Global Version;

  • Για να περαστεί Global ROM θα πρέπει πρώτα να ξεκλειδωθεί ο BootLoader της συσκευής. Σύμφωνα με την Xiaomi μετά από αυτό δεν ισχύει η εγγύηση και η εταιρεία δεν εγγυάται για την ασφάλεια των προσωπικών σου δεδομένων.
  • Το κουτί δεν θα είναι σφραγισμένο γιατί θα έχει ανοιχτεί ώστε να περαστεί η Global ROM για να έχει το κινητό τις υπηρεσίες της Google, αλλά και Ελληνική γλώσσα.
  • Δηλαδή αγοράζεις ένα ελαφρώς μεταχειρισμένο κινητό σε άριστη εξωτερική κατάσταση.
  • Ο φορτιστής θα είναι Κινέζικος και θα χρειάζεται να κουβαλάς έξτρα αντάπτορα.
  • Κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει την μπάντα B20 που τα Ελληνικά δίκτυα χρησιμοποιούν.
  • Το χειρότερο από όλα είναι πως η πλειονότητα δεν θα καταλάβει σχεδόν τίποτα από τα παραπάνω.
Xiaomi smartphones από skroutz

Πώς μπορώ να το αποφύγω;

Αν έχεις πάρει την απόφαση να αγοράσεις Xiaomi κινητό από εκεί τότε πριν την παραγγελία επικοινώνησε με το κατάστημα και απαίτησε το κινητό που θα σου στείλουν να είναι σφραγισμένο από το εργοστάσιο και το κουτί απέξω να αναγράφει Global Version.

Xiaomi Mi A2 Skroutz κινητό

Γιατί;

Είναι επιεικώς απαράδεκτο να αγοράζει ο ανυποψίαστος καταναλωτής Xiaomi κινητό από “Ελληνικό κατάστημα” και να παραλαμβάνει Κινέζικη έκδοση. Μέχρι και το Banggood, ένα αρκετά αξιόπιστο κατάστημα με έδρα την Κίνα αναγράφει αναλυτικά αν πρόκειται για Global Version ή όχι. Και όταν πρόκειται για Global Version το κουτί έρχεται πάντα σφραγισμένο από το εργοστάσιο.

κινητα xiaomi

Κινητά Xiaomi από Skroutz ή BestPrice;

Εάν και όλες μου οι αγορές Xiaomi προϊόντων γίνονται απευθείας από την “Κίνα” και μάλιστα χωρίς τελωνείο, εάν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα στα δύο θα επέλεγα Skroutz για έναν βασικό λόγο. Μετά το “σκάνδαλο” που ξέσπασε το 2018 με τα “όργια” φοροδιαφυγής που πραγματοποιούν τα “skroutzoμάγαζα ” για να καταφέρουν να έχουν τόσο χαμηλές τιμές, το Skroutz πήρε μέτρα και κατά κάποιον τρόπο το αντιμετώπισε. Η “απόδειξη” είναι οι ίδιες οι τιμές που στο BestPrice είναι σχεδόν πάντα πιο χαμηλές στα Xiaomi κινητά.

Asus ZenFone 8 Android