Απογοητευμένη η Xiaomi από Ελλάδα και ΕΕ, κλείνει το μάτι σε Ινδία και πάει offline

Όταν λέμε Ελλάδα φυσικά εννοούμε το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης που περνάει βαθιά κρίση και η Xiaomi βλέπει τα έσοδα να μειώνονται σε μεγάλο βαθμό. Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει και στην Ινδία, όπου δεν υπάρχει έντονη κρίση όπως εδώ. Αυτό επιβεβαιώνεται από την ανακοίνωση της Xiaomi για 1 εκατομμύριο πωλήσεις μόνο την προηγούμενη βδομάδα σε περίοδο προσφορών στην Ινδία.

Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες. Για παράδειγμα στην Ινδία η Xiaomi έχει επίσημη παρουσία και δεν υπάρχει μεσάζοντας όπως γίνεται στην Ελλάδα με την info quest που θέλει ταρίφα σε κάθε πώληση και έτσι χάνουν τον “TechValue” χαρακτήρα τους οι συσκευές. Έτσι ακριβώς κερδίζει έδαφος στην Ελλάδα η Samsung

Xiaomi Ελλάδα Ινδία

Η Poco αναμένει αύξηση 60% στις δραστηριότητές της φέτος στην Ινδία λόγω της αναβάθμισης από 4G σε 5G, της επιθετικής στρατηγικής τιμολόγησης και σχεδιασμού, σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρείας στην Ινδία, Himanshu Tandon.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι τα περισσότερα από τα smartphones της Poco από εδώ και στο εξής θα υποστηρίζουν συνδεσιμότητα 5G. Μια κίνηση που έχει νόημα, επειδή ήδη τα περισσότερα chipsets μεσαίας κατηγορίας υποστηρίζουν πλέον 5G.

Μένει να δούμε αν οι χρήστες θα αναβαθμίσουν συσκευή μόνο για έχουν 5G, όπως περιμένει η Poco να γίνει…

Ο Tandon δήλωσε επίσης ότι το τμήμα των smartphones κάτω των 10.000 ρουβλιών (περίπου 120 ευρώ) θα επηρεαστεί περισσότερο από τον πληθωρισμό και την υποτίμηση του νομίσματος, αλλά θα υπάρξει ισχυρός ανταγωνισμός.

Η Poco θα λανσάρει τον επόμενο μήνα το Poco X5 Pro 5G με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 778G στο εύρος τιμών 20.000-25.000 Rs (περίπου 250 ευρώ). Η εταιρεία σχεδιάζει να διαφοροποιηθεί από τις online σε offline πωλήσεις και να αυξήσει την παραγωγική ικανότητα στην Ινδία, που όμως μοιάζει αρνητικό για την ποιότητα των συσκευών της.


Άστους να κάνουν τα δικά τους, εσύ μην ξεχνάς πως υπάρχει η λίστα με τα καλύτερα κινητά!

Asus ZenFone 8 Android