Απολύει 3500 εργαζομένους η Xiaomi με δικαιολογία: Business Optimisation

Το TechValue άνοιξε την αυλαία για την Xiaomi πριν καν “έρθει Ελλάδα” και όπως φαίνεται εμείς πάλι είμαστε που θα την κλείσουμε αν συνεχίσει έτσι. Οι αναταράξεις στο εσωτερικό της Xiaomi είναι τεράστιες και πλέον όσο και να θέλει δεν κρύβονται. Δύο από τα ανώτερα στελέχη στον τομέα των κινητών έχουν ήδη αντικατασταθεί, ενώ τον δρόμο της απόλυσης είδαν χιλιάδες εργαζόμενοι εξαιτίας των αποτυχημένων τακτικών υπερκέρδους της Xiaomi.

Στη Κίνα όταν μία εταιρεία απολύει πάνω από 20 εργαζομένους πρέπει να παραπέμπεται στην κυβέρνηση για έλεγχο σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία. Αυτό η Xiaomi προσπαθεί να το αποφύγει βαφτίζοντας πάνω από 3.500 απολύσεις “Βελτιστοποίηση Επιχειρήσεων”! Η Xiaomi μπορεί να έχει βρει σκούρα, αλλά εσύ ξέρεις που μπορείς να βρεις τα καλύτερα κινητά!

xiaomi απολύσεις

Μάλιστα μόλις πριν λίγες μέρες εκπρόσωπος της Xiaomi δήλωσε ότι πρόκειται για μία συνηθισμένοι βελτιστοποίηση προσωπικού και οργανωτικό εξορθολογισμό. Περίεργο όμως είναι το γεγονός πως άλλη έρευνα δείχνει πως η Xiaomi σκοπεύει να περιορίσει τις μισθοδοσίες κατά 15%, που σημαίνει πως οι απολύσεις μπορεί τελικά να είναι περισσότερες.

Οι απολύσεις δεν οφείλονται τόσο στην κρίση, αλλά κυρίως στις νευρικές κινήσεις της Xiaomi που διψάει για χρήμα. Τον περασμένο Δεκέμβριο είχε ξεκινήσει μπαράζ προσλήψεων και τώρα μόλις 1 χρόνο αυτοί οι άνθρωποι βλέπουν την πόρτα της εξόδου. Οι εξελίξεις μάλιστα είναι τόσο ανησυχητικές που η Κίνα φαίνεται να φοβάται πλέον για το μέλλον του τεχνολογικού τομέα, του οποίο σύμφωνα με τα όσα έγιναν με την huawei τα τελευταία χρόνια εκμεταλλεύτηκε για κυβερνητικό και πολιτικό συμφέρον.