Microsoft, όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για νέα κονσολά

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο The Verge ο επικεφαλής του τμήματος της Microsoft, Phil Spencer, αποκάλυψε ότι το Xbox δεν θα είναι η μόνη κονσόλα που θα αναπτυχθεί από την προαναφερθείσα εταιρεία. Συγκεκριμένα δήλωσε πως ”Είμαι σίγουρος πως θα δείτε και άλλη κονσόλα από μας. Οι καλύτεροι πελάτες μας είναι αυτοί που κατέχουν το Xbox  και θέλω να κρατήσω κοντά αυτούς τους ανθρώπους στο Xbox αλλά και σε ότι ίσως κάνουμε στο μέλλον. Είμαι 100% αφοσιωμένος σ’αυτό”. Σίγουρα η δήλωση αυτή γεννά πολλά ερωτήματα όμως ο Spencer δεν προχώρησε όπως ίσως ήταν αναμενόμενο σε περισσότερες πληροφορίες.

microsoft-logo

Από την ίδια την εταιρεία φυσικά δεν υπάρχει κάποια περαιτέρω σχετική δήλωση όσον αφορά τις δηλώσεις του Phil Spencer σχετικά με την ύπαρξη νέας κονσόλας είτε μιλάμε για το Xbox ή για κάποια νέα έκδοση του Xbox One όπως είχαμε δει και στο παρελθόν με το Xbox 360 είτε για κάποια άλλη κονσόλα.

Πριν τις δηλώσεις του Spencer για πιθανή ανάπτυξη νέας κονσόλας, ο Patrick Sodderlund, της EA exec, είχε δηλώσει ότι η τωρινή γενιά κονσολών θα έχει μικρότερη ζωή, αντίθετα από τις κονσόλες PS3 και Xbox 360, γύρω δηλαδή στα 5 με 6 χρόνια. Να θυμίσουμε πως τα Xbox One και PS4 κυκλοφορήσαν μαζί το Νοέμβριο του 2013 έχοντας κλείσει 2 χρόνια στην αγορά.

Πηγή