WRC 6, από Οκτώβριο τσίτα τα γκάζια

Τα rally games είναι διασκεδαστικά! Κατά την άποψη μου, τουλάχιστον. Διότι η κατηγορία αυτή μπορούμε να πούμε πως έχει το καλό ότι δεν απευθύνεται μόνο σε αυτούς που είναι ενθουσιώδεις με τα αυτοκίνητα, γνωρίζουν κάθε εξάρτημα και, γενικά, είναι λάτρεις της ταχύτητας. Τα rally games είναι ικανά να προσφέρουν ώρες διασκέδασης σε παρέες που θα επιλέξουν τον ανταγωνισμό αντί μέσα σε ένα γήπεδο, σε μια πιστά rally. Ένα παιχνίδι που ανήκει σε αυτή τη κατηγορία είναι το δημοφιλές WRC.

Τη πρώτη του εμφάνιση το WRC, ή αλλιώς World Rally Championship, την έκανε το 2001 για το PS2. Έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει άλλοι δώδεκα τίτλοι της σειράς, με το τελευταίο να έχει κυκλοφορήσει το 2015 για PS4, Xbox One και PS Vita. Το WRC έχει σημειώσει ιδιαίτερη επιτυχία και θεωρείται πλέον ένα από τα κλασικά rally games.

WRC 6


WRC 6

Από το 2001 μέχρι το 2005, πίσω από την ανάπτυξη του παιχνιδιού βρισκόταν η Evolution Studios και το 2005 η Traveller’s Tales για την PSP έκδοση. Για πέντε χρόνια δεν υπήρχαν σημάδια ζωής για το WRC. Ώσπου, το 2010, βγαίνει στην επιφάνεια με το WRC – FIA World Rally Championship. Ήταν, μάλιστα, το πρώτο που κυκλοφόρησε για Xbox 360 και PC. Το 2015, αναλαμβάνει την ανάπτυξή του η Kylotton και κυκλοφορεί για πρώτη φορά και στις next gen κονσόλες το WRC 5: FIA World Rally Championship.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου από την εκδότρια Bigben Interactive και Kylotton, το WRC 6 θα προσφέρει μια νέα εμπειρία. Το επίπεδο ρεαλισμού ανεβαίνει, ο ήχος και τα γραφικά θα είναι βελτιωμένα. Οι δρόμοι γίνονται στενότεροι, θα υπάρχουν μεγαλύτερες ειδικές διαδρομές και θα συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά το Rally China.

Κάποια άλλα χαρακτηριστικά του WRC 6 είναι ότι θα έχει 14 γύρους για την 2016 WRC season, θα έχετε μια ευρεία γκάμα από WRC 2 ομάδες και ανταγωνιστές από την κατηγορία Junior WRC και eSports WRC. Τέλος, δεν θα μπορούσε να λείπει το online competition. Είχε εγκαινιαστεί στο WRC 5 και θα συνεχίσει και στο WRC 6 με βελτιώσεις όσον αφορά τους όρους πρόσβασης και τους κανόνες.

To WRC 6 αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο για PS4, Xbox One και PC/Steam.

WRC 6

WRC 6

Πηγή