Wolfenstein II: The New Colossus | Mε ηχηρό μήνυμα κατά του ναζισμού

Για τους παλιούς φίλους των FPS, το Wolfenstein έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά τους. Θεωρείται (και όχι άδικα) ένας από τους πυλώνες της κατηγορίας. Η ιστορία του ξεκινά το 1992 με το Wolfenstein 3D. Θα περάσουν αρκετά χρόνια μέχρι να δούμε νέο τίτλο, και συγκεκριμένα θα είναι το 2009. Η Bethesda πριν λίγα χρόνια μετέφερε τις περιπέτειες του B.J. Blazkowicz μέσα από το πολύ καλό Wolfenstein: The New Order. Μια από τις ανακοινώσεις στην πρόσφατη E3 2017 από την Bethesda, είχε να κάνει με το νέο κεφάλαιο της επιτυχημένης σειράς Wolfenstein, το Wolfenstein II: The New Colossus. Η εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα ένα λίγο περίεργο live-action trailer.

Wolfenstein II: The New Colossus


Wolfenstein II: The New Colossus, ηχηρό μήνυμα κατά του ναζισμού

13 Οκτωβρίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Σίγουρα δεν ζούμε και στην πιο ήσυχη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας. Η ξενοφοβία που έχει απλωθεί σε πολλές χώρες και η εκτόξευση κομμάτων που είναι φιλικά προσκείμενα σε ιδέες και φιλοσοφίες του παρελθόντος που μόνο δεινά και πόνο έφεραν, κάνει το κλίμα αρκετά τεταμένο. Το νέο Wolfenstein II: The New Colossus, μέσα από διάφορα trailers που έχει δώσει κατά καιρούς στη δημοσιότητα, προετοιμάζει τους παίκτες για μια σκληρή μάχη. Διαδραματίζεται σε μια εναλλακτική Αμερική, που φωνάζει να βρει την ελευθερία της.

Μέσω του Twitter και της επίσημης σελίδας του Wolfenstein II: The New Colossus, η Bethesda έδωσε το δικό της μήνυμα κατά του ναζισμού. Ένα trailer που προκάλεσε αναστάτωση, με το χαρακτηριστικό hashtag #NoMoreNazis. Σίγουρα ήταν μια έξυπνη κίνηση, ώστε να τραβήξει τα βλέμματα πάνω του. Στην ανάρτηση του εν λόγω post υπήρχαν και αντιδράσεις.

Η Bethesda ξεκαθάρισε τη θέση της μέσω του Pate Hines, που έχει αναλάβει το Marketing της εταιρίας. Δήλωσε χαρακτηριστικά ότι και στο GameIndustry.biz, η συγκεκριμένη θεματολογία δεν είναι κάτι άγνωστο για τη σειρά Wolfenstein. Από την αρχική κυκλοφορία – πριν 20 χρόνια – ο πρωταγωνιστής BJ Blazkowicz μάχεται κατά των ναζί.

Ουσιαστικά, με αυτό το trailer και την ελευθερία της Αμερικής, θέλει να δώσει ένα μήνυμα ελπίδας σε όλο τον κόσμο. Είτε το ήθελαν είτε όχι, το παιχνίδι κατάφερε να περάσει το δικό του μήνυμα για όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

Το αν μπορεί το Wolfenstein II: The New Colossus να συγκριθεί με την πολική κατάσταση στην Αμερική του σήμερα, ο Pate Hines δήλωσε ότι “Δεν υπάρχει κάποιο πολιτικό μήνυμα για την κατάσταση στην Αμερική. Η ανάπτυξή του έχει αρχίσει αρκετό καιρό πριν”.  To Wolfenstein II: The New Colossus θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου για PC, PS4, Xbox One και Nintendo Switch.

Πηγή


Wolfenstein II: The New Colossus, νέα gameplay trailers με μπόλικη δράση

30 Ιουλίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Όλοι λίγο μπορεί έχουμε σκεφθεί πως θα ήταν τα πράγματα αν είχαν πάρει μια λάθος εξέλιξη. Το Wolfenstein II: The New Colossus διαπραγματεύεται ένα τέτοιο σενάριο. Η Γερμανία είναι αυτή που κέρδισε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ήδη από την παρουσίαση της E3, ο νέος τίτλος που αναπτύσσεται από την MachineGames τράβηξε τα βλέμματα. Όπως αναφέρει και η ίδια η ομάδα, “Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε έναν τίτλο διαχρονικό. Πάνω σε αυτό το όραμα και με αυτό τον σκοπό, αναλάβαμε την δημιουργία του Wolfenstein II: The New Colossus”.

Το όραμα του και τις βλέψεις που έχει αποκάλυψε ο Jen Matthies, δημιουργός του παιχνιδιού. Η δημιουργία και η διαχρονική αξία μπορεί να εκφραστεί μέσα από διάφορους τρόπους. Και το Wolfenstein II: The New Colossus μας δίνει αυτή την ευκαιρία. Ο τίτλος είναι τοποθετημένος χρονικά στο 1961, σε μια Αμερική υπό τυραννικό καθεστώς. Παρουσιάζεται μια διαφορετική οπτική στο πως θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί τα πράγματα. Ή και μια προειδοποίηση για το σήμερα της Αμερικής.

Στον νέο τίτλο, ο κύριος πρωταγωνιστής της σειράς, William BJ Blazkowicz, ξύπνα από το κόμμα που βρισκόταν και ανακαλύπτει ότι οι Γερμανοί έχουν αποκτήσει την τεχνολογία που χρειάζονται για την κατασκευή τεράστιων ρομπότ. Ένα μέρος του παιχνιδιού παρουσιάζεται πάνω στην αναπηρική καρέκλα που βρίσκεται ο William BJ Blazkowicz. Ο ρυθμός και η δράση του gameplay σας κάνει να ξεχνάτε ότι ο πρωταγωνιστής βρίσκεται σε αυτή την δύσκολη θέση.

Σε αρκετούς το μυαλό θα πάει στην σειρά The Man in the High Castle ότι έχει να κάνει με την υπόθεση. Μια σειρά με κοινά σημεία με το Wolfenstein II: The New Colossus. Κάτι που όπως επισήμανε και ο Jen Matthies, αυτός και η ομάδα του δεν ήθελαν να το δουν για να αποφύγουν να επηρεαστούν. “Έχουμε μία ομάδα με ωραίες ιδέες και πάνω σε αυτές δουλεύουμε. Αν θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε τον τίτλο με μια ταινία αυτή θα ήταν το Inglorious Basterds και Diango Unchained”.

Πέρα από τον William BJ Blazkowicz θα έχουμε την προσθήκη και νέων χαρακτήρων που θα προσφέρουν μια συναρπαστική εκδοχή στην ιστορία. Όπως αποκάλυψε ο Jen Matthies, για τις ανάγκες του παιχνιδιού έχουν δουλέψει πάνω 100 ηθοποιοί. Όσοι προβούν σε αγορά του Season Pass θα έχουν προσβάσεις σε DLC, The Adventure of Gunslinger Joe, The Diaries of Agent Silent Dead και τέλος The Amazing Deeds of Captain. Το Wolfenstein II: The New Colossus θα κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One και PC στις 27 Οκτωβρίου.

Πηγή


Wolfenstein II: The New Colossus, το live-action trailer διδάσκει γερμανικά

16 Ιουλίου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Όπως έχουμε δει σε ταινίες ή σειρές που έχουν θέμα τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, υπάρχει και μια εναλλακτική κατάληξη της ιστορίας. Η άλλη εκδοχή θέλει τους Γερμανούς να είναι οι νικητές. Το trailer με τίτλο ‘German or Else’ ουσιαστικά μας βάζει σε αυτή την οπτική και σε ένα εναλλακτικό σύμπαν. Μία τηλεοπτική εκπομπή, θυμίζει έντονα εκείνα τα shows της Αμερικανικής τηλεόρασης. Οι διαγωνιζόμενοι πρέπει να βρουν την σωστή μετάφραση της λέξης στα γερμανικά.

https://www.youtube.com/watch?v=X2HKHdVIy9k&feature=youtu.be

Σκοπός του show είναι η αλλαγή της αμερικανικής νοοτροπίας και κουλτούρας και η ενσωμάτωση της γερμανικής. Στο Wolfenstein II: The New Colossus, όπως είχαμε δει και στο gameplay, πέρα από ναζί θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε και ρομπότ. Ενώ το trailer μας θυμίζει ότι απομένουν 173 μέρες μέχρι να μπορέσουμε να μάθουμε την γερμανική γλώσσα όσο καλύτερα γίνεται. Ο τίτλος θα κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One και PC στις 27 Οκτωβρίου.

Wolfenstein II: The New Colossus

Πηγή