Μία σημαντική και χρήσιμη λειτουργία έρχεται (επιτέλους) στα Windows 11

Μπορεί τα Windows να είναι το πιο διαδεδομένο λειτουργικό σύστημα για υπολογιστές όμως όπως είναι λογικό, έχουν αρκετές ελλείψεις. Μία από αυτές είναι και η υποστήριξη για tabs, ή στα Ελληνικά καρτέλες, στον File Explorer. Όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αυτό φαίνεται πως αλλάζει.

Windows File Explorer Tabs

Ένας προγραμματιστής κατάφερε και εντόπισε τη σχετική λειτουργία με τα tabs να εμφανίζονται στον File Explorer της τελευταία έκδοση των Windows 11 για Windows Insider. Η Microsoft φαίνεται πως είναι πολύ κοντά στη προσθήκη του χαρακτηριστικού και μάλλον σύντομα θα έχουν τη δυνατότητα να το δοκιμάσουν όσοι έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Πρόκειται για μία λειτουργία που η κοινότητα των Windows και η πλειοψηφία των power users ζητά εδώ και καιρό, όμως μέχρι στιγμής δεν είχε προστεθεί στο πρόγραμμα εξερεύνησης αρχείων των Windows. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα αρκετοί να χρησιμοποιούν προγράμματα τρίτων για να έχουν στη διάθεσή τους. Πρακτικά, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να έχει διαφορετικούς φακέλους των Windows ανοιχτούς, χρησιμοποιώντας μόνο ένα παράθυρο, όπως συμβαίνει και στους browser. Η Microsoft δώσει ενδείξεις πως δουλεύει πάνω στη συγκεκριμένη λειτουργία, ωστόσο αυτή δεν εμφανίστηκε ποτέ μέσω κάποιου update.

Όλα όμως δείχνουν πως πλέον είμαστε πολύ κοντά και ο file explorer των Windows 11 σύντομα θα υποστηρίζει tabs. Μένει η επίσημη επιβεβαίωση από την Microsoft.