Δοκιμάσαμε το “γρήγορο” format των Windows 11 σε Dual Boot PC με Linux…

Εδώ και χρόνια τα Windows 11 διαθέτουν επιλογή ώστε να κάνεις format το PC σου με μόλις μερικά κλικ και λειτουργεί εξαιρετικά. Το έχουμε δοκιμάσει και εμείς δεκάδες φορές χωρίς κανένα πρόβλημα. Το μόνο αρνητικό που έχουμε εντοπίσει είναι πως κάποιες προεγκατεστημένες εφαρμογές που έρχονται μαζί με το PC ή το laptop, μετά το “γρήγορο format” θα συνεχίσουν να είναι εκεί και δεν πρόκειται για ένα 100% καθαρό format. Αυτό βέβαια ίσως είναι καλό για τους πιο αρχάριους χρήστες, αλλά εμάς δεν μας αρέσει και τόσο.

windows 11 dual boot linux format

Αυτό που δεν είχαμε δοκιμάσει ποτέ, είναι το γρήγορο format σε PC με dual boot, δηλαδή που έχει 2 λειτουργικά συστήματα εγκατεστημένα. Στη δική μας περίπτωση Linux και Windows. Ενώ λοιπόν ήμασταν σχεδόν βέβαιοι ότι το format θα πειράξει τον bootloader που διαχειρίζεται την εκκίνηση επιλογής λειτουργικού συστήματος, αυτό δεν έγινε! Το Format πείραξε μόνο το partition των Windows και δεν χρειάστηκε να επαναφέρουμε τον bootloader αφού λειτουργούσε όπως πριν.

Η μόνη ρύθμιση που βοήθησε σε αυτό είναι ότι επιλέξαμε να μην γίνει ολόκληρος ο δίσκος format, αλλά μόνο το partition των Windows 11. Αυτά τα λίγα σε αυτό το άρθρο, αν κάποιος τυχαίνει να έχει μία τέτοια απορία.

Asus ZenFone 8 Android