Εφαρμογή της Microsoft ελέγχει αν θα πάρεις update σε Windows 10

Η Microsoft τα έχει κάνει σαλάτα στο θέμα τον αναβαθμίσεων χωρίς αμφιβολία, το καλό όμως είναι ότι θέλει να επανορθώσει. Η τελευταία φορά που ανακοίνωσε ποιες συσκευές θα αναβαθμίσεις σε Windows 10, ήταν ακριβώς πριν 1 χρόνο και μέχρι και σήμερα δεν έχουμε δει τίποτα, εκτός από τα νέα Lumia που κυκλοφόρησαν out-of-the-box με windows 10. Με λίγα λόγια σκέτη απογοήτευση, είναι λογικό που έχει το χαμηλότερο ποσοστό χρηστών στο κόσμο με τέτοια υποστήριξη.


Εφαρμογή ελέγχου αναβάθμισης σε Windows 10

Έτσι λοιπόν η απαράδεκτη Microsoft στο θέμα mobile, αποφάσισε να δημιουργήσει μια εφαρμογή για Windows κινητά με την οποία ο χρήστης θα μπορεί να ελέγξει αν τελικά το κινητό του θα αναβαθμιστεί σε Windows 10. Η εφαρμογή ονομάζεται Dubbed Upgrade Advisor και θα θελήσει να βάλει τέλος σε κάθε μπέρδεμα αλλά και στις φήμες σχετικά με το ποια smartphone τελικά θα πάρουν το update.

Κριτήρια αναβάθμισης σε Windows 10

Η Dubbed Upgrade Advisor αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμη στο Microsoft store αλλά είναι ακόμα σε beta ( δοκιμαστικό ) στάδιο και δεν μπορούν να την κατεβάσουν ακόμα όλοι οι χρήστες. Ελπίζουμε πως θα είναι σύντομα διαθέσιμη. Παρόλα αυτά τα κριτήρια που πρέπει να έχει η κάθε συσκευή για να λάβει την αναβάθμιση σε windows είναι μόνο 2:

[alert-success]

  1. Αρχικά θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 8GB ROM και το 1.5GB να είναι ελεύθερο.
  2. Το δεύτερο και πιο “τσουχτερό” είναι πως θα πρέπει να τρέχει τουλάχιστον την έκδοση  8.10.14219.341 ή ανώτερη. Εν συντομία πρέπει να έχει λάβει το Denim update![/alert-success]

αναβαθμιση σε windows 10 κινητα

από – πηγή


Windows 10, ποια θα είναι τα τυχερά smartphones;

22 Ιανουαρίου 2015 – Μάνος Αριστειδόπουλος

Φαίνεται πως η Microsoft αυτή τη φορά έβαλε τα δυνατά της και εντυπωσίασε με τα Windows 10 όχι για λίγους λόγους, που θα δούμε σε επόμενα άρθρα. Το νέο και ανανεωμένο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας φέρνει πολλές νέες δυνατότητες και για την ώρα έχουμε 3 συσκευές που θα πάρουν το update.

windows 10

Η Μicrosoft, επίσης, ανέφερε πως θέλει να περάσει Windows 10 σε όσες πιο πολλές συσκευές μπορεί και πραγματικά είναι ένα μεγάλο στοίχημα που, αν κερδίσει, σίγουρα θα γίνει πιο συμπαθής. Αν και δεν είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το πόσο γρήγορα θα έρθει αυτό το update και αν τελικά αξίζει.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την έκδοση για υπολογιστές, το update θα έρθει χωρίς χρέωση μέχρι τον πρώτο χρόνο και μόνο για όσους έχουν Windows 8 και 7, ενώ στην συνέχεια θα πρέπει να τα αγοράσουμε.

[alert-success]

H λίστα με τα smartphones που θα αναβαθμιστούν σε Windows 10

  • Το πιο μικρό της παρέας, Nokia Lumia 435, με entry level χαρακτηριστικά.
  • Nokia Lumia 735, με οθόνη Amoled HD στις 4.7 ίντσες.
  • Τέλος, το Lumia 930, που είναι και το πιο μεγάλο της παρέας, με οθόνη 5 ίντσες FHD πάλι Amoled και 2GB μνήμη ram

[/alert-success]

Windows 10

Είναι πολύ πιθανό να δούμε σύντομα αυτή τη λίστα να μεγαλώνει, με τον επόμενο τυχερό πιθανότατα να είναι ο κύριος Lumia 830 με mid-range χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Όπως φαίνεται, βάση έχει δοθεί σε συσκευές που φοράνε best seller chipsets της Qualcomm, όπως το Snapdragon 400.

πηγή gsmarena.com | via

Asus ZenFone 8 Android