Windows 10: διαθέσιμα από 29 Ιουλίου

Έπειτα από σχόλια περισσότερων από τεσσάρων εκατομμυρίων χρηστών του προγράμματος Windows Insider, η Microsoft μας ενημερώνει ότι από τις 29 Ιουλίου θα είναι διαθέσιμη η πρώτη δωρεάν αναβάθμιση των Windows 10, σε όλους τους πελάτες της.

https://www.youtube.com/watch?v=3ngnzY5xtI8

 

Τα Windows 10 έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να δημιουργήσουν μια νέα γενιά Windows για τους 1,5 δισεκατομμύριο ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν. Είναι σχεδιασμένα για να τρέχουν σε μια ευρύτερη οικογένεια συσκευών η οποία αποτελείται από τα Windows PCs, Windows tablets, Windows phones, Windows for the Internet of Things, Microsoft Surface Hub, Xbox One και Microsoft HoloLens.

Σας έλειψε το κλασικό Start menu; Επιστρέφει ανανεωμένο, με τα  Windows 10 να υπόσχονται ότι είναι πιο γρήγορα από ποτέ, το πιο ασφαλές λειτουργικό και δεσμεύονται να είναι η μοναδική πλατφόρμα που θα παρέχει δωρεάν ενημερώσεις σε θέματα ασφάλειας όσο υποστηρίζονται από τη συσκευή σας.

start menu

Οι καινοτομίες που παρέχονται στα Windows 10 περιλαμβάνουν:

Cortana: την πρώτη ψηφιακή προσωπική βοηθό, που σας βοηθά με τα πάντα. Μαθαίνει τις προτιμήσεις σας για να σας προτείνει ανάλογα πράματα, παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες και υπενθυμίσεις. Μπορεί να είναι μαζί σας παντού, αφού έχετε την δυνατότητα να την έχετε και στο smartphone.

cortana

Microsoft Edge: ένας νέος περιηγητής που ενσωματώνει νέους τρόπους εργασίας και κάνει το διάβασμα γρήγορο και ευκολότερο. Σε συνεργασία με τη Cortana, παρέχει γρήγορα αποτελέσματα βασισμένα στις προτιμήσεις σας και τα ενδιαφέροντά σας.

m edge

Office on Windows: στα Windows 10 οι χρήστες θα έχουν, όπως και στα Office 2016, μια “διευρυμένη” εφαρμογή των Windows για τα Word, Excel και PowerPoint, οι οποίες θα είναι ξεχωριστές. Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτε να δημιουργείτε και να επεξεργάζεστε αρχεία Word ή παρουσιάσεις PowerPoint από οπουδήποτε.

Xbox Live και οι ενσωματωμένες  Xbox Apps φέρνουν την εμπειρία του παιχνιδιού σε νέο επίπεδο, με τα Windows 10 να επεκτείνουν το δίκτυο παιχνιδιών Xbox Live και στα Windows 10 αλλά και σε tablets. Σε παιχνίδια που έχουν σχεδιαστεί για  DirectX 12, θα δείτε βελτίωση στη ταχύτητα και στην επάρκεια των γραφικών.

Νέες εφαρμογές Photos, Videos, Music, Maps, People, Mail & Calendar έχουν ανανεωθεί και σχεδιαστεί έτσι ώστε οτιδήποτε ξεκινάτε σε μια συσκευή να μπορεί να συνεχιστεί σε μια άλλη μέσω του OneDrive.

apps

Windows Continuum: προσφέρει ομαλή εναλλαγή συσκευών 2 σε 1, τη μετατροπή από PC σε tablet και αντίστροφα. Ακόμα, συνδέοντας σε ένα Windows phone οθόνη, πληκτρολόγιο και ποντίκι, μετατρέπετε το τηλέφωνο σε υπολογιστή.

Windows Hello: κάνετε log in με ένα χαμόγελο, χωρίς κωδικούς, με τα Windows 10 να παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στις συσκευές τους. Με το Windows Hello, γίνεται βιομετρική πιστοποίηση με το πρόσωπο, την ίριδα ή το αποτύπωμα παρέχοντας άμεση αναγνώριση.

Windows Store: εγκαταστήστε η απεγκαταστήστε εύκολα έγκυρες εφαρμογές, που υποστηρίζουν όλους τους τρόπους πληρωμής.

Τα Windows 10 υπόσχονται συνεχείς ενημερώσεις και προσθήκες, οι οποίες θα είναι δωρεάν για όσο καιρό υποστηρίζονται από τη συσκευή σας.

Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά στο παρακάτω video.

https://www.youtube.com/watch?v=Wwc5jKc-EgE

 

Στις 29 Ιουλίου μπορείτε να αποκτήσετε τα Windows 10 για PC και tablets εκμεταλλευόμενοι τη δωρεάν αναβάθμιση που προσφέρεται μέσω  των υπολογιστών με Windows 8.1.

Μπορείτε ακόμα να κάνετε κράτηση για τη δωρεάν αναβάθμιση, κατά την οποία θα γίνει λήψη μόλις είναι διαθέσιμη. Αρκεί να ψάξετε για το εικονίδιο που φαίνεται παρακάτω.

 

πηγή