Απίστευτο, στη “μαύρη λίστα” η Τράπεζα Πειραιώς από το NordVPN!

Το NordVPN για όσους δεν γνωρίζουν είναι μία ολοκληρωμένη λύση για προστασία σε Windows και άλλα λειτουργικά συστήματα, ανωνυμία στο διαδίκτυο και όχι μόνο. Είναι η καλύτερη και πιο αξιόπιστη υπηρεσία που υπάρχει και που μάλιστα δέχεται πόλεμο μέχρι και από κυβερνήσεις επειδή δεν μοιράζεται τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της. Τι είναι VPN;

Μόλις σήμερα 2/11/2022 προσπαθήσαμε να εισέλθουμε στο e-banking της τράπεζας Πειραιώς, δηλαδή στη σελίδα winbank.gr και μόλις πατήσαμε σύνδεση και ξεκίνησε η ανακατεύθυνση στο URL e-banking.winbank.gr/Release/ το NordVPN μπλόκαρε την σύνδεση, διότι όπως αναφέρει το μήνυμα εντοπίστηκε κακόβουλος κώδικας! Δείτε το παρακάτω Print Screen το οποίo τραβήχτηκε μόλις πριν λίγα λεπτά.

τράπεζα Πειραιώς NordVPN κακόβουλο λογισμικό

Winbank και NordVPN

Ο κώδικας της τράπεζας Πειραιώς από την πιο πρόσφατη εμπειρία μας δεν φαίνεται και τόσο ενημερωμένος. Κάθε φορά που είχαμε το NordVPN ανοιχτό και χρησιμοποιούσαμε την εφαρμογή Winbank για Android, αμέσως η δεύτερη μας κλείδωνε κάρτες και κωδικούς e-banking μέχρι να γίνει ταυτοποίηση στοιχείων από τον κάτοχο. Κάτι το οποίο δεν συμβαίνει με εφαρμογές όπως Revolut, N26 και PayPal που έχουμε δοκιμάσει. Αυτό το συμβάν είναι ίσως άσχετο με το παραπάνω, αλλά είναι πιθανό να συνδέονται με κάποιο τρόπο.


7/11/2022 Ενημέρωση: Το πρόβλημα μέχρι στιγμής φαίνεται να έχει επιλυθεί.