Watch Dogs 2, τι μάθαμε από τη πρεμιέρα

Ας πάμε ένα μικρό ταξιδάκι πίσω στο χρόνο και συγκεκριμένα τέσσερα χρόνια πριν, αυτή την εποχή περίπου. H Ubisoft,  με σκοπό να ταράξει τα νερά, ανακοινώνει τη κυκλοφορία ενός τίτλου με ενδιαφέρον περιεχόμενο που αμέσως σχεδόν τραβάει τη προσοχή των gamers. Η αποκάλυψη γίνεται επίσημα στην Ε3 του 2012 και αμέσως προσελκύει τα βλέμματα χάρις το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του. Διαβάζοντας τη λέξη hacking, νομίζω σας είναι εύκολο να καταλάβετε σε ποιο αναφέρομαι. Ο λόγος για το Watch Dogs και τη πρωτότυπη ιδέα του να μπορείς να χακάρεις ό,τι θες μόνο με το κινητό. Και τώρα, πίσω στο 2016, όπου η Ubisoft ανακοινώνει και επίσημα τη συνέχειά του.

Watch Dogs 2


Watch Dogs 2, τι μάθαμε από τη πρεμιέρα

8 Ιουνίου 2016 – Δήμητρα Μαριδάκη

Βλέποντας videos, εικόνες, ημερομηνία κυκλοφορίας, όλα αυτά να διαρρέουν πριν την επίσημη πρεμιέρα για το Watch Dogs 2 που έγινε στις 19:00 ώρα Ελλάδος, αναρωτήθηκα αν έπρεπε να μπω και εγώ στη κούρσα της ενημέρωσης και να γράψω κάτι. Αποφάσισα εν τέλη να παρακολουθήσω τη πρεμιέρα και έπειτα να γράψω για το τι μας έδειξε η Ubisoft. Είχε πολλά πραγματάκια, από τη παρουσίαση του νέου ήρωα, τις δυνατότητες του hacking και λίγο gameplay. Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

maxresdefault

Η πρεμιέρα ξεκινάει δείχνοντας μας πλάνα από τo team που βρίσκεται πίσω από το παιχνίδι, επί τω έργω και με δηλώσεις από τους Jonathan Morin (Creative Director) και Dominic Guay (Senior Producer) σχετικά με την ανάπτυξη του παιχνιδιού, το πως έδωσαν ιδιαίτερη σημασία στο feedback που έλαβαν από το κόσμο και μια μικρή ανάδρομη στο πρώτο Watch Dogs.

Όλο το υπόλοιπο κομμάτι της πρεμιέρας αφορά καθαρά το Watch Dogs 2. Τα πρώτα πλάνα από το παιχνίδι μας ξεναγούν στη πόλη του San Frasisco, εκεί οπού θα διαδραματιστούν τα γεγονότα του δεύτερου μέρους της σειράς. Η πόλη μοιάζει πιο ζωντανή, πιο φωτεινή και με περισσότερα χρώματα σε σχέση με το πως είχε παρουσιαστεί το Chicago. Οι παίχτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν περιοχές όπως το Oakland, η γενέτειρα του πρωταγωνιστή, το Silicon Valley οπού εδρεύουν ισχυρές εταιρείες.

Η creative team δήλωσε πως το San Frasisco είναι κάτι σαν ”Άγρια Δύση της τεχνολογίας” και πως η προσομοίωση της πόλης θα κάνει τους παίχτες να αισθάνονται όπως έγραψα και παραπάνω πως είναι ζωντανή. Δυο παραδείγματα που μας έδειξαν είναι πως σε περίπτωση κάποιου ατυχήματος αν δεν καλέσει ο πρωταγωνιστής την αστυνομία, μπορεί να την καλέσει κάποιος άλλος ή καθώς περπατάει ο πρωταγωνιστής μας δείχνει κάποιον να τρέχει γιατί τον κυνηγάει ένας σκύλος.

Όποιος ενδιαφέρεται για το τραγούδι, N.E.R.D. – Spaz.

Και μετά το κόσμο του San Frasisco, σειρά έχει ο νέος κεντρικός πρωταγωνιστής. Marcus Holloway το όνομα του, νέος και…επιτρέψτε μου να πω πως είναι αρκετά πιο cool (sorry Aiden!). O Marcus, είναι έξυπνος και χρησιμοποιεί αυτό του το χάρισμα στο hacking και γίνεται μέλος της οργάνωσης DedSec (κάτι σαν την FSociety για όσους έχουν παρακολουθήσει Mr.Robot) για να πολεμήσει το διεφθαρμένο σύστημα. Σας αρέσει το parcour; Θα δείτε επίσης πολύ και από αυτό καθώς ο Marcus το κατέχει καλά, μιας και εκτός από tech freak είναι και αθλητικός τύπος και θα το χρησιμοποιεί σε πολλές περιστάσεις. Κάτι ακόμα που μάθαμε για τον Marcus είναι πως κατηγορείται για ένα έγκλημα που δε διέπραξε και αυτό θα αποτελέσει μοχλός άλλα και ως μια αιτιολόγηση για τα εγκλήματα στα οποία θα λάβει ο ίδιος μέρος.

Hack everything! Πραγματικά τα πάντα, από κινητά μέχρι αυτοκίνητα. Περισσότερο hacking καθώς και περισσότερη ευελιξία όπως δήλωσε η ομάδα. Θα έχετε τη δυνατότητα να χακάρετε ότι έχει ρόδες (αυτοκίνητα, φορτηγά, ελικόπτερα, ανυψωτικά μηχανήματα) και να τα οδηγείτε όπου θέλετε εσείς. Όπως δήλωσε η ομάδα και η οδήγηση στο Watch Dogs 2 έχει βελτιωθεί και θα προσφέρονται διάφορα είδη οχημάτων. Θα χακάρετε τον οποιονδήποτε και οτιδήποτε τραβάει η ψυχή σας που να έχει σχέση με τη τεχνολογία. Και όχι μονό ένα άτομο, αλλά πολλά άτομα ταυτόχρονα ας πούμε για να αποσπάσετε τη προσοχή, η όπως αλλιώς ονομάζεται, mass hacking. Επίσης θα μπορείτε να επιλέξετε το στυλ παιχνιδιού που σας αρμόζει καλύτερα, είτε με stealth κινήσεις χωρίς να σκοτώσετε κάποιον χρησιμοποιώντας ένα teaser, είτε άπλα αφήνετε τα όπλα να κάνουν όλη τη δουλειά, είτε μέσω hacking!

Και για το τέλος έχουμε το multiplayer κομμάτι. Το multiplayer θα είναι μια πιο διευρυμένη έκδοση όπου θα μπορείτε να βρίσκετε άλλα μελή της οργάνωσης DedSec καθώς θα παίζετε στο single player campaign και θα μπορείτε να παίζετε συνεργατικά.

Το πρώτο demo θα το δούμε στην επερχόμενη E3 2016. Το Watch Dogs 2 θα κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One και PC.

 


Watch Dogs 2, αποκαλυπτεται στις 8 Ιουνιου

6 Ιουνίου 2016 – Δήμητρα Μαριδάκη

Το Watch Dogs αποτελεί μέρος της λεγόμενης “μεταβατικής εποχής”, από την έβδομη γένια κονσολών στην όγδοη. Αυτό που το έκανε ιδιαίτερο, πέρα από το στοιχείο του hacking και τις δυνατότητές του, ήταν τα όμορφα και ζωντανά γραφικά που βλέπαμε κατά καιρούς στα trailers (τα οποία πιστεύω ήταν υπερβολικά πολλά!), το πώς αποδόθηκε η Windy City ή αλλιώς γνωστό και ως Chicago.

Στις 27 Μαΐου 2014 το Watch Dogs κυκλοφορεί. Οι κριτικές που λαμβάνει είναι θετικές, αλλά τα παράπονα δεν έλειψαν, κυρίως για το game play, αλλά και για κάποια τεχνικά θέματα του παιχνιδιού. Ο σκοπός της Ubisoft όμως επετεύχθη, το τρελό promotion απέδωσε και οι πωλήσεις εκτοξεύθηκαν.

Και, όπως ήταν αναμενόμενο, θα δούμε για δεύτερη φορά το Watch Dogs στα ράφια των καταστημάτων. Μ’ ένα teaser trailer, λοιπόν, η Ubisoft έρχεται να επιβεβαιώσει τις φήμες περί Watch Dogs 2. Το teaser trailer έχει το τίτλο “Hello World”, δε δείχνει κάτι το ιδιαίτερο -μιας και είναι teaser- πέρα από το πρωταγωνιστή και το ”όπλο” του, κάνοντας αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα. Όπως αναφέρεται και στο description του video, περισσότερα θα δούμε και αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την πλήρη αποκάλυψη που θα γίνει στις 8 Ιουνίου. Για να δούμε τι θα δούμε αυτή την Τετάρτη…!

watch dogs

Πηγή