Τι Είναι Το VPN, Πότε Είναι Απαραίτητο Και Γιατί;

Δυστυχώς ή ευτυχώς ζούμε σε μία εποχή που τα προσωπικά μας δεδομένα και το διαδικτυακό μας αποτύπωμα είναι χρυσός για δεκάδες εταιρίες. Όσο περίεργο και αν ακούγεται οι σελίδες που επισκεπτόμαστε και οι δημοσιεύσεις που διαβάζουμε μπορούν να αποτελέσουν στατιστικά στοιχεία ακόμα και για πολιτικά κόμματα ώστε να υπολογίσουν με ακρίβεια τις επόμενες marketing κινήσεις τους. Το VPN έρχεται για να μας βοηθήσει ώστε η κάθε μας διαδικτυακή κίνηση να μην αποτελεί στατιστικά ή αντικείμενο έρευνας για κάποια εταιρία που όπως αναφέραμε παραπάνω μπορούν να εκμεταλλευτούν μέχρι και πολιτικά κόμματα, εκτός και αν έχουμε VPN.

NordVPN – Η καλύτερη υπηρεσία VPN παγκοσμίως

Αν και δεν έχει να κάνει με τον οδηγό, ένα πολιτικό κόμμα δεν είναι τίποτα άλλο από μία εταιρία με έσοδα και έξοδα… Μην σας φαίνεται περίεργο που χρησιμοποιούν οποιοδήποτε σύγχρονο μέσο έχουν στη διάθεση τους.


Γιατί VPN

“Μα έχω πρόσθετο στον Chrome/Firefox και μπλοκάρει τα πάντα φίλε!”

Πλειονότητα Χρηστών

Δυστυχώς κάπου εδώ “γελάμε” οι πιο διαβασμένοι. Με αυτά τα addons ( Ghostery π.χ ) το μόνο που καταφέρνεις είναι να κρύβεσαι από τους κατόχους των διάφορων ιστοσελίδων που επισκέπτεσαι, δώρο άδωρον δηλαδή. Αυτοί που συλλέγουν τα δεδομένα σου είναι οι ISP, δηλαδή Wind, Vodafone, ο γερμανικός πλέον OTE και πάει λέγοντας. Δεν υπάρχει καμία υπηρεσία ή τρόπος να κρυφτείς από αυτούς που γνωρίζουν τα πάντα για τις διαδικτυακές σου συνήθειες παρά μόνο με ένα αξιόπιστο VPN.

Ο Edward Snowden, πρώην εργαζόμενος της NSA και CIA είπε κάτι αρκετά έξυπνο ώστε να κατανοήσουν και οι πιο αρχάριοι ότι πρέπει να νοιάζονται για την ιδιωτηκότητα τους. “Το να υποστηρίζει κανείς πως δεν έχει τίποτα να κρύψει, δεν έχει καμία διαφορά με το να μην τον ενδιαφέρει η ελευθερία του λόγου γιατί δεν έχει τίποτα να πει.” Ήταν αυτός που το 2013 πρώτος αποκάλυψε το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης πολιτών σε Αμερική και Αγγλία…


Τι είναι το VPN;

Ουσιαστικά το VPN είναι μία μέθοδος για να παραμείνουμε ανώνυμοι στο διαδίκτυο ακόμα και για απλή περιήγηση στο ίντερνετ. Τι είναι το VPN; Κυριολεκτικά μιλώντας το VPN είναι μία κρυπτογραφημένη σύνδεση με την οποία ακόμα και αρχάριοι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν 100% ανώνυμα. Για τους πιο προχωρημένους χρήστες πιο κάτω σε αυτό το άρθρο θα βρείτε ακόμα πιο πολλές πληροφορίες σχετικά με το και τι είναι VPN. Στην αρχή του άρθρου περιγράφουμε όσο πιο απλά γίνεται το VPN για να το κατανοήσουν όλοι.

VPN Τι Είναι
Στη Δράση Η Εφαρμογή Nord VPN!

Πώς Eπιλέγεις Ένα VPN

Υπάρχουν πολλοί πάροχοι VPN για να διαλέξεις και μπορεί να είναι δύσκολο να γνωρίζεις ποιος είναι ο κατάλληλος για σένα. Παρακάτω ακολουθούν μερικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν έρθει η ώρα να επιλέξεις VPN:

  1. Ασφάλεια και απόρρητο: Αναζήτησε ένα VPN που χρησιμοποιεί ισχυρή κρυπτογράφηση και έχει αυστηρή πολιτική μη καταγραφής δεδομένων.
  2. Τοποθεσίες διακομιστή: Βεβαιώσου ότι το VPN διαθέτει διακομιστές στις χώρες στις οποίες πρέπει να έχεις πρόσβαση.
  3. Συμβατότητα: Βεβαιώσου ότι το VPN είναι συμβατό με τη συσκευή και το λειτουργικό του σύστημα.
  4. Υποστήριξη πελατών: Αναζήτησε ένα VPN με εξαιρετική υποστήριξη πελατών σε περίπτωση που αντιμετωπίσεις προβλήμα.
  5. Ταχύτητα και αξιοπιστία: Βεβαιώσου ότι το VPN έχει γρήγορες και αξιόπιστες συνδέσεις.

Το καλύτερο παράδειγμα φυσικά είναι το NordVPN που προτείνουμε στο άρθρο.


Πώς ενεργοποιείται το VPN;

Ο πιο γνωστός τρόπος χρήσης VPN είναι μέσω κάποιας VPN υπηρεσίας με πρόγραμμα για το λειτουργικό σύστημα των Windows. Ουσιαστικά εγκαθιστούμε το πρόγραμμα, στη συνέχεια το ρυθμίζουμε με μερικά κλικ όπως επιθυμούμε και μετά ότι και να κάνουμε στο διαδίκτυο θα περνάει μέσα από ένα κρυπτογραφημένο δίκτυο VPN! Παρακάτω θα δούμε την καλύτερη VPN υπηρεσία που χρησιμοποιούμε και οι συντάκτες του TechValue χωρίς να χρειαστεί να ψάχνετε. Παρακάτω θα δούμε πιο αναλυτικές οδηγίες.


Ο Πιο Γρήγορος VPN Server Tης Nord!

Χρησιμοποιώντας το Nord VPN για παραπάνω από 2 χρόνια πλέον μπορούμε να πούμε πως το γνωρίζουμε άψογα! Ίσως ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες όταν συνδεόμαστε σε ένα VPN δίκτυο είναι η απόκριση (ping), καθώς οι υψηλές ταχύτητες είναι σχεδόν δεδομένες για κάθε server της Nord. Όπως είναι λογικό κάθε χώρα έχει διαφορετικές υποδομές και διαφορετική ταχύτητα απόκρισης.

Έχοντας δοκιμάσει κάθε server σε κάθε χώρα τα τελευταία 2 χρόνια έχουμε καταλήξει στην Ιρλανδία! Δεν έχουμε λογική εξήγηση γι΄ αυτό που θα διαβάσετε παρακάτω, αλλά η απόκριση (ping) στους servers της Ιρλανδίας είναι καλύτερη ακόμα και από αυτή της Wind με σήμα 4G+ στο 100% χωρίς VPN! Ίσως να ευθύνεται η Wind για το ανεξήγητο της υπόθεσης, αλλά είναι γεγονός, έχουμε “αγαπήσει” τους servers της Ιρλανδίας εδώ και μήνες!

Εδώ είναι αρκετά σημαντικό να τονίσουμε πως στο Nord υπάρχει ειδική ρύθμιση ώστε ο χρήστης να μπορεί να επιλέγει σε ποια χώρα θα συνδέεται το VPN.


Η καλύτερη υπηρεσία VPN για να αγοράσεις

Μετά από έρευνα και ατελείωτες δοκιμές καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως την καλύτερη VPN υπηρεσία σαν σύνολο την προσφέρει η εταιρία Nord και ευτυχώς για εμάς που γράφουμε αυτό το άρθρο κάνουν και Affiliate ώστε να έχουμε ένα λόγο παραπάνω να σας πούμε για την υπηρεσία! Η Nord εμπνεύστηκε την ονομασία της από την Σκανδιναβία και δεν είναι καθόλου τυχαίο. Οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν τα μικρότερα ποσοστά διαφθοράς και η Nord έχει σκοπό να διαφυλάξει τα προσωπικά μας δεδομένα και εδώ και χρόνια το καταφέρνει με επιτυχία.

Αν πραγματικά θες να εισέλθεις στον χώρο του VPN τότε θα πρέπει να ξεχάσεις οποιαδήποτε δωρεάν υπηρεσία VPN καθώς έτσι είναι πολύ πιθανό να σε παρακολουθούν ακόμα περισσότεροι… Χρειαζόμαστε μία σοβαρή εταιρία όπως η Nord για εναποθέσουμε την ασφάλεια μας με τον λιγότερο δυνατό “κόπο” από την δική μας μεριά.

Το κόστος ανέρχεται σε μόλις 2.8€ το μήνα αυτή την περίοδο που τρέχει ειδική προσφορά. Παρακάτω θα περιγράψουμε την διαδικασία εγκατάστασης και ενεργοποίησης του Nord VPN η οποία είναι πολύ απλή.

VPN
Το Nord VPN του TechValue εν δράση!
  1. Αφού πρώτα δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό στη σελίδα της Nord, αγοράζουμε την υπηρεσία NordVPN από αυτό το affiliate link στην καλύτερη δυνατή προσφορά. Οποιαδήποτε προσφορά τρέχει θα εμφανίζεται στην αρχική σελίδα της NordVPN.
  2. Το NordVPN υποστηρίζει με επιτυχία όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα όπως Windows, Android, iOS, MacOS, αλλά και Linux. Οπότε ανάλογα με το που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε προχωράμε και στο ανάλογο βήμα. Για παράδειγμα για να χρησιμοποιήσεις το NordVPN σε Android κινητό απλά πηγαίνεις στο Play Store και με μία αναζήτηση για “Nord” θα εμφανιστεί πρώτο. Για την εγκατάσταση σε υπολογιστή πηγαίνουμε στο λογαριασμό μας στη σελίδα του Nord VPN και στη συνέχεια κάτω δεξιά στην επιλογή “download Apps ->”.
  3. Η εγκατάσταση του NordVPN είναι πολύ απλή σε όλα τα λειτουργικά συστήματα με εξαίρεση το Linux όπου απαιτεί γραμμή εντολών.
  4. Ουσιαστικά το τελευταίο βήμα είναι συνδεθούμε με τα στοιχεία του λογαριασμού που δημιουργήσαμε στο πρώτο βήμα. Μετά με ένα πάτημα στο “Quick Connect” το NPV θα συνδεθεί και όλα μας τα δεδομένα μας παραμένουν προστατευμένα, ανώνυμα και δεν καταγράφονται ή αποθηκεύονται πουθενά και σε κανέναν server!

Πώς δοκιμάζουμε την ταχύτητα του VPN

Η διαδικασία και τα εργαλεία που δοκιμάζουμε μία VPN σύνδεση στο internet δεν διαφέρει από τα συνηθισμένα. Αρκεί μόνο ένα αξιόπιστο εργαλείο SpeedTest όπως αυτό που προσφέρουμε εδώ στο TechValue. Αν είστε αρχάριος χρήστης ακολουθήστε τις οδηγίες που βρίσκονται στο link. Ευτυχώς και εδώ το NordVPN παρέχει τις καλύτερες ταχύτητες!

Το Καλύτερο VPN

VPN ΓΙΑ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΟΥΣ

Το VPN είναι (εικονικό ιδιωτικό δίκτυο) ένας προγραμματισμός που δημιουργεί ασφαλή, κρυπτογραφημένη σύνδεση σε ένα λιγότερο ασφαλές δίκτυο, όπως ένα δημόσιο δίκτυο. Το VPN χρησιμοποιεί πρωτόκολλα σήραγγας (tunneling) για την κρυπτογράφηση δεδομένων στο τέλος κάθε αποστολής πακέτων καθώς και την αποκρυπτογράφηση στον παραλήπτη. Για την παροχή πρόσθετης ασφάλειας, οι διευθύνσεις πρωτοκόλλου προέλευσης και λήψης είναι επίσης κρυπτογραφημένες. Αν ακόμα δεν κατάλαβες τι είναι το VPN συνέχισε το διάβασμα.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε έναν περιορισμένο πόρο μέσω ενός VPN, ο χρήστης πρέπει να είναι εξουσιοδοτημένος να χρησιμοποιεί την εφαρμογή VPN και να παρέχει έναν ή περισσότερους παράγοντες επαλήθευσης, όπως κωδικό πρόσβασης, διακριτικό ασφαλείας ή βιομετρικά δεδομένα.

Τι είναι το VPN;

Αν τα παραπάνω σου φαίνονται λίγο “Κινεζίκα” ίσως αυτό σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τι είναι το VPN. Με το VPN μπορείς να αποκρύψεις την πραγματική σου ηλεκτρονική διεύθυνση και να πλοηγηθείς στο ίντερνετ ανώνυμα χωρίς να σε “παρακολουθούν” και να καταγράφετε κάθε κίνηση ας το πω έτσι απλά. VPN χρησιμοποιούν και οι πιο αρχάριοι χρήστες για διάφορους λόγους όπως για να βλέπουν ταινίες από torrent χωρίς να φοβούνται για το αν θα γίνουν αντιληπτοί. Για να έχουν πρόσβαση σε Facebook, YouTube και άλλες υπηρεσίες σε χώρες όπως η Κίνα όπου έχει απαγορευτεί.

Τι είναι το VPN

Χρήσεις του VPN

  • Για να παρέχουν σε απομακρυσμένους εταιρικούς υπαλλήλους, εργαζόμενους σε ελεύθερους επαγγελματικούς χώρους και επαγγελματίες ταξιδιώτες, πρόσβαση σε εφαρμογές λογισμικού που φιλοξενούνται σε ιδιόκτητα δίκτυα.
  • Χρησιμοποιούνται συχνά από άτομα που θέλουν να προστατεύουν τις μεταδόσεις δεδομένων στις κινητές τους συσκευές ή να επισκέπτονται ιστότοπους που περιορίζονται γεωγραφικά.

Η ασφαλής πρόσβαση σε απομονωμένο δίκτυο ή ιστότοπο μέσω ενός VPN για κινητά δεν πρέπει να συγχέεται με την ιδιωτική περιήγηση. Η ιδιωτική περιήγηση δεν περιλαμβάνει κρυπτογράφηση. Είναι απλώς μια προαιρετική ρύθμιση προγράμματος περιήγησης που εμποδίζει τη συλλογή και την προώθηση δεδομένων με δυνατότητα αναγνώρισης, όπως τα cookies, σε διακομιστή τρίτου κατασκευαστή.

Πώς δουλεύει το VPN και η απόδοση του

Αφού πλέον γνωρίζεις τι είναι VPN ώρα να μάθεις πως δουλεύει. Στο πιο βασικό επίπεδο, το VPN tunneling δημιουργεί μια σύνδεση point-to-point που δεν είναι προσπελάσιμη από μη εξουσιοδοτημένους χρήστες. Για να δημιουργήσετε πραγματικά τη σήραγγα VPN, η συσκευή τελικού προορισμού των πακέτων πρέπει να εκτελεί έναν πελάτη VPN (εφαρμογή λογισμικού) τοπικά ή στο cloud. Το πρόγραμμα-πελάτης (client) VPN εκτελείται στο παρασκήνιο και δεν παρατηρείται στον τελικό χρήστη εκτός εάν υπάρχουν προβλήματα επιδόσεων.

Η απόδοση ενός VPN μπορεί να επηρεαστεί από διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων η ταχύτητα των συνδέσεων στο διαδίκτυο των χρηστών, οι τύποι πρωτοκόλλων που μπορεί να χρησιμοποιεί ένας πάροχος υπηρεσιών διαδικτύου και ο τύπος κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί το VPN. Για να δείτε αν έχει επηρεαστεί η ταχύτητα ίντερνετ μπορείτε να τρέξετε το Speed Test. Στην επιχείρηση, η απόδοση μπορεί επίσης να επηρεαστεί από την κακή ποιότητα της υπηρεσίας (QoS) που δεν ελέγχεται από το τμήμα πληροφορικής ενός οργανισμού.

Πώς δουλεύει το VPN

Πρωτόκολλα VPN

Τα πρωτόκολλα VPN διασφαλίζουν ένα κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας σε συνδεδεμένα συστήματα, όταν μόνο η υποκείμενη υποδομή δικτύου δεν μπορεί να την παράσχει. Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πρωτόκολλα που χρησιμοποιούνται για την ασφάλεια και την κρυπτογράφηση των χρηστών και των εταιρικών δεδομένων. Περιλαμβάνουν:

IP security (IPsec)
• Secure Sockets Layer (SSL) and Transport Layer Security (TLS)
• Point-To-Point Tunneling Protocol (PPTP)
• Layer 2 Tunneling Protocol (L2TP)
• OpenVPN

Τύποι VPN και διαθέσιμες επιλογές για την ανάπτυξη του

Remote access VPN
Οι πελάτες VPN απομακρυσμένης πρόσβασης συνδέονται με διακομιστή πύλης VPN στο δίκτυο του οργανισμού. Η πύλη απαιτεί από τη συσκευή να πιστοποιήσει την ταυτότητά της πριν από τη χορήγηση πρόσβασης σε εσωτερικούς πόρους δικτύου, όπως διακομιστές αρχείων, εκτυπωτές και intranets. Αυτός ο τύπος VPN βασίζεται συνήθως είτε σε IP Ασφάλεια (IPsec) είτε σε Secure Sockets Layer (SSL) για να εξασφαλίσει τη σύνδεση.

Site-to-site VPN
Αντιθέτως, το VPN ενός ιστότοπου χρησιμοποιεί μια συσκευή πύλης για τη σύνδεση ενός ολόκληρου δικτύου σε μια τοποθεσία, σε ένα δίκτυο σε άλλη τοποθεσία. Οι συσκευές τελικού κόμβου στην απομακρυσμένη τοποθεσία δεν χρειάζονται πελάτες VPN επειδή η πύλη χειρίζεται τη σύνδεση. Τα περισσότερα δίκτυα VPN του site-to-site που συνδέονται μέσω του διαδικτύου χρησιμοποιούν το IPsec. Είναι επίσης κοινό για αυτούς να χρησιμοποιούν MPLS cloud φορέα αντί του δημόσιου διαδικτύου ως μεταφορά για δικτυακά δίκτυα VPN. Ακόμα και εδώ είναι πιθανό να υπάρχει σύνδεση Layer 3 (MPLS IP VPN) ή Layer 2 (εικονική ιδιωτική υπηρεσία LAN) που διατρέχει τη βασική μεταφορά.

Mobile VPN
Σε ένα VPN κινητής τηλεφωνίας, ένας διακομιστής VPN εξακολουθεί να βρίσκεται στην άκρη του δικτύου της εταιρείας, επιτρέποντας την ασφαλή πρόσβαση μέσω τηλεφώνου από πιστοποιημένους, εξουσιοδοτημένους πελάτες VPN. Ωστόσο, οι σήραγγες VPN για κινητά δεν συνδέονται με φυσικές διευθύνσεις IP. Αντίθετα, κάθε σήραγγα συνδέεται με μια λογική διεύθυνση IP. Αυτή η λογική διεύθυνση IP επικολλάται στην κινητή συσκευή, ανεξάρτητα από το πού μπορεί να περιπλανηθεί. Ένα αποτελεσματικό VPN κινητής τηλεφωνίας παρέχει συνεχή εξυπηρέτηση στους χρήστες και μπορεί να πραγματοποιεί απρόσκοπτη εναλλαγή μεταξύ τεχνολογιών πρόσβασης και πολλαπλών δημόσιων και ιδιωτικών δικτύων.

Hardware VPN
Τα VPN Hardware προσφέρουν ορισμένα πλεονεκτήματα σε σχέση με το VPN που βασίζεται σε λογισμικό. Εκτός από την ενισχυμένη ασφάλεια, τα VPN Hardware μπορούν να παρέχουν εξισορρόπηση φορτίου για να χειρίζονται μεγάλα φορτία πελατών. Η διαχείριση γίνεται μέσω διεπαφής προγράμματος περιήγησης στο Web. Ένα VPN Hardware είναι ακριβότερο από ένα VPN λογισμικού. Λόγω του κόστους, τα VPN Hardware είναι μια πιο ρεαλιστική επιλογή για τις μεγάλες επιχειρήσεις απ’ότι για τις μικρές επιχειρήσεις ή τα υποκαταστήματα. Πολλοί προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένου του ιρλανδικού πωλητή InvizBox, προσφέρουν συσκευές που μπορούν να λειτουργήσουν ως VPN Hardware.

VPN appliance
Μια συσκευή VPN, γνωστή και ως συσκευή πύλης VPN, είναι μια συσκευή δικτύου εξοπλισμένη με βελτιωμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Επίσης γνωστή ως συσκευή VPN SSL (Secure Sockets Layer), είναι στην πραγματικότητα ένας δρομολογητής που παρέχει προστασία, εξουσιοδότηση, έλεγχο ταυτότητας και κρυπτογράφηση για VPN.

Dynamic multipoint virtual private network (DMVPN)
Ένα δυναμικό ιδιωτικό εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (DMVPN) είναι ένα ασφαλές δίκτυο που ανταλλάσσει δεδομένα μεταξύ τοποθεσιών χωρίς να χρειάζεται να περάσει την κυκλοφορία μέσω του κεντρικού διακομιστή εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) ή δρομολογητή. Ένα DMVPN δημιουργεί ουσιαστικά μια υπηρεσία VPN με πλέγμα που τρέχει σε δρομολογητές VPN και συγκεντρωτές τείχους προστασίας. Κάθε απομακρυσμένος ιστότοπος διαθέτει δρομολογητή που έχει διαμορφωθεί για να συνδεθεί με την κεντρική συσκευή VPN της εταιρείας (hub), παρέχοντας πρόσβαση στους διαθέσιμους πόρους. Όταν απαιτούνται δύο ακτίνες για την ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ τους – για παράδειγμα, για μια τηλεφωνική κλήση VoIP – ο ακροδέκτης θα επικοινωνήσει με τον κόμβο, θα λάβει τις απαραίτητες πληροφορίες για το άλλο άκρο και θα δημιουργήσει μια δυναμική σήραγγα IPsec VPN απευθείας μεταξύ τους.

Επανασύνδεση VPN
Η επανασύνδεση VPN είναι μια δυνατότητα των Windows 7,8,10 και Windows Server 2008 R2 που επιτρέπει σε μια σύνδεση εικονικού ιδιωτικού δικτύου να παραμείνει ανοικτή κατά τη διάρκεια μιας σύντομης διακοπής της υπηρεσίας Internet. Συνήθως, όταν μια υπολογιστική συσκευή που χρησιμοποιεί μια σύνδεση VPN ρίχνει τη σύνδεση στο Internet, ο τελικός χρήστης πρέπει να συνδεθεί χειροκίνητα στο VPN. Το VPN Reconnect διατηρεί ανοικτή τη σήραγγα VPN για ένα ρυθμιζόμενο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε όταν αποκατασταθεί η υπηρεσία Internet, η σύνδεση VPN να αποκαθίσταται επίσης αυτόματα. Το χαρακτηριστικό αυτό γνώρισμα σχεδιάστηκε για να βελτιώσει τη χρηστικότητα των εργαζομένων κινητής τηλεφωνίας.

Περιορισμοί ασφαλείας ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου

Οποιαδήποτε συσκευή που αποκτά πρόσβαση σε ένα απομονωμένο δίκτυο μέσω ενός VPN παρουσιάζει τον κίνδυνο να φέρει κακόβουλο λογισμικό στο εν λόγω περιβάλλον δικτύου. Χωρίς έλεγχο για να διαπιστωθεί αν η συσκευή σύνδεσης συμμορφώνεται με τις πολιτικές ασφαλείας ενός οργανισμού, οι επιτιθέμενοι με κλεμμένα διαπιστευτήρια μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πόρους δικτύου, συμπεριλαμβανομένων των διακοπτών και των δρομολογητών.

Οι ειδικοί ασφαλείας συστήνουν στους διαχειριστές δικτύου να εξετάσουν την προσθήκη εξαρτημάτων περιμετρικών (SDP) καθορισμένων από το λογισμικό στην υποδομή VPN τους, προκειμένου να μειωθούν οι πιθανές επιθέσεις. Τέλος προσθήκη του προγραμματισμού SDP δίνει τη δυνατότητα σε μεσαίες και μεγάλες οργανώσεις να χρησιμοποιούν μοντέλο μηδενικής εμπιστοσύνης για πρόσβαση τόσο σε περιβάλλον εγκατάστασης όσο και σε περιβάλλον cloud.

Asus ZenFone 8 Android