Γιατί VPN και ποιο VPN αξίζει να αγοράσεις;

Δυστυχώς ή ευτυχώς ζούμε σε μία εποχή που τα προσωπικά μας δεδομένα και το διαδικτυακό μας αποτύπωμα είναι χρυσός για δεκάδες εταιρίες. Όσο περίεργο και αν ακούγεται οι σελίδες που επισκεπτόμαστε και οι δημοσιεύσεις που διαβάζουμε μπορούν να αποτελέσουν στατιστικά στοιχεία ακόμα και για πολιτικά κόμματα ώστε να υπολογίσουν τις επόμενες marketing κινήσεις τους. Το VPN έρχεται για να μας βοηθήσει ώστε η κάθε μας διαδικτυακή κίνηση να μην αποτελεί στατιστικά ή αντικείμενο έρευνας για κάποια εταιρία που όπως αναφέραμε παραπάνω μπορούν να εκμεταλλευτούν μέχρι και πολιτικά κόμματα, εκτός και αν έχουμε VPN.

Αν και δεν έχει να κάνει με τον οδηγό, ένα κόμμα δεν είναι τίποτα άλλο από μία εταιρία με έσοδα και έξοδα… Μην σας φαίνεται περίεργο που ενδέχεται να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε σύγχρονο μέσο έχουν στη διάθεση τους.


“Μα έχω addon στον Chrome/Firefox και μπλοκάρει τα πάντα φίλε!”
Δυστυχώς κάπου εδώ “γελάμε” οι πιο διαβασμένοι. Με αυτά τα addons ( Ghostery π.χ ) το μόνο που καταφέρνεις είναι να κρύβεσαι από τους κατόχους των διάφορων ιστοσελίδων που επισκέπτεσαι, κάτι σαν δώρο άδωρον δηλαδή. Αυτοί που συλλέγουν τα δεδομένα σου είναι οι ISP, δηλαδή Wind, Vodafone, ο γερμανικός πλέον OTE και πάει λέγοντας. Δεν υπάρχει καμία υπηρεσία ή τρόπος να κρυφτείς από αυτούς που γνωρίζουν τα πάντα για τις διαδικτυακές σου συνήθειες παρά μόνο με ένα αξιόπιστο VPN.

Ο Edward Snowden, πρώην εργαζόμενος της NSA και CIA είπε κάτι αρκετά έξυπνο ώστε να κατανοήσουν και οι πιο αρχάριοι ότι πρέπει να νοιάζονται για την ιδιωτηκότητα τους. “Το να υποστηρίζει κανείς πως δεν έχει τίποτα να κρύψει δεν έχει καμία διαφορά με το να μην τον ενδιαφέρει η ελευθερία του λόγου γιατί δεν έχει τίποτα να πει.” Ήταν αυτός που το 2013 πρώτος αποκάλυψε το πρόγραμμα μαζικής παρακολούθησης πολιτών σε Αμερική και Αγγλία…


Τι είναι το VPN;

Ουσιαστικά το VPN είναι μία μέθοδος για να παραμείνουμε ανώνυμοι στο διαδίκτυο ακόμα και για απλή περιήγηση στο ίντερνετ. Τι είναι το VPN; Κυριολεκτικά μιλώντας το VPN είναι μία κρυπτογραφημένη σύνδεση με την οποία ακόμα και αρχάριοι χρήστες μπορούν να πλοηγηθούν ανώνυμα. Στο TechValue έχουμε δημιουργήσει και ένα αρκετά πιο τεχνικό άρθρο για τους πιο διαβασμένους σχετικά με το VPN, σε αυτό τα περιγράφουμε όλα όσο πιο απλά γίνεται, το VPN πρέπει να είναι για όλους.

VPN οδηγός

Πώς ενεργοποιείται το VPN;

Ο πιο γνωστός τρόπος χρήσης VPN είναι μέσω κάποιας VPN υπηρεσίας με πρόγραμμα για το λειτουργικό σύστημα των Windows. Ουσιαστικά εγκαθιστούμε το πρόγραμμα, στη συνέχεια το ρυθμίζουμε με μερικά κλικ όπως επιθυμούμε και μετά ότι και να κάνουμε στο διαδίκτυο θα περνάει μέσα από ένα κρυπτογραφημένο δίκτυο VPN! Παρακάτω θα δούμε την καλύτερη VPN υπηρεσία που χρησιμοποιούμε και οι συντάκτες του TechValue χωρίς να χρειαστεί να ψάχνετε. Παρακάτω θα δούμε πιο αναλυτικές οδηγίες.


Η καλύτερη υπηρεσία VPN

Μετά από έρευνα και ατελείωτες δοκιμές καταλήξαμε στο συμπέρασμα πως την καλύτερη VPN υπηρεσία σαν σύνολο την προσφέρει η εταιρία Nord και ευτυχώς για εμάς που γράφουμε αυτό το άρθρο κάνουν και Affiliate ώστε να έχουμε ένα λόγο παραπάνω να σας πούμε για την υπηρεσία! Η Nord εμπνεύστηκε την ονομασία της από την Σκανδιναβία και δεν είναι καθόλου τυχαίο. Οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν τα μικρότερα ποσοστά διαφθοράς και η Nord έχει σκοπό να διαφυλάξει τα προσωπικά μας δεδομένα και εδώ και χρόνια το καταφέρνει με επιτυχία.

Αν πραγματικά θες να εισέλθεις στον χώρο του VPN τότε θα πρέπει να ξεχάσεις οποιαδήποτε δωρεάν υπηρεσία VPN καθώς έτσι είναι πολύ πιθανό να σε παρακολουθούν ακόμα περισσότεροι… Χρειαζόμαστε μία σοβαρή εταιρία όπως η Nord για εναποθέσουμε την ασφάλεια μας με τον λιγότερο δυνατό “κόπο” από την δική μας μεριά.

Το κόστος ανέρχεται σε μόλις 2.8€ το μήνα αυτή την περίοδο που τρέχει ειδική προσφορά. Παρακάτω θα περιγράψουμε την διαδικασία εγκατάστασης και ενεργοποίησης του Nord VPN η οποία είναι πολύ απλή.

VPN
Το Nord VPN του TechValue εν δράση!
  1. Αφού πρώτα δημιουργήσουμε έναν λογαριασμό στη σελίδα της Nord, αγοράζουμε την υπηρεσία NordVPN από αυτό το affiliate link στην καλύτερη δυνατή προσφορά. Οποιαδήποτε προσφορά τρέχει θα εμφανίζεται στην αρχική σελίδα της NordVPN.
  2. Το NordVPN υποστηρίζει με επιτυχία όλα τα γνωστά λειτουργικά συστήματα όπως Windows, Android, iOS, MacOS, αλλά και Linux. Οπότε ανάλογα με το που θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε προχωράμε και στο ανάλογο βήμα. Για παράδειγμα για να χρησιμοποιήσεις το NordVPN σε Android κινητό απλά πηγαίνεις στο Play Store και με μία αναζήτηση για “Nord” θα εμφανιστεί πρώτο. Για την εγκατάσταση σε υπολογιστή πηγαίνουμε στο λογαριασμό μας στη σελίδα του Nord VPN και στη συνέχεια κάτω δεξιά στην επιλογή “download Apps ->”.
  3. Η εγκατάσταση του NordVPN είναι πολύ απλή σε όλα τα λειτουργικά συστήματα με εξαίρεση το Linux όπου απαιτεί γραμμή εντολών.
  4. Ουσιαστικά το τελευταίο βήμα είναι συνδεθούμε με τα στοιχεία του λογαριασμού που δημιουργήσαμε στο πρώτο βήμα. Μετά με ένα πάτημα στο “Quick Connect” το NPV θα συνδεθεί και όλα μας τα δεδομένα μας παραμένουν προστατευμένα, ανώνυμα και δεν καταγράφονται ή αποθηκεύονται πουθενά και σε κανέναν server!

Πώς δοκιμάζουμε την ταχύτητα του VPN

Η διαδικασία και τα εργαλεία που δοκιμάζουμε μία VPN σύνδεση στο internet δεν διαφέρει από τα συνηθισμένα. Αρκεί μόνο ένα αξιόπιστο εργαλείο SpeedTest όπως αυτό που προσφέρουμε εδώ στο TechValue. Αν είστε αρχάριος χρήστης ακολουθήστε τις οδηγίες που βρίσκονται στο link. Ευτυχώς και εδώ το NordVPN παρέχει τις καλύτερες ταχύτητες!

VPN Speed

Leave a Reply

Mην καταχωρείτε προσωπικά δεδομένα στα πεδία.