Πρόβλημα με τον DNS Server της Vodafone για συνδέσεις VDSL [Λύση]

Πριν μερικούς μήνες αναβάθμισα από απλή DSL σύνδεση στο ίντερνετ, σε VDSL. Η Vodafone, πριν με πάρει τηλέφωνο για να μου προτείνει να αναβαθμίσω, έκανε δοκιμές στη γραμμή και εγγυήθηκε 45mbps download και 5mbps upload ταχύτητα. Όντως έτσι και έγινε, πιάνω οριακά 45mbps και 4 με 5mbps upload, οπότε δεν έχω κανένα παράπονο μέχρι εδώ.

Δοκίμασε Την Ταχύτητα Του Ίντερνετ

Όμως, αντιμετώπιζα για πολλούς μήνες μικρές αποσυνδέσεις που κρατούσαν το πολύ 2 δευτερόλεπτα. Αυτές οι αποσυνδέσεις ήταν τυχαίες και εκνευριστικές, μπορούσαν να συμβαίνουν από 2  με 3 φορές το λεπτό. Για παράδειγμα, μπορεί να συμπλήρωνα μια φόρμα επικοινωνίας στο internet και μόλις πατούσα αποστολή, τσουπ, έχανα τα πάντα και φτου από την αρχή, μέχρι να τύχει να έχω internet. Έπρεπε να κάνω συνέχεια ανανέωση το Facebook και πάει λέγοντας.

vodafone vdsl πρόβλημα αποσυνδέσεις

Αρχικά, πίστευα πως φταίει ο υπολογιστής. Έχεις, άλλαξα drivers, δοκίμασα άλλους υπολογιστές και γενικά έχασα πάρα πολλές ώρες από τη ζωή μου για να καταλάβω τι φταίει. Μετά από μήνες, αφού ήμουν 100% σίγουρος πως φταίει η Vodafone, πήρα τηλέφωνο την υποστήριξη και τους είπα τι συμβαίνει. Ευτυχώς, τα παιδιά εκεί έχουν γνώσεις και, παρόλο που το πρόβλημα είναι πολύ ιδιαίτερο, το λύσαμε.


Εξυπηρέτηση Πελάτων Vodafone Τηλ Χωρίς Χρέωση


Εν τέλει, έφταιγε ο DNS Server της Vodafone ή της HOL. Η λύση που βρήκε ο τεχνικός της Vodafone ήταν να αλλάξω από τον υπολογιστή μου τον DNS Server σε αυτόν της Google. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με την περιοχή ή με οτιδήποτε άλλο, αλλά αν έχεις το ίδιο πρόβλημα, αυτή είναι η λύση. Η αλλαγή DNS γίνεται εύκολα με μερικά κλικ.

Ακόμα και να μην έχεις το πρόβλημα που ανέφερα, δοκίμασε να αλλάξεις DNS Server. Το πιο πιθανό είναι να βοηθήσει την ανταπόκριση της γραμμής.

Asus ZenFone 8 Android