Σύλληψη τεσσάρων στελεχών της Vivo στην Ινδία για ξέπλημα χρήματος

Η ινδική οικονομική υπηρεσία συνέλαβε πρόσφατα τέσσερα στελέχη της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικών ειδών Vivo, μεταξύ των οποίων και έναν Κινέζο υπήκοο, ως ύποπτους για ξέπλυμα χρήματος. Η υπόθεση χρονολογείται από το 2022, όταν η Διεύθυνση Καταπολέμησης πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία της Vivo για την αναζήτηση αποδεικτικών στοιχείων.

Επί του παρόντος, μόνο ο Κινέζος πολίτης παραμένει υπό κράτηση, με τον εισαγγελέα να ζητά 10 ημέρες κράτησης, αλλά ο δικαστής να χορηγεί μόνο 3 ημέρες. Η Vivo έχει δηλώσει ότι συνεχίζει να συνεργάζεται με τις ινδικές αρχές και ασκεί όλες τις νομικές της επιλογές, διατηρώντας παράλληλα τις ηθικές της αρχές.

Vivo V23 5G

Τα προβλήματα της Vivo έρχονται σε μια περίοδο αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της Ινδίας και της Κίνας, οι οποίες δεν είναι μόνο οικονομικές, αλλά αφορούν και μια μακροχρόνια συνοριακή διαμάχη στα Ιμαλάια. Η κατάσταση αυτή έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες.


Δες από το κινητό ή υπολογιστή όλα τα κανάλια της Ελληνικής τηλεόρασης εντελώς δωρεάν με ένα κλικ.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεντρική εταιρεία της θυγατρικής Vivo, η Oppo, αντιμετωπίζει επίσης παρόμοια ζητήματα στην Ινδία. Μένει να δούμε πώς αυτό θα επηρεάσει τις δραστηριότητες των εταιρειών στη χώρα. Ενώ μην ξεχνάμε πως έχουν ήδη αποκλειστεί από σημαντικές αγορές της ΕΕ για άλλους λόγους.

από

Huawei Mate 40