Η Vivo ανακοίνωσε ταχεία φόρτιση 120W, γεμίζει μπαταρία 4000mAh σε 13′

Η ταχεία φόρτιση δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά είναι αρκετά χρήσιμη αφού πλέον δεν χρειάζεται να περιμένουμε με τις ώρες για να γεμίσει η μπαταρία του κινητού μας.

Πέρυσι είδαμε την OnePlus να φτάνει τα 30W, την Huawei τα 40W και την Oppo τα 50W. Φέτος βλέπουμε την Vivo να φτάνει τα 120W και υποστηρίζει πως μία μπαταρία χωρητικότητας 4000mAh μπορεί να φορτίσει έως το 50% σε 5 λεπτά και για το υπόλοιπο 50% θέλει άλλα 8′.

γρήγορη φόρτιση

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά όσο τα παρουσιάζουν οι εταιρίες μερικές φορές. Μία μπαταρία που φορτίζει τόσο γρήγορα θα έχει αρκετά πιο μικρή διάρκεια ζωής και ειδικά τώρα που τα κινητά δεν έχουν αφαιρούμενες μπαταρίες είναι αρκετά αρνητικό.

Δεν είναι τυχαίο που τα πιο πολλά κινητά μέχρι στιγμής φορτίζουν γρήγορα μέχρι το 50-70% και για το υπόλοιπο 50-30% μερικές φορές χρειάζεται πάνω από μίση ώρα, μπορεί και μία ώρα. Αυτό γίνεται ώστε η μπαταρία να μην “φθαρεί” από τις γρήγορες φορτίσεις και να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

Αυτό που κάνει η Vivo δεν είναι υγιές για την μπαταρία. Εκτός αυτού μία τόσο γρήγορη φόρτιση θα ανεβάσει και την θερμοκρασία αρκετά. Παρόλα αυτά αν όντως τα καταφέρουν με τον σωστό τρόπο και χωρίς να ταλαιπωρούν την μπαταρία και το κινητό, μία τόσο γρήγορη φόρτιση είναι πάντα καλοδεχούμενη!