Παρά τις καλύτερες εναλλακτικές, το Viber παραμένει κυρίαρχο στην Ελληνική αγορά

Μπορεί το Viber να υστερεί σε αρκετούς τομείς σε σχέση με τους ανταγωνιστές του, όμως οι Έλληνες συνεχίζουν να το προτιμούν. Στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρία πίσω από τη δημοφιλή πλατφόρμα επικοινωνίας, Rakuten, αποδεικνύουν την κυριαρχία την πλατφόρμας στην Ελληνική αγορά.

Εγκατάσταση Messenger

Viber

Σύμφωνα με τη Rakuten, το VIber είναι εγκατεστημένο σε πάνω από το 90% των smartphone που υπάρχουν στην χώρα. Τους τελευταίους 12 μήνες οι Έλληνες χρήστες πραγματοποίησαν περισσότερες από 1 δις κλήσεις και ξόδεψαν 90 εκ. ώρες σε συνομιλίες. Η αύξηση είναι περίπου 20% σε σχέση με το 2020. Όπως είναι λογικό οι ημέρες με τον μεγαλύτερο όγκο ανταλλαγής μηνυμάτων είναι η Πρωτοχρονιά αλλά και του Αγίου Βαλεντίνου(!). Υπολογίζεται πως στη χώρα μας στέλνονται περισσότερα από 700 μηνύματα το δευτερόλεπτο! Όπως είναι λογικό, με τόσους ενεργούς χρήστες, η πλατφόρμα προσελκύει και επιχειρήσεις που τη χρησιμοποιούν για να επικοινωνούν με τους καταναλωτές τους. Η αύξηση στον αριθμό των καινούριων επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν το Viber είναι 79%!

Όλα τα παραπάνω, αποδεικνύουν πως ο μέσος χρήστης δυστυχώς δεν ενδιαφέρεται καθόλου για την ποιότητα της υπηρεσίας που λαμβάνει. Η μάζα έχει απορρίψει πιο αξιόπιστες λύσεις επικοινωνίας όπως το Signal και το Telegram και έχει αποφασίσει να χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του VIber…

I can only show you the door...