Η Viber υπογράφει τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΕ: Δεν υπάρχει χώρος για μίσος

Η Viber δεσμεύεται να παρέχει μια ασφαλή και ευχάριστη εμπειρία για όλους τους χρήστες. Για την προώθηση αυτής της δέσμευσης, η εταιρεία έχει υπογράψει τη συμφωνία για τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΕ για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της διάδοσης της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο.

Ο Idit Arad, Γενικός Σύμβουλος και υπεύθυνος προστασίας ιδιωτικού απορρήτου της Viber, συνάντησε τον επικεφαλής της Επιτροπής Δικαιοσύνης, Καταναλωτών και Ισότητας των Φύλων της ΕΕ, Didier Reynders, στις Βρυξέλλες στις 10 Μαΐου 2022 για να υπογράψει τη συμφωνία.

Viber Ευρωπαϊκή Ένωση

Η Viber θα συνεργαστεί με αξιόπιστες ΜΚΟ και την Επιτροπή της ΕΕ για την παρακολούθηση, την ανάλυση και την αφαίρεση της ρητορικής μίσους από την πλατφόρμα της και θα διαθέσει πόρους για την εκπαίδευση και την υποστήριξη των ομάδων συντονισμού ώστε να αξιολογούν και να αφαιρούν οποιοδήποτε μισητό ή παράνομο περιεχόμενο εντός 24 ωρών από την αναφορά του.


Εγκατάσταση Viber


Η Viber θα αναπτύξει επίσης εργαλεία που θα βοηθήσουν τις ΜΚΟ να εντοπίσουν σχόλια μίσους και θα διαθέτει ειδική φόρμα στην πλατφόρμα της ειδικά για τις ΜΚΟ και τις αρχές για να απλοποιήσει τη διαδικασία. Τα κανάλια Viber θα επωφεληθούν περισσότερο από την υπογραφή του Κώδικα Δεοντολογίας, καθώς θα διασφαλιστεί μια ασφαλής και ευχάριστη εμπειρία για όλους τους χρήστες που έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο που πραγματικά επιθυμούν να δουν.

Εκτός από τα καλά της ειδήσεις είναι αρκετά σημαντικό να κρατήσουμε πως το Viber και η EE συνεργάζονται στενά.