Viber Backup | Εγκατάσταση | Αποθήκευση και ανάκτηση μηνυμάτων

Στον παρακάτω οδηγό θα δούμε αναλυτικά πως μπορούμε να κάνουμε Viber Backup, ανάκτηση και επαναφορά συνομιλιών. Η παρακάτω οδηγίες είναι για Android, αλλά δεν διαφέρουν και πολύ στο iOS. Ακόμα, είστε αρχάριος μάθετε πως μπορείτε να κάνετε Viber Εγκατάσταση.

Viber Backup

Στις παρακάτω εικόνες μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα μενού που πρέπει να ακολουθήσετε για να κάνετε backup τις συνομιλίες του Viber. Στο αρχείο Backup που θα δημιουργηθεί θα υπάρχουν μόνο μηνύματα κειμένου. Ρυθμίσεις συνομιλιών, εικόνες, κρυφά μηνύματα ή ακόμα και αρχεία, δεν θα υπάρχουν μέσα στο Backup αρχείο. Αρχεία και εικόνες θα πρέπει να τα κάνετε μόνοι σας backup, αλλιώς θα τα χάσετε.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει η επιλογή backup στο τρίτο μενού, τότε θα πρέπει να πατήσετε πάνω στο “press here” που είναι κάτω στο κείμενο. Με αυτήν την επιλογή θα συνδεθεί ο λογαριασμός σας με το Google Drive ή με iCloud, ώστε να γίνει το backup αυτόματα upload στο cloud. Στη συνέχεια, πατάτε backup και όλα γίνονται μόνα τους.

viber backup
viber backup

Viber Εγκατάσταση

Η εγκατάσταση του Viber είναι πολύ απλή. Εφόσον έχετε Android κινητό θα πρέπει να βρείτε την εφαρμογή με το όνομα Play Store στο κινητό σας. Στην συνέχεια θα πρέπει να κάνετε αναζήτηση για την εφαρμογή Viber και να κάνετε την εγκατάσταση με ένα πάτημα. Αν είσαι αρχάριος μπορείς να βρεις αναλυτικές οδηγίες για το πως μπορείς να κάνεις Viber εγκατάσταση στο παρακάτω βίντεο.

Ανάκτηση και επαναφορά συνομιλιών και μηνυμάτων Viber

Ανάκτηση και επαναφορά συνομιλιών Viber μπορούμε να κάνουμε μόνο αν στην συσκευή υπάρχει το ίδιο νούμερο, αλλά και ο ίδιος Google Drive (Google Account) λογαριασμός. Το ίδιο ισχύει και για το iCloud, οπότε δεν γίνεται να “κλέψετε” κάποιο backup, τον χρόνο σας χάνετε.

Αφού όλα κυλήσουν φυσιολογικά, μπορούμε να κάνουμε επαναφορά και ανάκτηση χωρίς να έχουμε τίποτα άλλο παρά μόνο να χρησιμοποιούμε το ίδιο νούμερο, αλλά και το ίδιο Google Drive account (Google Account Gmail) και όλα τα μηνύματα και οι συνομιλίες θα επανέλθουν. Η επαναφορά γίνεται σχεδόν την ίδια διαδικασία που βλέπετε στις εικόνες πάνω με τα 5 βήματα. Εφόσον φυσικά πρώτα είχατε φροντίσει να κάνετε Backup.

Viber Αλλαγή Αριθμού

Ακόμα υπάρχει και η δυνατότητα για αλλαγή αριθμού (όχι συσκευής) ώστε να μην χαθεί τίποτα απολύτως. Εικόνες, συνομιλίες, αρχεία και μήνυμα μετά την αλλαγή αριθμού θα παραμείνουν στη θέση τους, αλλά πρέπει να γίνε με συγκεκριμένη διαδικασία. Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζεται πώς μπορεί να γίνει αλλαγή αριθμού στο Viber. Πρώτα θα πρέπει να κάνουμε τα παρακάτω βήματα και μετά να αλλάξουμε SIM κάρτα.

Πατάμε κάτω δεξιά το κουμπί με τις 3 γραμμές ώστε να βρούμε τις ρυθμίσεις του Viber και μετά όπως φαίνεται αναλυτικά στις παρακάτω εικόνες.

viber restore ανακτηση συνομιλων

Viber σε 2 συσκευές;

Γίνεται και αυτό, περίπου. Το Viber δεν μας αφήνει να έχουμε τον ίδιο Viber λογαριασμό σε 2 κινητά και είναι απολύτως λογικό, γιατί δεν μπορούμε σε 2 συσκευές να έχουμε το ίδιο νούμερο. Μας αφήνει όμως να κατεβάσουμε το Viber για υπολογιστή και, αν θέλουμε, κάνουμε συνομιλίες και από εκεί με το ίδιο Viber account. Τα μηνύματα σε κινητό και Η/Υ θα συγχρονίζονται αυτόματα.

Ακόμα, μας δίδεται και η επιλογή να συνδέσουμε το Viber με tablet. Με λίγα λόγια, μπορούμε να συνδέσουμε ένα Viber λογαριασμό σε 2 ή και παραπάνω συσκευές, αλλά δεν μπορεί να είναι δεύτερο κινητό με νούμερο. Αν κάνετε το λάθος να ενεργοποιήσετε Viber με το ίδιο νούμερο σε άλλο κινητό, τότε το πρώτο Viber θα σταματήσει να δουλεύει.

viber σε 2 συσκευες

Viber στον υπολογιστή

Το Viber Desktop που βλέπετε στη παρακάτω εικόνα διαφέρει αρκετά από την εφαρμογή που όλοι λίγο πολύ έχουμε γνωρίσει. Καταρχάς, κάνεις τα πάντα με την άνεσή σου από το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σου. Τα πάντα είναι πιο άμεσα προσβάσιμα και βολεύει. Μπορώ να πω πως είναι μια καλή εναλλακτική του Skype, αφού μπορούμε να κάνουμε κανονικά κλήσεις με εικόνα και ήχο. Βρείτε το Viber για desktop εδώ.

Viber στον Υπολογιστή

Viber σε Κινητό και Τάμπλετ

Ακόμα και αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει πότε το Viber desktop, θα σας είναι οικείο. Δεν διαφέρει πολύ από Facebook Messenger του web desktop και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε μάθει όλες τις λειτουργίες του. Πάνω δεξιά βρίσκονται τα κουμπιά με τα οποία μπορούμε να κάνουμε κλήση, video κλήση, αλλά και για να κάνουμε συνομιλίες σε group με αυτούς που θέλουμε.

iber σε κινητό και τάμπλετ

Android & iOS διαφορές στο Viber BackUp

Η μόνη διαφορά βρίσκεται στο cloud, όπου και αποθηκεύονται τα Backup αρχεία. Στην περίπτωση που έχετε Android συσκευή, το backup θα γίνει στο Google Drive και αν έχετε iOS, στο iCloud. Αν είστε αρχάριος, μην ανησυχείτε γιατί αυτά γίνονται αυτόματα σχεδόν και αν έχετε Viber στο κινητό, τότε σημαίνει ότι ήδη έχετε λογαριασμό στα παραπάνω, αφού δεν γίνεται να κατεβάσει το Viber χωρίς αυτά.

Επίσης, άλλη μια σημαντική διαφορά που εντοπίσαμε μεταξύ Android και iOS είναι πως στο δεύτερο υπάρχει επιλογή για αυτόματο backup. Στο Android υπάρχει μόνο δυνατότητα για χειροκίνητο backup, κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο τη στιγμή που θα το χρειαστούμε. Αυτά με τις διαφορές, ας προχωρήσουμε να δούμε πώς θα κάνουμε backup.

auto viber backup

Παρακολούθηση & Παραβίαση Viber | NOT

Αν σου μπαίνουν τέτοιες ιδέες στο μυαλό καλύτερα να τις ξεχάσεις μια για πάντα. Εκτός του ότι δεν είναι εφικτό, ακόμα κι αν είσαι προχωρημένος χρήστης, δεν θα ήθελες να ξέρεις τις νομικές κυρώσεις όταν σε πιάσουν να παρακολουθείς και να παραβιάζεις ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Βάλτο καλά στο μυαλό σου, ότι ΔΕΝ μπορείς να παραβιάσεις και να παρακολουθήσεις Viber άλλων, τον χρόνο σου χάνεις.

Η παλιά HardCore μέθοδος με την οποία κάναμε backup και restore

Viber, backup, αποθήκευση και ανάκτηση μηνυμάτων | Old School

Πάρης Λύρας 2015

Αλλάζοντας πρόσφατα Android smartphone, θέλησα να κρατήσω backup των συνομιλιών μου, ώστε να τις ανακτήσω, στο γνωστό Viber για να περάσω το αρχείο backup στην καινούργια συσκευή.

Αυτό αποδείχθηκε δυσκολότερο από ότι περίμενα, αλλά παρόλα αυτά τα κατάφερα, γι’ αυτό και θέλησα να φτιάξω αυτό τον οδηγό για να βοηθήσω και όλου εσάς να κρατήσετε και να επαναφέρετε τα μηνύματά σας στο Viber για Android, σε περίπτωση που αλλάξετε κινητό ή κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για παράδειγμα.

Πραγματικά μας δημιουργείτε απορία γιατί η διαδικασία του backup και της ανάκτησης είναι σχετικά περίπλοκη και εφαρμογές όπως το Viber ή το Whatsapp δεν προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα ανάκτησης μηνυμάτων από default.

ανακτηση μυνηματων viber android

Επαναφορά συνομιλιών Viber – Τι θα χρειαστείτε

Δύο είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να μπορέσετε να αποθηκεύσετε και να επαναφέρετε συνομιλίες στο Viber. Πρώτον, η Android συσκευή σας (παλιά και νέα) πρέπει να είναι root, να έχετε δηλαδή πρόσβαση στα αρχεία συστήματος, γιατί εκεί θα βρείτε τα απαραίτητα αρχεία για την ανάκτηση μηνυμάτων για να τα περάσετε στο νέο σας smartphone. Δεύτερον να έχετε ένα file explorer με δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία συστήματος, όπως για παράδειγμα ο ES File Explorer ή ο FX File Explorer .

Ανάκτηση μυνημάτων και συνομιλιών Viber για Android

Αν τα παραπάνω ισχύουν τότε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

 • Στην συσκευή από την οποία θα κρατήσετε τα μηνύματα πλοηγηθείτε στην διαδρομή: System > data > data > com.viber.voip > databases
 • Εκεί θα βρείτε το αρχείο viber_messages. Αυτό είναι το αρχείο το οποίο πρέπει να κάνετε backup ώστε να ανακτήσετε με επιτυχία τα μηνύματα και τις συνομιλίες σας.
 • Επίσης, στον κύριο χώρο αποθήκευσης υπάρχει και ο φάκελος Viber, εκεί υπάρχουν οι φωτογραφίες που έχετε ανταλλάξει κατά τις συνομιλίες σας. Κάντε και αυτόν τον φάκελο backup (προαιρετικό βήμα – αλλά πιθανότατα θέλετε και αυτές τις φωτογραφίες)
 • Στην νέα συσκευή κατεβάστε και ενεργοποιήστε το Viber
 • Πλοηγηθείτε και πάλι στην νέα συσκευή στη διαδρομή System > data > data > com.viber.voip > databases
 • Εκεί αντιγράψτε το αρχείο viber_messages το οποίο είχατε κάνει backup προηγουμένως
 • Αντιγράψτε επίσης και τον φάκελο Viber που περιέχει τις παλιές φωτογραφίες

viber backup συνομιλιες και ανακτηση restore

Αυτό ήταν! Η νέα σας συσκευή περιέχει αυτούσιες τις συνομιλίες σας όπως αυτές υπήρχαν και στην παλιά στο παλιό σας android smartphone εφόσον ακολουθήσατε σωστά τα βήματα ανάκτησης. Παρακάτω σας έχουμε και με εικόνες την διαδικασία για να σας κάνουμε ακόμα πιο εύκολη τη διαδικασία.

Αν αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να κρατήσετε και να επαναφέρετε τις συνομιλίες σας τότε μην διστάσετε να τον μοιραστείτε και με όποιον μπορεί να τον χρειάζεται. Αν πάλι κάτι δεν πήγε καλά μην διστάσετε να μας αφήσετε ένα σχόλιο με την εμπειρία σας.

Ως την ώρα που γράφτηκε αυτός ο οδηγός η διαδικασία backup και επαναφοράς, δοκιμασμένα δουλεύει για κάθε Android. Η ανάκτηση μηνυμάτων με το πολύ γνωστό πρόγραμμα Titanium Backup για Android δεν δούλεψε για εμάς. Μετά από κάθε επαναφορά των δεδομένων της εφαρμογής πάντα ζητούσε νέα ενεργοποίηση και διαγραφόντουσαν οι συνομιλίες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

17 Σχόλια

 1. Καλησπέρα! Μετά την εξαγωγή, το αρχείο που παραλαμβάνω και “κατεβάζω” στον υπολογιστή μου σε μορφή xls., οι συνομιλίες βγαίνουν σε μη αναγνώσιμη μορφή, όταν πρόκειται για ελληνικά. Οι λατινικοί χαρακτήρες εμφανίζονται κανονικά. Ξέρει κανείς πώς το αλλάζω;
  Σημείωση: Έχει 1-2 χρόνια που έγινε αυτή η αλλαγή. Νωρίτερα ήταν κανονικά, σε ελληνικά, σε αναγνώσιμη μορφή.

 2. Καλησπερα ειχα μια κρυφη συνομιλια στο viber εκανα back up και επαναφορα εργοστασιακων ρυθμησεων μετα απο αυτο η μονη συνομιλια που χαθηκε ηταν αυτη και δεν ηταν πια κρυφη. Δυστηχως μετα σπο αυτο δκσνα νεο back up με τη συνομιλια αυτη κενη . Γινεται πλρον ανακτηση η χαθηκε;

 3. Εκανα εγκατασταστη στο viber σε καινουργια συσκευη τηλεφωνου πληκτρολογισα τον αριθμο μου και μου ζηταει εναν εξαψηφιο αριθμο που θα μου σταλει με sms αλλα δεν ερχεται ποτε.τι μπορω να κανω γι αυτο;

 4. Καλησπέρα,
  είμαι αρχάριος, σε ομάδα viber που είμαι έγραψα κάτι κατα λάθος.
  Θέλοντας να το σβήσω,πάλι κατα λάθος πάτησα διαγραφή για τον εαυτό μου.
  Μπορω να ανακαλέσω το κείμενο μου κ μετα να το διαγράψω για όλους;
  Η συσκευή μου δεν παρουσιάζει ένδειξη back up.
  Θα εκτιμούσα την άμεση σας απάντηση.
  Ευχαριστώ πολυ.

 5. καλησπερα σας εχω χασει τον αριθμο μου αλλα η συσκευη υπαρχει και μπαινω viber χωρις αριθμο κανονικα εχω πολλα μνμτα που δεν θελω να χαθουν τι να κανω; να βαλω αλλο αριθμο μεσα αρχηκα και μετα θελω να αλλαξω συσκευη αλλα χωρις να χαθουν τα μνμτα μου τι κανω;;

 6. Καλησπέρα, ενώ στέλνω μια φωτογραφία με
  το viber και μετα τη διαγράφω όταν ξαναστείλω άλλη στέλνει αυτή που έχω σβήσει. πολλές φορές στέλνει ό,τι ναναι. Τι συμβαίνει; εχω έκδοση 5.2.2 viber. Μέχρι τώρα έστελνα κανονικά. Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

 7. καλησπέρα! στο viber μ είχε στείλει πριν 1 χρόνο κ βάλε ένας συνάδελφος σε φωτό προγράμματα με τις ώρες δουλειάς κ διέγραψα τις συνομιλίες. Υπάρχει πιθανότητα να βρω το ιστορικό κ τις εικονες που θα τις χρειαστώ σε δικαστήριο για επίλυση εργατικών διαφορών ?

 8. Καλησπέρα σας παρακαλώ είναι επείγον!είχα κρατήσει μηνύματα ενός ανθρώπου που με απειλούσε το 2017 και τώρα που πήγα να τα επαναφέρω μου έβγαλε ημερομηνία 2018 ,συμβαίνει αυτό…είχα και στον υπολογιστή εγκαταστήσει το viber

 9. Γειά σας
  Ξαφνικά έγινε διαγραφή μιας συνομιλίας μου στο VIBER χωρίς να το έχω ζητήσει!Η συνομιλία δεν είχε όνομα αποστολέα αλλά το τηλέφωνό του,το οποίο δεν πρόλαβα να σημειώσω.Δεν υπάρχει στο ρυθμίσεις/κλήσεις και μυνήματα/αποστολή ιστορικού μέσω email.Δεν έχω κρατήσει αντίγραφο.Έχω όμως την φωτογραφία προφίλ.Στην αναζήτηση με φωτογραφία δεν βρήκα την προέλευση.Γνωρίζω και την ημερομηνία της συνομιλίας.Μήπως εσείς μπορείτε να βοηθήσετε.

  1. Καλησπέρα,

   Αντιμετωπισα κ εγω προβλημα με το βαιμπερ και ψαχνω στα forum Μηπως βρω καποια ακρη παιδια.
   Μου ειχαν στειλει στο βαιμπερ μηνυμα, δεν μπορεσα να το ανοιξω να το δω λογω ελλειψης χρονου για συζητηση εκεινη τη στιγμη, κι ετσι το εσυρα δεξια απο τους τιτλους των ειδοποιησεων που βγαζουν ολα τα smartphones. Στην συνεχεια μετα απο ωρες που βρηκα χρονο και μπηκα στην εφαρμπογη του βαιμπερ, ελειπαν ολα και μου ελεγε να κανω συνθεση νεων συνομιλιων και το ιστορικο ως δια μαγειας εξαφανιζολ~! και το καινουργιο μηνυμα π δεν ειχα ανοικει καν καθως και ολες οι προηγουμενες συνομιλιες μου. Γνωριζει καποιος κατι γι αυτο να με βοηθησει; Πως γινεται αυτο δηλαδη; Δεν το εχω ξαναακουσει να συμβαινει