Επαναφορά Viber | Αποθήκευση και ανάκτηση μηνυμάτων

Στον οδηγό περιγράφεται αναλυτικά πως μπορεί να γίνει επαναφορά του Viber από backup, ανάκτηση και επαναφορά συνομιλιών, χρήση σε δύο συσκευές, αλλά και πως γίνεται σωστά η αλλαγή αριθμού. Οι οδηγίες αφορούν το λειτουργικό Android, αλλά η διαδικασία δεν διαφέρει ιδιαίτερα και για συσκευές iPhone με iOS.

Viber Επαναφορά & Backup

Στα παρακάτω screenshot μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα μενού που πρέπει να ακολουθήσετε για να κάνετε backup όλες τις συνομιλίες και τα μηνύματα του Viber, ώστε όταν χρειαστεί να υπάρχει το αρχείο επαναφοράς. Στο αρχείο backup που θα δημιουργηθεί θα υπάρχουν μόνο μηνύματα κειμένου. Ρυθμίσεις συνομιλιών, εικόνες, κρυφά μηνύματα ή ακόμα και αρχεία, δεν γίνονται backup, θα πρέπει να γίνουν χειροκίνητα backup, αλλιώς θα χαθούν.

Το αρχείο backup μπορεί να αποθηκευτεί οπουδήποτε, αλλά η καλύτερη λύση είναι να ανεβαίνουν εύκολα και γρήγορα στο Google Drive αυτόματα κάθε μερικές μέρες αυτόματα. Έτσι, ο κίνδυνος να χάσετε κάποιο αρχείο backup σχεδόν μηδενίζεται και η διαχείριση τους είναι πολύ πιο εύκολη και άμεση χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε κάτι εμείς, γίνονται όλα αυτόματα.

Επαναφορά viber
viber backup

Ανάκτηση και επαναφορά συνομιλιών και μηνυμάτων Viber

Ανάκτηση και επαναφορά συνομιλιών Viber μπορούμε να κάνουμε μόνο αν στην συσκευή υπάρχει το ίδιο νούμερο, αλλά και ο ίδιος Google Drive (Google Account) λογαριασμός. Το ίδιο ισχύει και για το iCloud, οπότε δεν γίνεται να “κλαπεί” κάποιο backup.

Αφού όλα κυλήσουν φυσιολογικά, μπορούμε να κάνουμε επαναφορά και ανάκτηση χωρίς να έχουμε τίποτα άλλο παρά μόνο να χρησιμοποιούμε το ίδιο νούμερο, αλλά και το ίδιο Google Drive account (Google Account Gmail) και όλα τα μηνύματα, αλλά και οι συνομιλίες θα επανέλθουν. Η επαναφορά γίνεται σχεδόν με την ίδια διαδικασία που βλέπετε στις εικόνες πάνω με τα 5 βήματα. Εφόσον φυσικά πρώτα είχατε φροντίσει να κάνετε Backup.

Επαναφορά συνομιλιών viber χωρίς αντίγραφο ασφαλείας

Η επαναφορά συνομιλιών ΔΕΝ είναι δυνατή χωρίς αντίγραφο ασφαλείας και είναι απολύτως φυσιολογικό! Το viber δεν αποθηκεύει τα μηνύματα πουθενά, αν έχασες το ιστορικό σου και τα μηνύματα τότε ακολούθησε τα βήματα που βρίσκονται από πάνω σε αυτό το άρθρο για να μην τη πατήσεις ποτέ ξανά!


Οδηγίες Εγκατάσταση Viber


Viber Αλλαγή Αριθμού

Δίνεται μέχρι και η δυνατότητα για αλλαγή αριθμού (όχι συσκευής) ώστε να μην χαθεί τίποτα απολύτως. Εικόνες, συνομιλίες, αρχεία και μηνύματα μετά την αλλαγή αριθμού θα παραμείνουν στη θέση τους, αλλά πρέπει να γίνει σωστά από τις ρυθμίσεις. Στην παρακάτω εικόνα παρουσιάζεται πώς μπορεί να γίνει αλλαγή αριθμού στο Viber. Πρώτα θα πρέπει να ακολουθήσουμε τα παρακάτω βήματα και μετά να αλλάξουμε SIM κάρτα.

Πατάμε κάτω δεξιά το κουμπί με τις 3 γραμμές ώστε να βρούμε τις ρυθμίσεις του Viber και μετά όπως φαίνεται αναλυτικά στις παρακάτω εικόνες. Πηγαίνουμε πρώτα στις ρυθμίσεις από τις 3 τελίτσες κάτω δεξιά και στη συνέχεια ακολουθούμε τα μένουν στις εικόνες από κάτω.

viber επαναφορά συνομιλιών

Viber σε δύο συσκευές;

Γίνεται και αυτό, περίπου. Το Viber δεν μας αφήνει να έχουμε τον ίδιο Viber λογαριασμό σε δύο κινητά και είναι λογικό γιατί δεν μπορούμε σε 2 κινητά να έχουμε το ίδιο νούμερο. Μας αφήνει όμως να κατεβάσουμε το Viber για υπολογιστή ώστε να κάνουμε συνομιλίες και από εκεί με το ίδιο Viber account. Τα μηνύματα σε κινητό και Η/Υ θα συγχρονίζονται αυτόματα.

Ακόμα, δίνεται και η επιλογή να συνδέσουμε το Viber με tablet. Με λίγα λόγια, μπορούμε να συνδέσουμε ένα Viber λογαριασμό σε 2 ή και παραπάνω συσκευές, αλλά δεν μπορεί να είναι δεύτερο κινητό με νούμερο. Αν κάνετε το λάθος να ενεργοποιήσετε Viber με το ίδιο νούμερο σε άλλο κινητό, τότε το πρώτο Viber θα σταματήσει να λειτουργεί.

viber σε 2 συσκευες

Viber σε Κινητό και Τάμπλετ

Ακόμα και αν δεν έχετε χρησιμοποιήσει πότε το Viber desktop, θα σας είναι οικείο. Δεν διαφέρει πολύ από Facebook Messenger του web desktop και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε μάθει όλες τις λειτουργίες του. Πάνω δεξιά βρίσκονται τα κουμπιά με τα οποία μπορούμε να κάνουμε κλήση, video κλήση, αλλά και για να κάνουμε συνομιλίες σε group με αυτούς που θέλουμε.

iber σε κινητό και τάμπλετ

Android & iOS διαφορές στο Viber BackUp

Η μόνη διαφορά βρίσκεται στο cloud, όπου και αποθηκεύονται τα Backup αρχεία. Στην περίπτωση που έχετε Android συσκευή, το backup θα γίνει στο Google Drive και αν έχετε iOS, στο iCloud. Αν είστε αρχάριος, μην ανησυχείτε γιατί αυτά γίνονται αυτόματα σχεδόν και αν έχετε Viber στο κινητό, τότε σημαίνει ότι ήδη έχετε λογαριασμό στα παραπάνω, αφού δεν γίνεται να κατεβάσει το Viber χωρίς αυτά.

Επίσης, άλλη μια σημαντική διαφορά που εντοπίσαμε μεταξύ Android και iOS είναι πως στο δεύτερο υπάρχει επιλογή για αυτόματο backup. Στο Android υπάρχει μόνο δυνατότητα για χειροκίνητο backup, κάτι που μπορεί να αποβεί μοιραίο τη στιγμή που θα το χρειαστούμε. Αυτά με τις διαφορές, ας προχωρήσουμε να δούμε πώς θα κάνουμε backup.

auto viber backup

Σπάσιμο & Παραβίαση Viber | NOT

Αν σου μπαίνουν τέτοιες ιδέες στο μυαλό καλύτερα να τις ξεχάσεις για πάντα. Εκτός του ότι είναι σχεδόν ανέφικτο, ακόμα κι αν είσαι hacker, δεν θα ήθελες να ξέρεις τις νομικές κυρώσεις όταν σε πιάσουν να παρακολουθείς και να παραβιάζεις ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Βάλτο καλά στο μυαλό σου, ότι ΔΕΝ μπορείς να παραβιάσεις και να παρακολουθήσεις Viber άλλων, χάνεις τον χρόνο σου.


Η παλιά HardCore μέθοδος με την οποία κάναμε backup και restore

Πάρης Λύρας 2015

Αλλάζοντας πρόσφατα Android smartphone, θέλησα να κρατήσω backup των συνομιλιών μου, ώστε να τις ανακτήσω, στο γνωστό Viber για να περάσω το αρχείο backup στην καινούργια συσκευή.

Αυτό αποδείχθηκε δυσκολότερο από ότι περίμενα, αλλά παρόλα αυτά τα κατάφερα, γι’ αυτό και θέλησα να φτιάξω αυτό τον οδηγό για να βοηθήσω και όλου εσάς να κρατήσετε και να επαναφέρετε τα μηνύματά σας στο Viber για Android, σε περίπτωση που αλλάξετε κινητό ή κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων για παράδειγμα.

Πραγματικά μας δημιουργείτε απορία γιατί η διαδικασία του backup και της ανάκτησης είναι σχετικά περίπλοκη και εφαρμογές όπως το Viber ή το Whatsapp δεν προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα ανάκτησης μηνυμάτων από default.

ανακτηση μυνηματων viber android

Επαναφορά συνομιλιών Viber – Τι θα χρειαστείτε

Δύο είναι οι βασικές προϋποθέσεις για να μπορέσετε να αποθηκεύσετε και να επαναφέρετε συνομιλίες στο Viber. Πρώτον, η Android συσκευή σας (παλιά και νέα) πρέπει να είναι root, να έχετε δηλαδή πρόσβαση στα αρχεία συστήματος, γιατί εκεί θα βρείτε τα απαραίτητα αρχεία για την ανάκτηση μηνυμάτων για να τα περάσετε στο νέο σας smartphone. Δεύτερον να έχετε ένα file explorer με δυνατότητα πρόσβασης στα αρχεία συστήματος, όπως για παράδειγμα ο ES File Explorer ή ο FX File Explorer .

Ανάκτηση μυνημάτων και συνομιλιών Viber για Android

Αν τα παραπάνω ισχύουν τότε τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  • Στην συσκευή από την οποία θα κρατήσετε τα μηνύματα πλοηγηθείτε στην διαδρομή: System > data > data > com.viber.voip > databases
  • Εκεί θα βρείτε το αρχείο viber_messages. Αυτό είναι το αρχείο το οποίο πρέπει να κάνετε backup ώστε να ανακτήσετε με επιτυχία τα μηνύματα και τις συνομιλίες σας.
  • Επίσης, στον κύριο χώρο αποθήκευσης υπάρχει και ο φάκελος Viber, εκεί υπάρχουν οι φωτογραφίες που έχετε ανταλλάξει κατά τις συνομιλίες σας. Κάντε και αυτόν τον φάκελο backup (προαιρετικό βήμα – αλλά πιθανότατα θέλετε και αυτές τις φωτογραφίες)
  • Στην νέα συσκευή κατεβάστε και ενεργοποιήστε το Viber
  • Πλοηγηθείτε και πάλι στην νέα συσκευή στη διαδρομή System > data > data > com.viber.voip > databases
  • Εκεί αντιγράψτε το αρχείο viber_messages το οποίο είχατε κάνει backup προηγουμένως
  • Αντιγράψτε επίσης και τον φάκελο Viber που περιέχει τις παλιές φωτογραφίες
viber backup συνομιλιες και ανακτηση restore

Αυτό ήταν! Η νέα σας συσκευή περιέχει αυτούσιες τις συνομιλίες σας όπως αυτές υπήρχαν και στην παλιά στο παλιό σας android smartphone εφόσον ακολουθήσατε σωστά τα βήματα ανάκτησης. Παρακάτω σας έχουμε και με εικόνες την διαδικασία για να σας κάνουμε ακόμα πιο εύκολη τη διαδικασία.

Αν αυτός ο οδηγός σας βοήθησε να κρατήσετε και να επαναφέρετε τις συνομιλίες σας τότε μην διστάσετε να τον μοιραστείτε και με όποιον μπορεί να τον χρειάζεται. Αν πάλι κάτι δεν πήγε καλά μην διστάσετε να μας αφήσετε ένα σχόλιο με την εμπειρία σας.

Ως την ώρα που γράφτηκε αυτός ο οδηγός η διαδικασία backup και επαναφοράς, δοκιμασμένα δουλεύει για κάθε Android. Η ανάκτηση μηνυμάτων με το πολύ γνωστό πρόγραμμα Titanium Backup για Android δεν δούλεψε για εμάς. Μετά από κάθε επαναφορά των δεδομένων της εφαρμογής πάντα ζητούσε νέα ενεργοποίηση και διαγραφόντουσαν οι συνομιλίες.