Απόρρητο & Viber: Οδηγός για απόκρυψη κατάστασής, έλεγχο ομαδικών προσκλήσεων κ.α

Ευτυχισμένη Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης! Ως παγκόσμιο γεγονός ορόσημο για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, είναι σημαντικό να ενημερωνόμαστε για τα μέτρα ασφαλείας των υπηρεσιών που έχουμε εγκαταστήσει όπως το Viber για να επικοινωνούμε. Γι’ αυτό θέλαμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να επισημάνουμε τα βασικά χαρακτηριστικά ασφαλείας που προσφέρει το Viber.

Η ασφάλεια των χρηστών αποτελεί προτεραιότητα για το Viber, γι’ αυτό και έχει καταστήσει την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο ως προεπιλογή για όλες τις κύριες λειτουργίες εδώ και 7 χρόνια περίπου. Αυτό περιλαμβάνει τις ιδιωτικές και ομαδικές συνομιλίες, τις κλήσεις ήχου και βίντεο, την κοινή χρήση πολυμέσων και την ασφάλεια όλων των συνδεδεμένων συσκευών. Με την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, τα αρχεία κρυπτογραφούνται στη συσκευή του αποστολέα και αποκρυπτογραφούνται μόνο στη συσκευή του παραλήπτη, καθιστώντας αδύνατη την πρόσβαση του Viber ή οποιουδήποτε τρίτου.

viber ρυθμισεις ασφαλειας

Εκτός από την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο, το Viber προσφέρει πολλούς ακόμη τρόπους για να διασφαλίσει την ασφαλή και ιδιωτική επικοινωνία. Ακολουθούν μερικά από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν:

  • Απόκρυψη Κατάστασης: Το Viber σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε την ορατότητά σας μέσα στην εφαρμογή. Μπορείτε να επιλέξετε να αποκρύψετε την κατάσταση προβολής μηνυμάτων και την τρέχουσα κατάστασή σας από άλλους χρήστες προσαρμόζοντας τις ρυθμίσεις απορρήτου στην ενότητα “Ρυθμίσεις”.
  • Απόκρυψη Εικόνας Προφίλ: Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε την εικόνα του προφίλ σας αόρατη για τους χρήστες που δεν είναι στις επαφές σας. Αυτό μπορεί να γίνει απενεργοποιώντας την επιλογή “Εμφάνιση της φωτογραφίας σας” στις ρυθμίσεις απορρήτου στην ενότητα “Περισσότερα” > “Ρυθμίσεις” > “Απόρρητο”.
  • Business Inbox: Διατηρήστε όλα τα επαγγελματικά σας μηνύματα από επαληθευμένους λογαριασμούς οργανωμένα σε ένα μέρος. Αυτή η λειτουργία προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας, καθώς θα καταγράφονται μόνο συνομιλίες από επαληθευμένες επιχειρήσεις με “μπλε τικ”. Όλα τα μηνύματα από εταιρείες στο Viber κρυπτογραφούνται κατά τη μεταφορά.
  • Αυθεντικοποίηση 2 παραγόντων: Προστατέψτε το λογαριασμό σας στο Viber με κωδικό PIN και επιβεβαίωση μέσω email. Για να ενεργοποιήσετε αυτή τη λειτουργία, δημιουργήστε ένα 6ψήφιο PIN και επιβεβαιώστε το email σας. Ο κωδικός PIN θα απαιτείται για να συνδεθείτε σε μια κινητή συσκευή ή έναν υπολογιστή και χωρίς αυτόν οι μη εξουσιοδοτημένοι χρήστες δεν θα μπορούν να απενεργοποιήσουν το λογαριασμό σας.
  • Αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα: Ορίστε μια αντίστροφη μέτρηση για την αυτοκαταστροφή των μηνυμάτων σε ιδιωτικές και ομαδικές συνομιλίες. Μπορείτε να στέλνετε μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο και άλλα αρχεία σε λειτουργία απορρήτου και να επιλέγετε ένα χρονικό διάστημα 10 δευτερολέπτων, 1 λεπτού, 1 ώρας ή 1 ημέρας. Το Viber θα σας ειδοποιήσει ακόμη και αν ληφθεί στιγμιότυπο οθόνης.
  • Κρυφές συνομιλίες: Κρύψτε συγκεκριμένες συνομιλίες από τη γενική λίστα συνομιλιών σας με έναν προκαθορισμένο κωδικό PIN. Αυτό είναι χρήσιμο αν πολλά άτομα έχουν πρόσβαση στη συσκευή σας.
  • Κωδικός κλειδώματος οθόνης Viber για την επιφάνεια εργασίας: Ορίστε ένα PIN στην έκδοση του Viber για PC, ώστε να αποτρέψετε τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στις συνομιλίες σας σε κοινόχρηστους υπολογιστές.
  • Αποτροπή ομαδικών προσκλήσεων: Το Viber σας επιτρέπει επίσης να ελέγχετε ποιος μπορεί να σας προσθέσει σε ομάδες. Μπορείτε να περιορίσετε το εύρος των ατόμων που μπορούν να το κάνουν αυτό, δίνοντάς σας μεγαλύτερο έλεγχο στο ποιος μπορεί να σας προσεγγίσει μέσω της εφαρμογής.
  • Αιτήματα Μηνυμάτων: Η εφαρμογή διαθέτει επίσης μια λειτουργία αίτησης μηνύματος, όπου οι χρήστες μπορούν να αποδέχονται ή να απορρίπτουν τα εισερχόμενα μηνύματα. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή.
  • Μπλοκάρισμα: Αν θέλετε να μπλοκάρετε κάποιον, μπορείτε να το κάνετε στις ρυθμίσεις του Viber. Οι αποκλεισμένοι αριθμοί θα εμφανίζονται στη λίστα αποκλεισμού σας και δεν θα μπορούν να στέλνουν μηνύματα, κλήσεις ή να σας προσθέτουν σε ομάδες. Μπορείτε επίσης να κάνετε σίγαση όλων των κλήσεων από άγνωστους αριθμούς ενεργοποιώντας την επιλογή “Σίγαση άγνωστων κλήσεων”, η οποία είναι διαθέσιμη μόνο στο Android.

Εν κατακλείδι, το Viber λαμβάνει σοβαρά υπόψη την ασφάλεια των χρηστών και προσφέρει μια ποικιλία χαρακτηριστικών για την εξασφάλιση ασφαλούς και ιδιωτικής επικοινωνίας. Γιορτάστε την Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης εκμεταλλευόμενοι όλες τις επιλογές ασφαλείας που προσφέρει το Viber.

I can only show you the door...