Η Vertu, η εταιρεία των πολυτελών smartphones πωλείται έναντι 50 εκατομμυρίων λιρών

Η Vertu αποτελεί μια αρκετά γνωστή εταιρεία στο χώρο των χειροποίητων smartphone συσκευών, τα οποία διατίθενται σε πολύ υψηλή τιμή και διαθέτουν ένα εκκεντρικό design. Πλέον, η γνωστή αυτή εταιρεία, έχει αλλάξει ιδιοκτησία για τρίτη φορά από τότε που την δημιούργησε η Nokia την δεκαετία του 90, ειδικά για να μπορέσει να ικανοποιήσει και την αγορά των smartphones που διαθέτουν περίβλημα με δέρμα στρουθοκαμήλου και πλαίσια τιτανίου.

Ο νέος ιδιοκτήτης, είναι ο Hakan Uzan, ένας αμφιλεγόμενος Τούρκος εκατομμυριούχος, ο οποίος αναζητά πολιτικό άσυλο στη Γαλλία. Για να αποκτήσει την Vertu κατέβαλλε το συνολικό ποσό των 50 εκατομμυρίων λιρών, ή περίπου 61 εκατομμύρια δολάρια, στην Godin Holdings, στην οποία ανήκε μέχρι τώρα η εταιρεία.

Μέσω του εκπροσώπου του, ο νέος ιδιοκτήτης ανέφερε στην The Daily Telegraph: «Ανυπομονώ να εργαστώ με την ομάδα και να παρέχω την επένδυση για να κάνουμε την Vertu να φθάσει στην κορυφή». Να σημειώσουμε εδώ, ότι η Godin Holdings πούλησε την Vertu μόλις 18 μήνες έπειτα από την εξαγορά από την EQT, η οποία με τη σειρά της είχε καταβάλλει στη Nokia 175 εκατομμύρια λίρες. Η Vertu πολεμά να ανακτήσει το χαμένο έδαφος, σε μια ήδη κορεσμένη αγορά smartphone συσκευών.

Asus ZenFone 8 Android