Vernee Thor, είναι το απόλυτο Value For Money κινητό;

Ναι, στα χαρτιά είναι το τέλειο value for money κινητό αλλά δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα, πρέπει να το δούμε πιο σφαιρικά το όλο θέμα. Καταρχάς η Vernee είναι μια νέα εταιρεία που φαίνεται να μπήκε δυναμικά στο χώρο των τηλεπικοινωνιών με το Vernee Thor, που είναι το πρώτο smarthone της εταιρείας. Είναι προσεγμένο από κάθε οπτική γωνία και σίγουρα θα σας δελεάσει. Το θέμα είναι αν μπορείτε να εμπιστευτείτε μια τόσο μικρή και νέα εταιρεία όπως η Vernee, η ιστορία πάντως έχει δείξει πως όχι, δεν μπορείτε.

vernee thor


Vernee Thor σχεδίαση, ποιότητα κατασκευής και οθόνη

Έχει οθόνη 5 ίντσες και όπως ισχυρίζεται η εταιρεία προσεγμένο screen to body ratio, δηλαδή μαζεμένες διαστάσεις. Μετράει 142 x 70.3 x 7.9 χιλιοστά και οι διαστάσεις είναι απλώς καλές, με το μήκος να είναι μεγάλο, το πλάτος καλό και το πάχος δυνατό. Σίγουρα όμως για την τιμή του θα συμφωνήσω, έχει καλές διαστάσεις. Το γυαλί προστασίας – αφής του Vernee Thor είναι Gorilla Glass 3 και είναι curved 2.5D που σίγουρα για ένα κινητό που αξίζει 110 με 120€ είναι μεγάλο bonus.

H οθόνη έχει ανάλυση HD και είναι τεχνολογίας incell, δηλαδή έχει λίγο πιο ζωντανά χρώματα από τις φτηνές συμβατικές IPS που βλέπουμε σε φτηνά android κινητά. Το υλικό κατασκευής του Vernee Thor ξεχωρίζει και αυτό, είναι από τιτάνιο και αν είναι όντως έτσι όπως τα λένε, θα έχει ευχάριστη αίσθηση στο χέρι. Ακόμα το γυαλί αφής είναι anti-oil που σημαίνει πως δεν θα κάνει δαχτυλιές τόσο εύκολα, κάτι τέτοιο μόνο στη πράξη θα μπορούσα να το κρίνω φυσικά.

vernee smartphones

Vernee Thor Απόδοση

Στο κομμάτι της απόδοσης δεν υπάρχει το παραμικρό παράπονο, φοράει τον MediaTek MT6753 και σε συνδυασμό με την ανάλυση οθόνης HD και τα 3GB RAM DDR3 θα πετάει χωρίς αμφιβολία. Μην ξεχνάμε πως τα πιο πολλά κινητά εκεί έξω με MT6753 έχουν ανάλυση FullHD και στο gaming ζορίζονται, ακόμα φοράει τον κανονικό chipset και όχι κάποιο underclock. Ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 16GB και είναι επεκτάσιμος έως τα 128GB με MicroSD.

Vernee Thor Αυτονομία & Βάρος

Τις διαστάσεις του thor τις σχολίασα αρκετά επιεικώς, κυρίως γιατί έχει αρκετά χαμηλή τιμή και δεύτερον επειδή έχει μεγάλη μπαταρία σαν σύνολο. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2.800mAh και είναι αρκετή για να βγάλει μια γεμάτη μέρα του μέσου χρήστη και όχι μόνο. Υποστηρίζει μέχρι και quick charge και μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε μιάμιση ώρα περίπου με την μπαταρία άδεια. Το Vernee Thor μαζί με την μπαταρία ζυγίζει 140 γραμμάρια.

vernee camera

Vernee Thor Κάμερα & λογισμικό

Ο βασικός αισθητήρας στην πίσω όψη του smartphone είναι 13MP με καλό διάφραγμα F/2.0 και bsi για πιο καθαρές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η μπροστινή selfie κάμερα έχει αισθητήρα 5MP. Στα χαρτιά οι φωτογραφικές δυνατότητες του Vernee Thor είναι καλές. Άκρως θετικό φυσικά πως τρέχει Android Lollipop 6.

[alert-warning]

Το Vernee Thor είναι ακριβώς όπως θα ήθελα ένα mid-range να είναι, όμορφο, με καλή αυτονομία, δυνατό, γερό και φυσικά με τιμή το πολύ 120€. Παρόλα αυτά όμως δεν μπορώ να εμπιστευτώ μια τόσο νέα εταιρεία στην άλλη άκρη του κόσμου. Εύχομαι στην Vernee τα καλύτερα και να μας αποδείξει σύντομα πως αξίζει σαν εταιρεία. Για την ώρα με μια πρόχειρη ματιά είδα πως υπάρχουν αρκετά κενά στην επίσημη σελίδα της εταιρείας, κάποια links είναι νεκρά και δεν δουλεύουν, γενικά φαίνεται να έχει γίνει πρόχειρη δουλειά, ελπίζω όχι και στην συσκευή… risk free.

[/alert-warning]

vernee thor

Asus ZenFone 8 Android