Vernee Mars Pro Review με 6GB RAM, bezel-less σχεδίαση και τιμή 148€

Εταιρείες στην Κίνα που κατασκευάζουν κινητά υπάρχουν πολλές. Εντούτοις, μόνο μερικές έχουν καταφέρει να επιβιώσουν. Τη Vernee, θα την παρομοιάσω με την οικονομική εκδοχή της OnePlus. Αυτό γιατί πολύ απλά προσφέρει αξιόπιστα κινητά με Stock Android και ενημερώσεις, όπως το Vernee Mars Pro που θα δούμε σε αυτό το review. Μέχρι στιγμής τα πηγαίνουν πολύ καλά, έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν καλό όνομα στην αγορά και το βασικότερο είναι πως έχουν χαμηλό failure rate.

Καλώς ήρθατε σε ακόμα ένα review του TechValue.gr, είμαι ο Μάνος Αριστειδόπουλος και σήμερα θα δούμε αναλυτικά ένα εξαιρετικό κινητό. Ένα κινητό που ξεχωρίζει για τη δύναμή του, την όμορφη σχεδίαση, τη μεγάλη μπαταρία και την ανταγωνιστική τιμή του. Αρκετά, όμως. Πάμε να δούμε στην πράξη “τι ψάρια πιάνει” το Vernee Mars Pro.

Εξασφαλίσαμε την πιο χαμηλή τιμή της αγοράς – για άγνωστο χρονικό διάστημα – στα 148€, από έμπιστο κατάστημα. Βρείτε το εδώ, με εκπτωτικό κουπόνι: harvest049 . Πριν την αγορά, μην ξεχάσετε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο για Αγορές Από Κίνα.


Vernee Mars Pro Review

Οθόνη: Η οθόνη έχει διαγώνιο 5.5″, είναι τεχνολογίας IPS με ανάλυση FullHD και μου άφησε αρκετά θετικές εντυπώσεις. Τα χρώματα είναι άψογα, οι γωνίες θέασης τέλειες, η οθόνη φωτεινή και το μόνο παράπονο που έχω είναι πως δεν πέφτει αρκετά η φωτεινότητα για να μην γίνει κουραστική το βράδυ. Σε αυτό, βέβαια, βοήθησε το night mode που ορθώς πρόσθεσε η Vernee στο κινητό. Με εξαίρεση αυτό το μικρό παράπτωμα, η οθόνη του Vernee Mars Pro δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη (για τα λεφτά που ζητάει).

Κάτι όμως που δεν περίμενες να ακούσεις για το Vernee Mars Pro είναι η προστασία Gorilla Glass 3 στην οθόνη αφής και μια μικρή κυρτότητα 2.5d στις άκρες. Κάτι που στα οικονομικά κινητά της Xiaomi είναι υπό εξαφάνιση.

Vernee Mars Pro Review

Σχεδίαση: Πάμε σε ένα ακόμη δυνατό σημείο του Mars Pro, που φυσικά είναι η σχεδίαση. Ένα θα σας πω για τις διαστάσεις του: Είναι μικρότερες ακόμα και από αυτές του OnePlus 5! Προφανώς και το OnePlus 5 είναι καλύτερο σαν σύνολο (και με τετραπλάσια τιμή), αλλά είναι αξιοθαύμαστο για τη Vernee που προσπαθεί. Η συσκευή είναι στιβαρή και εξολοκλήρου κατασκευασμένη από unibody μέταλλο σε CNC.

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που δεν περίμενες είναι ο αισθητήρας Fingerprint  στα πλάγια, κάτω από το κουμπί ενεργοποίησης. Δεν λέω, αρκετά βολικό το σημείο τοποθέτησης, αλλά δεν είναι και ο πιο γρήγορος που έχω δει. Τουλάχιστον, είναι ακριβής και λίγες φορές χρειάστηκε να κάνω δεύτερη προσπάθεια. Για τα λεφτά που ζητάει και αυτά που προσφέρει, δεν ενοχλήθηκα από τον fingerprint, αλλά στην τελική τον απενεργοποίησα.

Vernee Mars Pro Review

Η βαφή που έχει χρησιμοποιηθεί πάνω στο μέταλλο αφήνει μια απαλή αίσθηση στο χέρι και οι μαζεμένες διαστάσεις του βοηθάνε ακόμα περισσότερο τη συνολική εμπειρία. Το μέταλλο, όμως, και η μεγάλη μπαταρία έχουν δημιουργήσει ένα ελαφρώς βαρύ κινητό, που ζυγίζει 161 γραμμάρια. Τα κουμπιά έντασης και ενεργοποίησης είναι στο σωστό ύψος.

Vernee Mars Pro Review

Vernee Mars Pro Review: Απόδοση

Φοράει MediaTek Helio P25 στα 16nm, με 8 πυρήνες και 6GB RAM που το κάνουν να ξεχωρίζει. Βέβαια, επειδή φοράει MediaTek, το πρώτο πράγμα που έκανα όταν παρέλαβα το κινητό ήταν να δοκιμάσω το GPS. Είναι γνωστό πως τα Chipsets της MediaTek δεν τα πάνε καλά με την πλοήγηση. Τελικά, μετά από αρκετά χρόνια, η MediaTek φαίνεται να έβαλε μυαλό και η πλοήγηση του κινητού είναι ακριβώς σαν flagship κινητό με SnapDragon.

Κολλήματα δεν αντιμετώπισα με το κινητό. Είναι γρήγορο όσο πρέπει και σε αυτό βοηθάει το Stock Android, σε συνδυασμό με την καλή υποστήριξη της Vernee. Μέχρι στιγμής, σε μόλις 2 βδομάδες έχει πάρει 2 μικρές OTA αναβαθμίσεις και το κινητό φοράει Android Security Patch Αυγούστου 2017.

Vernee Mars Pro Review

Ήχος: Ούτε αυτό περίμενες να ακούσεις. Το ηχείο είναι καλό και δεν το περίμενα, για να πω την αλήθεια μου. Προσοχή όμως όσοι το πάρετε! Στις ρυθμίσεις υπάρχει επιλογή που κάνει το ηχείο ελάχιστα πιο δυνατό και αλλοιώνει τον ήχο. Όταν άνοιξα το κινητό για πρώτη φορά, αυτή η ρύθμιση ήταν ενεργοποιημένη, οπότε προσέξτε το. Απενεργοποιήστε αυτή την επιλογή και θα είστε εντάξει. Το ηχείο, λοιπόν, βγάζει καλό ήχο και με λίγο μπάσο.

Vernee Mars Pro Review

Αυτονομία: Έχει μεγάλη μπαταρία 3.500mAh Li-Po και σε συνδυασμό με τα 16nm του chipset, κάνει πολύ καλή διαχείριση της μπαταρίας. Η μπαταρία είναι ακόμα ένα πλεονέκτημα τoυ κινητού. Με 2 κάρτες SIM μέσα, μου έβγαλε περίπου 7 με 8 ώρες οθόνης.

Η Selfie κάμερα το αδύνατο σημείο του

Κάμερες: Το μεγαλύτερο αρνητικό στο κινητό είναι η selfie κάμερα, είναι 5MP και οι φωτογραφίες που βγάζει είναι πολύ μέτριες. Στην πλάτη όμως έχουμε αισθητήρα Sony IMX258 13MP. Με σταθερό χέρι και λίγο πείραγμα των ρυθμίσεων, το αποτέλεσμα είναι καλό. Αρκετά θετική η υπάρξη ψηφιακού σταθεροποιητή κατά την εγγραφή video, κάτι που σπάνια βλέπουμε σε τόσο οικονομικά κινητά.

Vernee Mars Pro Review

Το συμπέρασμα για τις κάμερες του Vernee Mars Pro είναι πως δεν έχουμε καλή selfie, η κάμερα στην πλάτη είναι μια χαρά, αλλά θα χρειαστεί λίγο χεράκι. Αρκετά ευχαριστημένος έμεινα και από την ποιότητα της εικόνας κατά την εγγραφή video σε ανάλυση FHD.

Review: Συνολικά το Vernee Mars Pro προσφέρει ένα τρομέρο σύνολο τεχνικών χαρακτηριστικών και αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ που ζητάει. Η οθόνη του έχει καταφέρει να ξεχωρίσει, έχει εντονότερα μαύρα και γενικά πιο ρεαλιστικά χρώματα, ακόμα και τις QHD της LeEco. Φυσικά, τα 6GB RAM το καθιστούν ιδανικό value for money κινητό για multitasking. Αν δεν σε νοιάζει η μέτρια selfie και δεν σε ενοχλεί η απουσία Ελληνικού μενού, τότε το Mars Pro είναι απλά άψογο.

Vernee Mars Pro Review
Asus ZenFone 8 Android