Vampyr, ένα πρώτο δείγμα από τη Gamescom 2016

Είναι ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή πλάσματα της νύχτας. Γύρω από αυτό το πλάσμα έχουν γραφτεί και ακουστεί ιστορίες που οι άνθρωποι πριν από πολλά πολλά χρόνια πίστευαν πως ήταν αληθινές. Είναι ένα πλάσμα που άλλοτε οι θρύλοι έλεγαν ότι ρουφούσε το αίμα από τους ανθρώπους και άλλοτε την ενέργεια. Ταινίες, σειρές, βιντεοπαιχνίδια, τραγούδια, ποιήματα, μελέτες… Vampire το όνομά του, ένας όρος που έγινε αποδεκτός στις αρχές του 18ου αιώνα. Στην Ελλάδα είναι γνωστοί και ως βρυκόλακες.

Και στη κατηγορία των παιχνιδιών, έρχεται άλλος ένα τίτλος να προστεθεί στη λίστα με video games που οι ιστορίες τους βασίζονται πάνω σ’ αυτό το μυθικό πλάσμα. Ο λόγος για το Vampyr της εταιρίας Dontnod Entertainment, ένα action role-playing adventure horror. Η διαφορά στο Vampyr έγκειται στο γεγονός ότι δεν θα έρθουμε αντιμέτωποι με ορδές από βρυκόλακες, γιατί ο κεντρικός πρωταγωνιστής είναι ο ίδιος βρυκόλακας.

Vampyr


Vampyr, ένα πρώτο δείγμα από τη Gamescom 2016

26 Αυγούστου 2016 – Δήμητρα Μαριδάκη

H Gamescom αποτέλεσε αφορμή για να δούμε ένα πρώτο δείγμα από το πόνημα της Dontnod Entertainment. Κατά τη διάρκεια της Ε3, το Vampyr μου είχε κινήσει τη περιέργεια, λόγω θεματολογίας κυρίως. Το trailer ήταν πολύ καλό και θεωρείται ένας από τους αναμενόμενους τίτλους του 2017. Στη Gamescom, η Dontnod Entertainment παρουσίασε το gameplay demo διάρκειας περίπου 15′. 

Τα σχόλια ωστόσο, ε… δεν τα λέτε και ενθαρρυντικά, μιας και πολλοί λένε πως αποτελεί μίξη άλλων παιχνιδιών, όπως Bloodborne και Assassin’s Creed και δεν υπάρχει κάτι το original στον τίτλο. Η εταιρία όμως έχει προειδοποιήσει πως ό,τι βλέπουμε βρίσκεται ακόμα σε αρχικό στάδιο και η ανάπτυξη του τίτλου συνεχίζεται ακόμα, ιδιαίτερα όσον αφορά το σύστημα μάχης. Να προσθέσω πως, επίσης, χρειάζεται περισσότερη δουλειά και το face animation του παιχνιδιού.

Σίγουρα η εταιρία θα προχωρήσει σε αλλαγές και μάλιστα πολλές, μέχρι το παιχνίδι να φτάσει στα ράφια των καταστημάτων. Εγώ, προσωπικά, κρατάω δυο θετικά από το Vampyr. Η καλή προσπάθεια για την απόδοση του Λονδίνου του 20ού αιώνα και η ατμόσφαιρα που είναι τόσο σκοτεινή όσο χρειάζεται. Είναι βέβαιο πως, καθώς θα περνά ο καιρός, θα βλέπουμε περισσότερα όσον αφορά την εξέλιξη του Vampyr.

Το Vampyr θα κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One και PC το 2017.


Vampyr, ένας βρυκόλακας και ζητήματα ηθικής

13 Ιουνίου 2016 – Δήμητρα Μαριδάκη

Ο Jonathan E. Reid είναι βετεράνος του Πρώτου Παγκόσμιου Πολέμου και έχει δώσει τον Όρκο του Ιπποκράτη πως σαν γιατρός θα βοηθά τους ανθρώπους. Όμως η μετάβασή του ως βρυκόλακας και η δίψα του για αίμα θα τον ωθήσει σε πράξεις που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα πιστεύω και τον όρκο του. Όπως οι κοινοί βρικόλακες, έτσι και ο Jonathan, θα αναγκάζεται να σκοτώνει αθώους για να ικανοποιήσει τη δίψα του. Όμως θα πρέπει να αποφασίζετε εσείς οι ίδιοι για το πόσοι θα πρέπει να θυσιαστούν, έτσι ώστε ο Jonathan να καταφέρει να βρει τη θεραπεία. Το Vampyr είναι τοποθετημένο στις αρχές του 20ού αιώνα στο Λονδίνο.

Το καθήκον σας δεν είναι μόνο να σκοτώνετε, αλλά, κατά τη διάρκεια αυτού του σκοτεινού ταξιδιού, θα πρέπει να μαζεύετε πληροφορίες για τους μελλοντικούς στόχους, δηλαδή να μελετάτε τις συνήθειες τους, να βρίσκετε στοιχεία και να έχετε ένα άλφα είδος επικοινωνίας με τους κατοίκους του Λονδίνου. Επίσης, με τη θρέψη αίματος θα μπορείτε να ξεκλειδώσετε τις βαμπιρικές ικανότητες του Jonathan όπως, για παράδειγμα, η ικανότητα ”Mesmerise”, όπου θα μπορείτε να κάνετε τους στόχους σας αδύναμους και, έτσι, να τρέφεστε χωρίς να βρείτε μεγάλη αντίσταση. Κάθε απόφασή σας θα έχει και το ανάλογο αντίκτυπο στην ιστορία, θα υπάρχουν αλληλεπιδράσεις μεταξύ των NPCs, έτσι ώστε η κάθε πράξη θα επηρεάζει άλλους και ακολούθως την περιοχή του Λονδίνου.

Το Vampyr αναμένεται να κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One και PC το 2017.

Vampyr

Vampyr

Vampyr

Πηγή