Ανακοινώθηκε UFS 3.0 με διπλάσια ταχύτητα για ακόμα πιο γρήγορες συσκευές

Η ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης είναι το δεύτερο πιο σημαντικό υλικό για γρήγορες συσκευές, όπως κινητά και οι υπολογιστές. Πιο συγκεκριμένα, οι κατασκευαστές έξυπνων κινητών τηλεφώνων χρησιμοποιούν το πρότυπο μνήμης eMMc για τα πιο οικονομικά κινητά και UFS για τα ακριβά, που όμως μερικές φορές συναντάμε και σε αξιόλογα mid-range κινητά τηλέφωνα.

Η έκδοση του UFS 2.1 ήταν η πιο πρόσφατη και γρήγορη. Αυτό μολμό άλλαξε, αφού ανακοινώθηκε η έκδοση UFS 3.0 που θα χαρίσει διπλάσια ταχύτητα συγκριτικά με το UFS 2.1 στις συσκευές που θα το αξιοποιήσουν. Σύμφωνα με τις μετρήσεις που έδωσε η εταιρεία, οι ταχύτητες που μπορεί να πιάσει το UFS 3.0 είναι μέχρι και 23.2Gbps. Εκτός αυτού, συσκευές που θα εκμεταλλευτούν το νέο πρότυπο θα βελτιώσουν ακόμα και την αυτονομία τους.

Από τα 2.7v ελάχιστη κατανάλωση, το UFS 3.0 πέφτει στα 2.5v που φυσικά σημαίνει πως είναι λιγότερο ενεργοβόρο. Τέλος, οι θερμοκρασίες που θα μπορεί να λειτουργήσει είναι από -40°C έως και 105°C. Φυσικά, αυτές οι ακραίες θερμοκρασίες δεν ανακοινώθηκαν για τη χρήση φορητών συσκευών, αλλά για να εισέλθει και στην αυτοκίνηση, όπου απαιτούνται πιο ακραίες θερμοκρασίες.

από πηγή

Asus ZenFone 8 Android