Η Uber αναστέλλει την λειτουργία του UberX στην Ελλάδα λόγω νομοθεσίας

Η Uber σαν εταιρία έχει πολλές φορές απασχολήσει τα μέσα ενημέρωσης με τις διαμάχες της σε χώρες που δραστηριοποιείται. Όχι άδικα τις περισσότερες φορές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι έφερε βελτιωμένες εμπειρίες μετακίνησης σε πολλούς χρήστες. Γι’ αυτό και όπου δραστηριοποιείται έχει σημαντική απήχηση. Τώρα ήρθε και η σειρά της Ελλάδας να βάλει προβλήματα στη γνωστή εφαρμογή υπηρεσιών ταξί.

Uber UberX Greece

Αναστέλλεται η υπηρεσία UberX μέχρι νεωτέρας

Μετά από πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές οι υπηρεσίες ride-sharing επηρεάζονται άμεσα. Δεν επηρεάζεται μόνο η Uber αλλά και άλλες γνωστές εφαρμογές, ανάμεσά τους και το Beat (πρώην TaxiBeat). Η Uber αναγκάζεται προς το παρόν να αποχωρήσει από την αγορά μέχρι να βρεθεί κάποια λύση (ή παραθυράκι). Σίγουρα είναι μία σημαντική απώλεια για όσους εργάζονται σε συνεργασία με την Uber για παροχή υπηρεσιών ταξί. Σημαντική είναι και η απώλεια για αρκετούς ανθρώπου που προτιμούσαν το UberX για τις μετακινήσεις τους για οποιοδήποτε λόγο.

Εννοείται φυσικά πως η Uber θα πρέπει να συμμορφώνεται πάντα με την κείμενη νομοθεσία, αλλά η όλη κατάσταση δεν μας κάνει αισιόδοξους για το μέλλον. Το κλίμα που δημιουργείτε δίνει την εικόνα μίας χώρας εχθρικής προς την τεχνολογική ανανέωση και αυτό μας προκαλεί θλίψη. Θα θέλαμε η Ελλάδα να είναι πιο φιλική προς την καινοτομία και κινήσεις σαν και αυτή δεν βοηθούν.

Η παύση της λειτουργίας του UberX θα γίνει τη Δευτέρα 9 Απριλίου 23:59μ.μ.. Η εταιρία όπως ανακοίνωσε δεν αποχωρεί οριστικά αλλά ψάχνει τρόπους για να επαναλειτουργήσει στη χώρα μας το UberX.

Sony