Το AMOLED dark theme του Twitter έρχεται επιτέλους και στο Android

Το Twitter ήταν μια από τις πρώτες εφαρμογές που “ασπάστηκαν” το dark mode, από το 2016 κιόλας. Για πάνω από τρία χρόνια οι χρήστες του κοινωνικού δικτύου από κινητό είχαν την επιλογή να επιλέξουν ένα πιο σκούρο θέμα για την εφαρμογή, μέσα από τις ρυθμίσεις της.

Από τον περασμένο Μάρτιο όμως, η πλατφόρμα ανακοίνωσε μια ακόμα επιλογή μαύρου θέματος, την οποία το Twitter ονομάζει “lights out“. Πρακτικά, αυτό είναι ένα πλήρως μαύρο θέμα το οποίο είναι ιδανικό για smartphone με AMOLED οθόνες. Η πρώτη συσκευή που πήρε το νέο χαρακτηριστικό ήταν το iPhone, με τους υπεύθυνους του Twitter να λένε τότε ότι η λειτουργία του total black theme έρχεται σύντομα και στο Android.

Έπρεπε όμως να περάσουν πάνω από 6 μήνες για να δουν οι Android χρήστες την επιπλέον επιλογή στην εφαρμογή τους. Η αργοπορία ήταν τόσο μεγάλη που ακόμα και η desktop εφαρμογή του Twitter απέκτησε το νέο feature πιο γρήγορα από το Android. Μπορεί να μην υπάρχουν σχεδόν καθόλου OLED laptop ή OLED monitor στην αγορά, αλλά το desktop έχει μεγαλύτερη προτεραιτότητα για το Twitter όπως φαίνεται.

Μάλιστα, αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς, το χαρακτηριστικό αυτό δεν έφτασε πλήρως στο Android. Όπως συνήθως συμβαίνει με καινούργια χαρακτηριστικά δημοφιλών εφαρμογών, αυτά ενεργοποιούνται μέσω server. Ακόμα δηλαδή και αν έχεις εγκατεστημένη την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής μπορεί να μην υπάρχει στη συσκευή σου η επιλογή. Το rollout του χαρακτηριστικού αυτού γίνεται σε κύματα, οπότε μπορεί να πάρει κάποιες μέρες μέχρι όλα τα Android smartphone που τρέχουν την τελευταία έκδοση της εφαρμογής να λάβουν το “lights out”.

Αν θες να δεις κι εσύ αν υπάρχει η νέα επιλογή dark mode στην εφαρμογή σου, θα σου προτείναμε αρχικά να τσεκάρεις αν υπάρχει αναβάθμιση για αυτή στο Google Play Store. Αν έχεις κάνει τα απαραίτητα update στο Twitter τότε πήγαινε στις ρυθμίσεις της εφαρμογής στο Settings and privacy > Display and sound > Dark mode. Αν δεν βλέπεις την επιλογή “lights out” τότε κάνε υπομονή λίγες μέρες ακόμα.

Sony