Η TSMC συνεργάζεται με τη Sony για την αντιμετώπιση της κρίσης των chip

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζει να εξελίσσεται η κρίση που έχει προκύψει στην αγορά των chip. Οι περισσότερες εταιρίες τεχνολογίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα, ενώ η έλλειψη έχει επηρεάσει και άλλους κλάδους, όπως οι αυτοκινητοβιομηχανίες.

TSMC Sony new chip factory

Με βάση το παραπάνω και χωρίς να έχουν εικόνα για το πότε θα επιλυθεί το πρόβλημα οι εταιρίες έχουν αρχίσει και ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις. Η -μεταξύ άλλων- προμηθεύτρια και της Apple, TSMC, έχει ξεκινήσει το σχεδιασμό ενός νέου εργοστασίου ημιαγωγών στην Ιαπωνία.

Το συνολικό κόστος της επένδυσης ξεπερνά τα 7 δις δολάρια, ενώ στο όλο εγχείρημα θα συμμετάσχει και η Sony. Μάλιστα, αυτό το εργοστάσιο θα είναι και το πρώτο της TSMC στην Ιαπωνία. Η Ιαπωνική κυβέρνηση θα καλύψει περίπου το 50% της επένδυσης, ενώ ένα μικρό ποσοστό θα καλύψει και η Sony. Το νέο εργοστάσιο θα αρχίσει την παραγωγή των chip έως το 2024 και ανάμεσα σε άλλα θα αξιοποιηθεί από τις αυτοκινητοβιομηχανίες της περιοχής. Όσον αφορά την τοποθεσία, μάλλον θα χρησιμοποιηθεί μία έκταση της Sony, δίπλα σε ένα ήδη υπάρχον εργοστάσιό της που παράγει ημιαγωγούς για αισθητήρες καμερών.

Οι φήμες, έχουν ήδη αρχίσει να οργιάζουν με αρκετές από αυτές να αναφέρουν πως πρόκειται για το εργοστάσιο που θα παράξει τα chip για το Apple Car!