Ακόμα μία πλήρης και όμορφη εφαρμογή για torrent από το κινητό

Πρόσφατα έγραψα για μία εφαρμογή ονόματι SeriesGuide που θα σε βοηθήσει να οργανώσεις τις τηλεοπτικές σου συνήθειες. Στην περίπτωση των ξένων σειρών όμως, που δεν υπάρχουν άμεσα διαθέσιμες στην χώρα μας, πρέπει να καταφύγουμε σε άλλες μεθόδους. Ένας δημοφιλής τρόπος είναι ο διαμοιρασμός μέσω torrent ο οποίος φυσικά δεν χρησιμοποιείται μόνο για αυτό το λόγο, αλλά και για τον διαμοιρασμό κάθε είδους αρχείου. Εδώ έρχεται το Torrent App για Android που θα σου παρουσιάσω.

torrent app for android

Torrent App για Android

Στο desktop είμαι βέβαιος πως θα γνωρίζεις το μtorrent, αλλά στο Android παρότι υπάρχει αντίστοιχο app, οι δύο clients που έχουν ξεχωρίσει είναι ο Flud και ο tTorrent. Θα έλεγα πως είναι ισάξιοι, αλλά χρησιμοποιώ τον Flud καθώς ήταν ο πρώτος που δεν ήταν απλώς χρηστικός, αλλά ήταν και όμορφα σχεδιασμένος. Βέβαια και ο tTorrent έχει βελτιωθεί αρκετά σε αυτόν τον τομέα, πλέον.

torrent app for android

Επίσης, ο Flud έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του Torrent App για Android που θα θέλω. Από τα βασικά, όπως υποστήριξη για magnet links, μέχρι και πιο εξεζητημένα, όπως encryption, και όλα αυτά διαθέσιμα στην δωρεάν έκδοση χωρίς περιορισμούς. Κάτι που δεν συνηθίζουν άλλοι clients στις δωρεάν εκδόσεις τους για Android.

Επιπλέον, καθώς μιλάμε για κινητή συσκευή, υπάρχει και η πολύτιμη επιλογή για κατέβασμα μόνο μέσω WiFi, έτσι ώστε να μην καταναλώσεις όλο τα πακέτο data κατά λάθος. Στην τελευταία έκδοση μάλιστα προστέθηκε και ένα ακόμα χρήσιμο χαρακτηριστικό, η δυνατότητα να ψάχνεις για torrents απευθείας μέσα από την εφαρμογή.

Torrent App για Android | Materialized

torrent app for android

Πιο πάνω μιλήσα για το αισθητικό κομμάτι, και όπως θα έχεις διαπιστώσει από τα screenshots, ο Flud έχει αναβαθμιστεί σε Material Design. Επίσης υπάρχει και Dark Theme που εξυπηρετεί ιδιαίτερα όσους έχουν συσκευές με AMOLED οθόνες, ενώ υποστηρίζει και TabletUI. Όλα αυτά σε έναν δωρεάν client που απλώς υποστηρίζεται από διαφημίσεις.

Κάτι που θεωρώ αρκετά ευχάριστο, αφού δεν μειώνονται οι δυνατότητες της εφαρμογής, όπως είπαμε και παραπάνω, για χάρη κάποιων in-app purchases. Αντ’ αυτού, αν θέλεις να στηρίξεις τον developer, μπορείς να κατεβάσεις την Ad-free έκδοση που κοστίζει €2,13. Παρακάτω, μπορείς να κατευθυνθείς στο Play Store και να κατεβάσεις την δωρεάν έκδοση του Flud.

Βρες την εφαρμογή για Android εδώ.

Sony