Xiaomi Mi Mix Review, το καλύτερο σχεδιαστικά Xiaomi κινητό

Το Xiaomi Mi Mix είναι το πιο εντυπωσιακό κινητό που έχουμε δει, όχι μόνο της Xiaomi, αλλά γενικότερα από θέμα σχεδίασης. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα σας το προτείνω να το αγοράσετε. Κατάφερε να ξεχωρίσει για την σχεδίαση χωρίς bezels, αλλά και τα δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά του. Η τιμή για πολλούς από εμάς είναι απαγορευτική και αυτή τη στιγμή πλησιάζει περίπου τα 450 ευρώ για αγορά από Κίνα, από Ελληνική αγορά δε το συζητώ καν.

το καλύτερο xiaomi κινητό

Σαν κινητό δεν είναι μια ολοκληρωμένη λύση, ακόμα και η Xiaomi το αποκαλεί project phone. Θα το προτείνω μόνο σε αυτούς που το θέλουν καθαρά επειδή τους αρέσει και θέλουν να ξεχωρίσουν με το δικό τους τρόπο. Προφανώς, με ένα “πράγμα” δεν μπορείς να ξεχωρίσεις, αλλά αυτός είναι ο βασικός λόγος που το Xiaomi Mi Mix πήγε καλά.

[button-red url=”https://techvalue.gr/xiaomi-mi-mix-specs-15618/” target=”_blank” position=”center”]Xiaomi Mi Mix Χαρακτηριστικά[/button-red]

καλύτερο xiaomi κινητό

Αν είστε οπαδός της Xiaomi, τότε θα σας προτείνω το Xiaomi Mi6. Είναι εξαιρετικό κινητό σαν σύνολο και αξίζει τα χρήματα που ζητάει, σε αντίθεση με το Xiaomi Mi Mix. Αν επιμένετε στο Mix, παρακάτω σας έχω ετοιμάσει 4 λόγους για τους οποίους θα μπορούσατε να το επιλέξετε. Σχεδιαστικά, είναι το καλύτερο Xiaomi κινητό μέχρι σήμερα.

  1. Πρώτος και καλύτερος λόγος είναι η σχεδίαση του Xiaomi Mi Mix. Έχει μεγάλη οθόνη 6.4″, αλλά με τόσο μικρά bezels δεν θα ενοχλήσει ιδιαίτερα, ειδικά αν έχεις συνηθίσει κινητά με 5.5″ οθόνη. Παρόλα αυτά, η χρήση με ένα χέρι είναι απαγορευτική. Στις άκρες, αλλά και στην οθόνη, δεν υπάρχουν γωνίες και το κάνουν να ξεχωρίζει ακόμα πιο πολύ. Όπως εξάλλου είδαμε φέτος και στις ναυαρχίδες της LG και της Samsung. Το ηχείο προφανώς και τοποθετήθηκε στο κάτω μέρος, ώστε η κεραμική ποιοτική αίσθηση να είναι όσο πιο έντονη γίνεται.
  2. Δεύτερος λόγος είναι η μεγάλη άνετη FullHD οθόνη με τα όμορφα χρώματα, που δε χορταίνεις να βλέπεις εικόνες και video. Είναι σκέτη απόλαυση η αίσθηση που δίνει το bezel-less Mi Mix για προβολή πολυμέσων. Ειδικά για όσους ταξιδεύουν συχνά ή περνάνε πολλές ώρες με το κινητό τους βλέποντας ταινίες, είναι ότι πρέπει. Βέβαια, στα videos από Youtube δεν γεμίζει η οθόνη 100% και καταντάει αρκετά ενοχλητικό.
  3. Ως τρίτος λόγος έρχεται η ποιότητα κατασκευής. Είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο από κεραμικό υλικό και γυαλί. Μέχρι και τα κουμπιά στα πλάγια είναι κεραμικά, όπως επίσης η πλάτη και το πλαίσιο που το αγκαλιάζει περιμετρικά. Προφανώς ένα τέτοιο κινητό θέλει προσοχή, αλλά μικρές γρατσουνιές δεν πρόκειται να κάνει με καθημερινή χρήση. Το κεραμικό υλικό που το Xiaomi χρησιμοποίησε είναι γερό και θέλει αρκετή προσπάθεια για να το γρατσουνίσεις.
  4. Τελευταίος, αλλά εξίσου σημαντικός λόγος είναι τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Φοράει τον ισχυρό SnapDragon 821, βγαίνει με 4, αλλά και 6GB RAM. Μπορεί να σηκώσει τα πάντα και στο θέμα της απόδοσης δεν έχει να φοβηθεί τίποτα. Το multitasking είναι απροβλημάτιστο, αλλά κάτι που απουσιάζει για μια τόσο μεγάλη οθόνη είναι το split screen, που μάλλον θα δούμε όταν πάρει Android Nougat.

Xiaomi Mi Mix Review

Xiaomi Mi Mix Review

Ήχος: Ας συνεχίσουμε όμως την αξιολόγηση του Mi Mix. Ο ήχος που βγάζει είναι ποιοτικός, αλλά το ακουστικό του (για κλήσεις) είναι διαφορετικό απ’ ό,τι έχουμε γνωρίσει από τα κινητά μας, αφού δεν υπάρχει καν! Το ακουστικό είναι ηλεκτρονικό και παράγει ήχο δημιουργώντας δονήσεις. Ακούγεται περίεργο, αλλά δουλεύει. Όχι όμως το ίδιο αποδοτικά με ένα συμβατικό ακουστικό που έχουμε συνηθίσει μέχρι στιγμής.

Xiaomi Mi Mix Review

Κάμερα: Η κάμερα στη πλάτη κάνει αξιόλογη δουλειά και η selfie έχει τοποθετηθεί κάτω. Αλλά μην ανησυχείτε, κάνει rotate ώστε η κάμερα να γυρίσει και πάλι πάνω! Κλείνοντας το κομμάτι της κάμερας του Mix, παρατήρησα πως έχει μέχρι και Focus Peaking που βρίσκουμε κυρίως σε DSLR κάμερες (και μερικά ZTE smartphones) και τέλος μπορεί να τραβήξει 4K video έως και 30fps. Η κάμερα είναι απλώς καλή, αν αναλογιστούμε τα λεφτά που ζητάει.

Xiaomi Mi Mix Review

Αυτονομία: Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 4.400mAh και μπορεί με ευκολία να βγάλει μια γεμάτη μέρα. Αυτά – έτσι λίγο πιο γενικά – από το mix. Είναι ένα ιδιαίτερο κινητό που δεν το παίρνεις γιατί έχει καλή κάμερα, αλλά γιατί απλώς ξεχωρίζει με διαφορά.

Xiaomi Mi Mix Review

Asus ZenFone 8 Android