Η προσβλητική απάντηση του Tim Cook για την ενσωμάτωση των RCS στο iPhone

Εδώ και αρκετά χρόνια η Google και οι υπόλοιποι κατασκευαστές έχουν αρχίσει να αφομοιώνουν την τεχνολογία RCS στις συσκευές τους. Αυτή, επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάζουν μηνύματα και όχι μόνο, χωρίς χρέωση, κάνοντας χρήση δεδομένων κινητής.

post

Μοναδικό αγκάθι στα παραπάνω αποτελεί η Apple, η οποία κλασικά αποφεύγει τη συνεργασία με τους υπόλοιπους και χαράζει το δικό της δρόμο. Ο CEO της εταιρίας πρόσφατα ήταν καλεσμένος στο συνέδριο CODE 2022. Εκεί ο ίδιος ερωτήθηκε για το ποια θα ήταν η γνώμη του Steve Jobs για την υιοθέτηση του RCS μέσα στο iMessage. Ο ίδιος απάντησε πως οι χρήστες iPhone δεν έχουν ζητήσει κάτι τέτοιο, και πως θα λάτρευε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούν όλοι iPhone. Έπειτα οι δημοσιογράφοι επέμειναν παραπάνω, με το δημιοσιογράφο LiQuan Hunt να αναφέρει πως δεν μπορεί να στείλει υψηλής ποιότητας εικόνες και βίντεο στη μητέρα του που χρησιμοποιεί Android, ενώ αυτός έχει iPhone. Αυτό γίνεται διότι οι συσκευές της Apple υποστηρίζουν το SMS πρωτόκολλο μόνο, και όχι το RCS. Τότε ο Tim Cook απάντησε «Αγόρασε στη μητέρα σου ένα Κινητό iPhone».

Η αλαζονική αυτή απάντηση δείχνει πως η Apple πιστεύει πως έχει το πάνω χέρι και δεν θέλει να βοηθήσει ένα μερίδιο χρηστών της υπό τον φόβο μην χάσει πελάτες. Από την άλλη, το καταναλωτικό κοινό δείχνει πως δεν έχει θέμα να του συμπεριφέρονται έτσι, δίνοντας στην Apple το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς smartphone στις ΗΠΑ. Άσε τον Cook να λέει τα δικά του, εσύ μάθε ποια είναι τα καλύτερα κινητά της αγοράς εδώ!

I can only show you the door...