Η Κίνα διαψεύδει ότι απαιτεί προσωπικά δεδομένα εταιρειών μετά τις απαγορεύσεις του TikTok

Η συζήτηση σχετικά με τη δημοφιλή εφαρμογή ανταλλαγής βίντεο TikTok και την κινεζική ιδιοκτησία της έχει φουντώσει τις τελευταίες εβδομάδες. Η πίεση προς την εφαρμογή να αποκτήσει νέα ιδιοκτησία ή να κινδυνεύσει να χάσει την πρόσβαση στην αγορά των ΗΠΑ αυξάνεται. Στο επίκεντρο πολλών από τους φόβους βρίσκεται ένας κινεζικός νόμος του 2017 που απαιτεί από τις τοπικές επιχειρήσεις να παραδίδουν προσωπικά δεδομένα στο κράτος, εάν αυτά είναι σημαντικά για την εθνική ασφάλεια.

tiktok logo

Πρόσφατα, η Κίνα διέψευσε δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι θα ζητούσε από κινεζικές επιχειρήσεις να παραδώσουν δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί στο εξωτερικό. Ακολούθησε μια έντονη ανταλλαγή απόψεων μεταξύ του διευθύνοντος συμβούλου της TikTok Shou Zi Chew και Αμερικανών νομοθετών, όπου ο Chew αναγκάστηκε να αναγνωρίσει ότι ορισμένα προσωπικά δεδομένα Αμερικανών εξακολουθούν να υπόκεινται στην κινεζική νομοθεσία, αλλά επέμεινε ότι αυτό θα αλλάξει σύντομα.

Η TikTok υποστήριξε ότι η κινεζική κυβέρνηση δεν έχει κανέναν έλεγχο ή πρόσβαση στα δεδομένα της. Οι υποστηρικτές της εφαρμογής και οι ακτιβιστές της ελευθερίας του λόγου επέκριναν την ακρόαση ως πολιτικό θέατρο και ζήτησαν να μην υπάρξει άμεση απαγόρευση. Η εταιρεία ελπίζει να κατευνάσει τις αρχές με το περίτεχνο σχέδιό της – γνωστό ως Project Texas – για να ικανοποιήσει τις ανησυχίες για την εθνική ασφάλεια.

Οδηγίες εγκατάστασης Viber

Μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί αυτή η κατάσταση, αλλά ένα πράγμα είναι βέβαιο: η συζήτηση σχετικά με το TikTok και την κινεζική ιδιοκτησία του απέχει πολύ από το να τελειώσει. Καθώς έρχονται στο φως περισσότερες πληροφορίες, είναι σημαντικό να παραμένουμε ενημερωμένοι και να διασφαλίζουμε ότι η φωνή μας ακούγεται.

Huawei Mate 40