Τόσο θα κοστίζει το Motorola ThinkPhone με SnapDragon 8+Gen1 και 4 χρόνια αναβαθμίσεων

Το πρώτο κινητό ThinkPhone είναι γεγονός από την Motorola εδώ και μερικές μέρες. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που προσφέρει δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο ή ξεχωριστό για τα χρήματα που κοστίζει και η αλήθεια είναι πως περιμέναμε να ξεχωρίσει σε άλλους τομείς όπως η υποστήριξη. Έγινε όμως έτσι;

Δυστυχώς, ούτε στο τομέα της υποστήριξη με αναβαθμίσεις κατάφερε να ξεχωρίσει, αφού πρόκειται για μία συσκευή που μόλις πληροφορηθήκαμε πως θα κοστίζει το λιγότερο ένα χιλιάρικο για την έκδοση 8/256..! Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

ThinkPhone τιμή

Από την μία έχουμε συσκευές όπως το Samsung Galaxy S21 FE που δεν είναι καν “επαγγελματικό”, κοστίζει τα μισά και θα πάρει 4 μεγάλες αναβαθμίσεις Android και 5 χρόνια ενημερώσεις ασφαλείας.

Από την άλλη έχουμε το φρέσκο-ανακοινωμένο ThinkFola, ωχ συγνώμη, ThinkPhone ήθελα να πω, το οποίο είναι επαγγελματικό, κοστίζει τα διπλά και θα πάρει μόλις 3 ενημερώσεις Android και 4 χρόνια αναβαθμίσεις ασφαλείας… Να θυμίσουμε πως 3 αναβαθμίσεις παίρνουν τα πιο πολλά OnePlus, αρκετά Samsung μεσαίας κατηγορίας, αλλά μέχρι και τα mid-range της Google που μπορεί να βρει ο καθένας και με 350€ όπως αναφέρουμε και στην λίστα με τα καλύτερα κινητά.

Η Motorola θα μπορούσε να προκαλέσει ένα μικρό χαμό αν ανακοίνωνε 5 αναβαθμίσεις Android για μία τέτοια συσκευή, αλλά δυστυχώς οι εταιρείες έχουν γεμίσει με μαρκετίστες και αναλυτές με μοναδική προτεραιότητα το κέρδος. Φαίνεται να έχουν ξεχάσει τι θα πει ικανοποίηση και διατήρηση κοινού, το μόνο που μετράει όπως φαίνεται, είναι τι θα πουλήσουν φέτος…

Asus ZenFone 8 Android