The Turing Test, αποκαλύφθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας

O Alan Turing ήταν Βρετανός μαθηματικός, καθηγητής της λογικής, κρυπτογράφος και χάρης στην τεράστια συνεισφορά του στο γνωστικό πεδίο της θεωρίας υπολογισμού και της τεχνητής νοημοσύνης θεωρείται όχι άδικα ως ο πατέρας της επιστήμης των υπολογιστών. Το 1950 πρότεινε την δοκιμή Turing, ένα πείραμα ουσιαστικά μέσω του οποίου ήθελε να διαπιστώσει αν μια μηχανή θα μπορούσε να είναι δυσδιάκριτη από έναν άνθρωπο, δηλαδή να έχει γνωστικές ικανότητες και να μπορεί να σκεφτεί.

The Turing Test


The Turing Test, αποκαλύφθηκε η ημερομηνία κυκλοφορίας

25 Ιουλίου 2016 – Μάνος Μαριδάκης

Η αλήθεια είναι ότι καιρό είχαμε να μάθουμε νέα σχετικά με αυτό τίτλο. Το Μάρτιο είχε ανακοινωθεί η κυκλοφορία του The Turing Test, και όπως μπορείτε να διαβάσετε παραπάνω βασίζεται στο ομώνυμο πείραμα του Alan Turing, που είχε πραγματοποιηθεί το 1950. Όσον άφορα το παιχνίδι έχουμε επιτέλους την ημερομηνία που θα κυκλοφορήσει για Xbox One και PC μέσω Steam. Όταν είχε πρωτοανακοινωθεί, γνωρίζαμε πως θα ήταν διαθέσιμο τον Αύγουστο. Από τις 30 Αυγούστου λοιπόν, θα έχετε τη δυνατότητα να ασχοληθείτε με το εν λόγω παιχνίδι που ανήκει στη κατηγορία των first-person puzzle. Πίσω από τη δημιουργία του παιχνιδιού βρίσκεται η Bulkhead Interactive και τη διανομή έχει αναλάβει Square Enix Collective.


The Turing Test, νέος τίτλος με φόντο το διάστημα

10 Μαρτίου 2016 – Μάνος Μαριδάκης

Πάνω στη δοκιμή Turing βασίζεται και το first-person puzzler παιχνίδι The Turing Test. Πίσω από την δημιουργία του βρίσκεται η Bulkhead Interactive όπου ιδρύθηκε το Νοέμβρη του 2015 μετά την συγχώνευση των Deco Digital και Bevel Studios, στούντιο που δούλεψαν μαζί πάνω στο Pneuma: Breath of Life. Η ιστορία λαμβάνει μέρος στην Ευρώπη, φυσικός δορυφόρος του πλανήτη Δία και στο κεντρικό ρόλο βρίσκεται η Ava Turing, μηχανικός στο Διεθνή Οργανισμό Διαστήματος(International Space Agency, ISA).

Η ιστορία ξετυλίγεται με τη μορφή αφήγησης καθώς η Ava θα προσπαθεί να ανακαλύψει ποια μυστικά κρύβονται στο φεγγάρι του πλανήτη Δία. Μερικά από τα χαρακτηριστικά του The Turing Test είναι πως θα έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε το Energy Manipulation Tool, θα μπορείτε δηλαδή να μεταφέρετε ενέργεια μεταξύ των μηχανών, θα υπάρχει εναλλαγή μεταξύ πολλαπλών προοπτικών για να καταφέρετε να λύσετε τους απαιτητικούς γρίφους και τέλος δεν θα μπορούσε να λείπει η έννοια της συνωμοσίας και της αμφισβήτησης της ανθρώπινης ηθικής, καθώς στο παιχνίδι θα μπορείτε να διαμορφώσετε θεωρίες σχετικά με την μοίρα των μελών του πληρώματος της ISA.

Το The Turing Test θα κυκλοφορήσει για Xbox One και PC, μέσω Steam, τον Αύγουστο.

Πηγή