The Last of Us 2, την πόλη του Σιάτλ ίσως δούμε στο νέο τίτλο

Είναι γνωστό πως η θεματολογία που ακολουθεί η Naughty Dog στους τίτλους της είναι κάπως πιο ανάλαφρη. Λίγα χρόνια πριν όμως απέδειξε πως τα καταφέρνει εξίσου καλά και σε θεματολογίες με σκοτεινό υπόβαθρο. Ένα από αυτά είναι και το δυστοπικό, The Last of Us που κυκλοφόρησε το 2013 για το PS3. Αναμφίβολα προσέφερε μια μοναδική gaming εμπειρία με επίκεντρο την προσπάθεια του ανθρώπου για επιβίωση. Ο τίτλος εστίασε με μοναδικό τρόπο στη ψυχολογία και το συναισθηματικό δέσιμο μεταξύ των χαρακτήρων. Σίγουρα το The Last of Us είναι μέσα στα κορυφαία παιχνίδια όλων των εποχών. Ίσως δεν είναι τυχαίος ο αριθμός 240, μιας και τόσα είναι τα βραβεία που απέσπασε. Η συνέχεια ήταν δεδομένη και οι fans αδημονούν τη στιγμή της επίσημης ανακοίνωσης για το The Last of Us 2. Μια στιγμή που ίσως να μην είναι και τόσο μακριά τελικά.

The Last of Us 2

The Last of Us 2, την πόλη του Σιάτλ ίσως δούμε στο νέο τίτλο

10 Αυγούστου 2017 – Μάνος Μαριδάκης

Αν υπάρχει ένα παιχνίδι που περιμένω με μεγάλη αγωνία, όπως και αρκετοί φίλοι των games είναι σίγουρα το The Last of Us 2. Η Naughty Dog μας χάρισε πριν μερικά χρόνια μια ξεχωριστή ιστορία, που η αλήθεια είναι κάναμε αρκετό καιρό να ξεχάσουμε. Στο σήμερα, λίγα πράγμα έχουν γίνει γνωστά γύρω απο το νέο τίτλο. Η Naughty Dog δεν αποκαλύπτει πολλές λεπτομέρειες για το τι θα δούμε. Έτσι αφήνει τους οπαδούς να κάνουν σενάρια γύρω απο τα γεγονότα. Ένας ανυπόμονος φίλος της σειράς άρχισε να ψάχνει σε ποια πόλη θα μπορούσε να τοποθετηθεί η συνέχεια του παιχνιδιού. 

Ο χρήσης Voldsby μέσω του Reddit παρατήρησε πως κάποια σημεία έχουν ομοιότητες με την πόλη του Σιατλ. Συγκεκριμένα ένα κτίριο με την λέξη Driftwood και ένα ακόμα που χρησιμοποιείται για πάρκινγκ. Η παρατήρηση του Voldsby δεν πέρασε απαρατήρητη. Με τον Rogan Josho του Reddtitor να διαπιστώνει ότι υπάρχει ταύτιση στις τοποθεσίες.

Οι τοποθεσίες υπάρχουν και στο Google Maps. Στο πρώτο The Last of Us, βλέπουμε τον Joel να βρίσκεται στο Austin του Τέξας. Μετά να βρίσκεται στην Βοστόνη. Οπότε δεν αποκλείεται ένα μέρος του παιχνιδιού του The Last of Us 2 να είναι να είναι το Σιάτλ. Πάντως δεν είναι η μόνη θεωρία για το που θα ξεκινήσει την ιστορία ο νέος τίτλος. Αρκετές είναι και οι θεωρίες γύρω από τους πρωταγωνιστές. Η επικρατέστερη εκδοχή θέλει τον Joel να είναι νεκρός. Ιδιαίτερα μετά από το trailer που παρουσιάζει τον Joel να βγαίνει από ένα λευκό φως. Οι θεωρίες θέλουν τον Joel να είναι αυτός που έδωσε τέλος στην ζωή του.

Μια άλλη θέλει την Ellie να είναι έγκυος. Ουσιαστικά με τη κιθάρα που παίζει προσπαθεί να κρύψει ίσως κάτι τέτοιο. Το πότε θα κυκλοφορήσει το The Last of Us 2 μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό από την Naughty Dog.


The Last of Us 2, η μεγάλη επιστροφή είναι γεγονός

4 Δεκεμβρίου 2016 – Μάνος Μαριδάκης

Μπουμ! Η ανακοίνωση του The Last of Us 2 από την Naughty Dog είναι γεγονός. Στηριζόμενος κυρίως σε φήμες, σε μια πρόσφατη ανάρτηση του, ο Shinobi602 είχε αποκαλύψει ότι η ανακοίνωση θα έρχονταν σύντομα. Όπως στο παρελθόν, έτσι και τώρα έπεσε μέσα στις προβλέψεις του. Στα πλαίσια του PlayStation Experience 2016, ήρθε η ανακοίνωση του The Last of Us 2. Αυτό που έγινε από κάτω στο κοινό, κατά τη διάρκεια προβολής του video, δεν περιγράφεται με λόγια. Απλά ανατριχίλα!

Το πρώτο trailer του The Last of Us 2, ξεκινά με ένα πλάνο από ένα παλιό σπίτι, να βρίσκεται μέσα στο δάσος, με το logo των Fireflies να είναι βαμμένο πάνω σε μία πινακίδα. Το video συνεχίζει με την Ellie, από της βασικές πρωταγωνίστριες του πρώτου τίτλου. Το video εστιάζει αρχικά στα ματωμένα χέρια της και στη συνέχεια να παίρνει μια κιθάρα και να παίζει ένα τραγούδι (πληροφοριακά το τραγούδι ονομάζεται Shawn James – Through The Valley για όσους τυχόν το ψάχνουν). Τα σημάδια του χρόνου όπως θα δείτε είναι εμφανή στο πρόσωπο της.

Προς το τέλος του video εμφανίζεται και ο Joel, χωρίς ωστόσο να φαίνεται το πρόσωπο του. Το trailer που έδωσε στην δημοσιότητα η Naughty Dog δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Ο Joel ρωτά την Ellie αν θέλει να κάνει πραγματικά αυτό που σκέφτεται. Η Ellie με βλοσυρό ύφος απαντά, ότι θα σκοτώσει οποιονδήποτε βρεθεί στον δρόμο της. Όπως έγινε γνωστό, ο νέος τίτλος θα γίνει διαθέσιμος το 2018 όπως είναι φυσιολογικό. Ο τίτλος βρίσκεται ακόμα σε στάδιο ανάπτυξη και θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι το τελικό αποτέλεσμα.

The Last of Us 2
The Last of Us 2

The Last Of Us 2, νέα σενάρια για πιθανή ανακοίνωση σύντομα

27 Νοεμβρίου 2016 – Μάνος Μαριδάκης

Στην πρόσφατη E3, η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Οι φήμες ήθελαν πιθανή ανακοίνωση στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου της Sony Interactive Entertainment δεν επιβεβαιώθηκαν. Στο forum NeoGAF, μέλος του οποίου είναι και ο γνωστός shinobi602, επανέφερε το θέμα του νέου τίτλου με μια ανάρτηση που έκανε. Ανέβασε μια φωτογραφία της Ellie με τίτλο, The Last of Us 2. Δεν άργησε η φωτιά να μεγαλώσει και οι πρώτες ενδείξεις λένε πως ίσως ανακοινωθεί στο άμεσο μέλλον.

Πέρα από την φωτογραφία κάποια άλλη ένδειξη δεν υπάρχει που να δίνει επιπλέον πληροφορίες. Παραδείγματος χάρη, κάποια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, αφήνοντας έτσι ένα μικρό κενό. Εδώ και αρκετό καιρό επικρατεί ένα ενδεχόμενο που θέλει την Naughty Dog να ανακοινώνει το The Last of Us 2 στα πλαίσια του PlayStation Experience 2016. Τη παρακάτω εικόνα που απεικονίζει την Ellie με μια κιθάρα, την δημοσίευσε στο forum φουντώνοντας έτσι τις φήμες.

Στο παρελθόν όσο φορές ο shinobi602 προχώρησε σε μια αποκάλυψη, κατά ένα μεγάλο ποσοστό έπεφτε μέσα. Ας πούμε, στα πλαίσια της E3 2016 είχε πει πως θα ανακοινωθεί νέος τίτλος God of War, όπως και φυσικά έγινε με την ανακοίνωση του God of War 4. Μέσα είχε πέσει και με την remastered έκδοση του The Elder Scrolls Skyrim V, με την Special Edition του τίτλου να κυκλοφορεί πριν λίγο καιρό. Λέτε να πέσει για άλλη μια φορά μέσα και να έχουμε σύντομα κάποια ανακοίνωση;

Μεγάλο ρόλο παίζει φυσικά η κυκλοφορία του Uncharted 4 και το κλείσιμο της ιστορίας. Είναι φυσιολογικό θα λέγαμε η εταιρία να επιθυμεί να υπάρχει ένα χρονικό διάστημα ανάμεσα στη κυκλοφορία των δύο τίτλων. Μάλλον σκοπός είναι να υπάρχει ο κατάλληλος χρόνος για να δουλέψει και να χτίσει πάνω στο νέο τίτλο. Τελικό συμπέρασμα είναι ότι θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα. Η ώρα της επίσημης ανακοίνωσης κάποια στιγμή θα φτάσει. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε μέχρι τότε, είναι να προετοιμαζόμαστε για ένα από τα ποιο αναμενόμενα sequels για το PS4.

The Last Of Us 2