Πώς είναι να έχεις TCL ως βασικό σου κινητό; [Πρώτες εντυπώσεις]

Πρόσφατα η TCL μου έστειλε 2 από τα νέα τους μοντέλα που είναι ή θα είναι άμεσα διαθέσιμα στην Ελληνική αγορά. Είναι η πρώτη φορά που έχω στα χέρια μου smartphones της TCL και μπορώ να πω ότι δεν περίμενα να μου αρέσουν τόσο. Ο λόγος γιατί η TCL κατασκευάζει κινητά για λογαριασμό της Alcatel τα οποία δεν συμπαθώ, τα TCL όμως φαίνεται να μην έχουν κανένα κοινό στοιχείο με αυτά, το οποίο είναι θετικό.

Το πρώτο που παρατήρησα

Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα αμέσως είναι το σχεδόν stock Android 10 και το πόσο άμεσο και γρήγορο είναι! Ως γνωστόν, πλέον όλοι οι δυνατοί παίκτες στον χώρο κρίνονται από την εμπειρία software που προσφέρουν και η TCL φαίνεται να έχει πιάσει το νόημα. Πιο συγκεκριμένα δεν κατάφερα να εντοπίσω διαφορά στην απόδοση χρησιμοποιώντας εφαρμογές “ρουτίνας” όπως messenger, gmail και Chrome με πολλές καρτέλες ανοιχτές σε σύγκριση με το Xiaomi Mi 9 που έχω ως βασική συσκευή.

Τα 2 κινητά που είχα στα χέρια μου ήταν το TCL 10 Pro και το TC 10L. Το πρώτο φοράει SD675 και το δεύτερο SD665 οπότε ότι αναφέρω σχετικά με την απόδοση ισχύει και για τα 2 μοντέλα. Το TCL UI είναι κοντά με το stock και ένας από τους λόγους που είναι τόσο γρήγορο οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν επέμβει πολύ στο λογισμικό ώστε να προσθέσουν ένα σωρό “άχρηστες” λειτουργίες όπως για παράδειγμα κάνει η Samsung στο One UI και είναι βαρύ.

Φρέσκο design & ποιοτικά υλικά

Το TCL 10 Pro όταν έρθει Ελλάδα θα κοστίζει σίγουρα πάνω από 349€ οπότε δεν υπάρχει λόγος να πω ότι είναι ένα ποιοτικό κινητό αφού είναι αυτονόητο με βάση το κόστος του. Όμως το TCL 10L που ανακοινώθηκε μόλις εχθές η κυκλοφορία του στην Ελληνική αγορά με αρχική τιμή 229€ σίγουρα μετράει! Στο TCL 10L έχει δοθεί έμφαση σχεδόν στα πάντα. Φρέσκο design με μικρά bezel, μεγάλη μπαταρία, ποιοτικά υλικά και στιβαρή σχεδίαση!

Για την ώρα δεν θα εμβαθύνω περισσότερο καθώς οι συσκευές που είχα στα χέρια μου ήταν test unit και όχι το τελικό προϊόν. Για την τελική άποψη μου θα πρέπει να περιμένετε ώσπου η TCL να μας στείλει το τελικό προϊόν, δηλαδή αυτό που θα αγόραζε κάποιος από εσάς από το ράφι ενός καταστήματος ώστε να έχουμε μία πιο ολοκληρωμένη γνώμη και εμπειρία. Πάντως σίγουρα η πρώτη γεύση ήταν θετική.

Asus ZenFone 8 Android