Η TCL κάνει είσοδό στο χώρο των smartphone με το TCL PLEX

Η TCL είναι μία μεγάλη εταιρία ηλεκτρονικών από την Κίνα, που παράγει πάρα πολλές συσκευές. Το όνομά της όμως δεν είναι ιδιαίτερα αναγνωρίσιμο παγκοσμίως. Είναι κυρίως γνωστή για τις τηλεοράσεις της, αλλά, στην IFA 2019 ανακοίνωσε και το TCL PLEX, το πρώτο της smartphone.

TCL PLEX - 01

Στην πραγματικότητα έχουν υπάρξει πολλά smartphone από την TCL στο παρελθόν, και μπορεί και εσύ να είχες ένα από αυτά. Κυκλοφορούσαν όμως υπό διαφορετικά brand name τα οποία η TCL εξαγόρασε ή έχει την άδεια χρήσης. Smartphone όπως τα Blackberry και τα Alcatel παράγονται εδώ και αρκετό καιρό από την TCL. Τώρα όμως, η κινέζικη εταιρία αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να προωθήσει το δικό της brand name. Το πρώτο αποτέλεσμα αυτής της στρατηγικής είναι το TCL PLEX, ένα smartphone που θα βρει μεγάλο ανταγωνισμό στην mid-range κατηγορία που παρέχει ήδη πολλές εναλλακτικές.

TCL PLEX – Τεχνικά χαρακτηριστικά

Σε αυτή την κατηγορία όλα ξεκινούν από το SoC της συσκευής. Το TCL PLEX εξοπλίζεται με τον αρκετά ανταγωνιστικό Snapdragon 675 ο οποίος συνεργάζεται με μνήμη RAM 6GB. Στο εσωτερικό του νέου TCL smartphone βρίσκουμε ακόμα, άπλετο αποθηκευτικό χώρο 128GB και την μπαταρία των 3.820mAh.

Περνώντας στο εξωτερικό της συσκευής, αυτά που κυριαρχούν – προφανώς – είναι η οθόνη και οι κάμερες στην πίσω πλευρά. Όπως επιτάσσουν τα σύγχρονα σχεδιαστικά πρότυπα, η οθόνη του TCL PLEX έχει όσο το δυνατόν μικρότερα bezel. Ο τρόπος που ακολουθεί η TCL για να το πετύχει αυτό είναι η οπή στην οθόνη για την selfie κάμερα.

TCL PLEX

Στην επάνω αριστερά γωνία βρίσκεται η selfie κάμερα των 24MP. Η οθόνη που περικλείει την μπροστινή κάμερα είναι ανάλυσης FullHD+ με διαγώνιο 6,53″. Σε αυτή την κατηγορία, η τεχνολογία της δεν θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο από LCD.

Η πίσω πλευρά στεγάζει συνολικά 3 κάμερες. Ο βασικός αισθητήρας είναι ανάλυσης 48MP με διάφραγμα f/1.8. Υπάρχει ακόμα μία κάμερα ανάλυσης 16MP και διαφράγματος f/2.4 που χρησιμοποιείται για ευρυγώνιες λήψεις. Το σύστημα συμπληρώνεται από έναν αισθητήρα βάθους στα 2MP. Η κάμερα μπορεί επίσης να καταγράψει και super slow motion βίντεο στα 960fps, αλλά δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή αν αυτό είναι πραγματικό νούμερο ή επιτυγχάνεται με interpolation.

Σε άλλα χαρακτηριστικά, το TCL PLEX διαθέτει θύρα ακουστικών και δακτυλικό αποτύπωμα στην πίσω πλευρά. Το λογισμικό της συσκευής είναι φυσικά Android, αλλά δεν είναι στοκ. Το TCL UI (το skin της συσκευής) βασίζεται στο Android 9.0 Pie.

TCL PLEX

Διαθεσιμότητα TCL PLEX

Η κυκλοφορία του TCL PLEX θα ξεκινήσει από την Ευρώπη. Η αρχική τιμή έχει οριστεί στα 329€, ένα μέτριο ποσό για αυτή την κατηγορία, με βάση τα χαρακτηριστικά του. Θα υπάρχουν δύο χρωματικές επιλογές, λευκό και μαύρο, οι οποίες διαθέτουν ένα “ολογραφικό 3D” φινίρισμα, που δημιουργεί όμορφες αντανακλάσεις στην πίσω επιφάνεια. Η ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει οριστικοποιηθεί, με τη TCL να τοποθετεί την επίσημη διάθεση του PLEX κάποια στιγμή στο 4ο τρίμηνο του 2019.

Φυσικά, αν ψάχνεις οικονιμική mid-range συσκευή, η αγορά της Κίνας έχει πολύ πιο ανταγωνιστικές επιλογές από αυτή της Ευρώπης.

Sony