Syberia III, άργησε αλλά τα κατάφερε

Πίσω στο έτος 2002, κυκλοφορεί ένα adventure παιχνίδι που συνδυάζεται από την αισθητική της Art Nouveau (Νέα Τέχνη) και του steampunk. Μέσα από αυτό το πάντρεμα των δυο στοιχειών βγαίνει το Syberia, ένα γοητευτικό adventure παιχνίδι. Οι κριτικές που λαμβάνει είναι ιδιαίτερα καλές και δίνουν το πράσινο φως για τη δημιουργία του sequel, Syberia II. To 2009 ανακοινώνεται και η τρίτη συνέχεια του Syberia. Όμως οι καθυστερήσεις και η έλλειψη χρημάτων κρατά πίσω τη δημιουργία του μέχρι που το 2012 ο σχεδιαστής και σεναριογράφος του παιχνιδιού, Benoît Sokal, μέσα από τη σελίδα του στο Facebook αποκαλύπτει τη συνεργασία του με την εκδότρια εταιρεία Anuman (Microids) και ότι η παραγωγή του παιχνιδιού έχει ξεκινήσει.

Syberia III


Syberia III

Και ερχόμαστε στο 2016 όπου επιτέλους το πρώτο gameplay trailer για το Syberia III έχει δοθεί, καθώς και η ημερομηνία κυκλοφορίας του. Θυμίζουμε με λίγα λόγια τη πλοκή του παιχνιδιού. Πρωταγωνίστρια είναι η δικηγόρος Kate Walker η οποία αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει τη πώληση ενός εργοστασίου παιχνιδιών σε ένα απομακρυσμένο γαλλικό χωριό εκ μέρους της δικηγορικής της εταιρείας. Ο θάνατος της ιδιοκτήτριας του εργοστασίου θα αποτελέσει το έναυσμα των περιπετειών που θα μπλεχτεί η Kate στο Syberia I και ΙΙ.

Το Syberia III έρχεται άκρως ανανεωμένο καθώς θα χρησιμοποιηθούν για πρώτη φορά 3D γραφικά στο παιχνίδι, κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε άλλο τίτλο της σειράς. Όπως στο Syberia II, έτσι και στο III τη μουσική επένδυση έχει αναλάβει ο Inon Zur (έχει δημιουργήσει και μουσικές συνθέσεις για τα Fallout 4, Dragon’s Dogma και Dragon Age). Και τέλος θα έχετε τη δυνατότητα εξερεύνησης του κόσμου ο οποίος θα είναι αρκετά μεγάλος.

Το Syberia III θα κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One και PC την 1η του Δεκέμβρη.

Syberia III

Syberia III

Syberia III

Πηγή