Σύντομα η αποκάλυψη του απογοητευτικού Surface Duo της Microsoft

Μπορεί η ύπαρξη του Surface Duo της Microsoft να είναι γνωστή εδώ και καιρό, ωστόσο η πανδημία του COVID-19 επηρέασε σημαντικά τα σχέδια της εταιρίας. Έτσι το Surface Duo ακόμη δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα στο κοινό.

Surface Duo

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Microsoft θα αποκαλύψει την “περίεργη” Android συσκευή της πριν την παρουσίαση του Samsung Galaxy Fold 2. Αυτή είναι προγραμματισμένη για την 5η Αυγούστου, οπότε μέσα στον επόμενο μήνα θα έχουμε την αποκάλυψη του Surface Duo. Φυσικά η ίδια η Microsoft δεν έχει σχολιάσει την παραπάνω πληροφορία, με το χρονοδιάγραμμα της να θέλει την κυκλοφορία του Surface Duo λίγο πριν το τέλος του 2020.

Για όσους “ξέχασαν” την περίεργη συσκευή θυμίζουμε πως αυτή θα φέρει δύο 5.6″ ιντσών AMOLED οθόνες ανάλυσης 1800×1350, οι οποίες έρχονται με εκνευριστικά μεγάλα bezel. Πέρα από αυτό τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής μοιάζουν ξεπερασμένα, αφού αυτή θα έρθει με τον Snapdragon 855 και 6GB μνήμης RAM. Η Microsoft καθυστέρησε αρκετά την κυκλοφορία της και ο αρχικός σχεδιασμός της προφανώς δεν είχε χώρο για τον 5G modem που συνοδεύει τον Snapdragon 865.

Surface Duo

Στον τομέα της κάμερας θα έχουμε μία μοναδική κάμερα των 11MP, ενώ ακόμη πιο απογοητευτική είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας. Αυτή έχει μέγεθος μόλις 3.460mAh και σίγουρα θα δημιουργήσει πρόβλημα σε συνδυασμό με τις δύο οθόνες. Ταυτόχρονα το Surface Duo δεν θα διαθέτει NFC, ενώ το drag and drop μεταξύ των οθονών θα λειτουργεί με συγκεκριμένες εφαρμογές. Τέλος, η συσκευή αναμένεται να κυκλοφορήσει με Android 10, ενώ αργότερα θα λάβει update που θα την αναβαθμίζει σε Android 11.

OnePlus Nord Android