Παιχνίδια Στρατηγικής, τίτλοι που θα θέλαμε να κυκλοφορήσουν σε HD

Σε μια Ε3 που θα ξεχαστεί γρήγορα, υπήρχε μια ανακοίνωση που κατάφερε να ξεχωρίσει. Αφορμή γι αυτό το άρθρο, αποτέλεσε η ευχάριστη ανακοίνωση της επιστροφής του Age Of Empires σε HD. Αμέσως μας δημιουργήθηκε η εξής επιθυμία. Να αναφέρουμε μερικά ιστορικά Strategy Games που θα έπρεπε ή έστω θα θέλαμε να ξαναδούμε σε HD σύντομα.

παιχνιδια στρατηγικης


Strategy Games

Warcraft 3

Έχοντας περάσει ατελείωτες ώρες με το Warcraft III: Reign of Chaos και με το expansion του, το Frozen Thrones, το Warcrfat III είναι από τις τελευταίες καλές αναμνήσεις που έχω κρατήσει από ένα Strategy παιχνίδι. Ο τίτλος της Blizzard κυκλοφόρησε το 2002 και αμέσως κατάφερε να αγαπηθεί. Εξαιρετικό gameplay, μια επική ιστορία και τέσσερις διαφορετικές φυλές. Το περιεχόμενο ήταν αρκετό για να σε κρατήσει για αρκετό καιρό κολλημένο στην οθόνη του υπολογιστή σου. Έχοντας φυσικά και το ανάλογο Multiplayer. Μια ανακοίνωση σαν αυτή από την Blizzard περιμένουν εδώ και χρόνια οι fans.

Red Alert 2

Μπορείτε να αφήσετε τα δάκρυα σας να φύγουν, γιατί μόνο τέτοια φέρνει στο άκουσμα του το Red Alert 2. Το Command & Conquer: Red Alert 2 κυκλοφόρησε το 2000. Παρουσίαζε τη διαμάχη ανάμεσα στους Σοβιετικούς και τους Συμμάχους. Με όποια από τις δύο πλευρές παίζαμε, είχαμε και το ανάλογο φινάλε. Ένα από τα Strategy παιχνίδια που γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία, με αρκετούς φίλους της σειράς να το μνημονεύουν μέχρι και σήμερα.

Warhammer 40,000: Dawn of War

Πριν το κλείσιμο της THQ και πριν τα παιχνίδια βασισμένα στο σκοτεινό σύμπαν του Warhammer 40,000 γίνουν πόλος έλξης, το Warhammer 40,000: Dawn of War ήταν σημείο αναφοράς. Το παιχνίδι αναπτύχθηκε από την Relic Entertainment, όπως και τα αλλά παιχνίδια της σειράς. Είχε ένα άκρως απαιτητικό gameplay και τις φυλές των Space Marines, Imperial Guard, Orks, και Eldar να μάχονται. Στην πορεία κυκλοφόρησαν ακόμα άλλα δύο expansions. Άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και είναι ένας τίτλος άκρως επιτυχημένος μέχρι και σήμερα στο είδος των Strategy παιχνιδιών.

https://www.youtube.com/watch?v=RtAH7kGEqic

Company of Heroes

Η THQ άφησε κληρονομιά ένα ακόμα καλό Strategy παιχνίδι, με την Relic Entertainment να τα καταφέρνει εξίσου καλά σε ένα διαφορετικό περιβάλλον συγκριτικά με αυτού του Warhammer 40,000: Dawn of War. Το Company of Heroes μας μεταφέρει στα γεγονότα του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Ο πρώτος τίτλος κυκλοφόρησε το 200. Σκοπός του παιχνιδιού ήταν να βρούμε σημαντικούς στρατηγικούς στόχους στον χάρτη που παίζαμε, έτσι ώστε να χτίσουμε τις δικές μας μονάδες. Το παιχνίδι μας μετέφερε σε πραγματικές τοποθεσίες, όπως αυτή της Νορμανδίας. Κατάφερε να κερδίσει πολλά βραβεία ως ένα από τα καλύτερα Strategy Games.

Rome: Total War

Μύθος, έπος και όποια άλλη λέξη σας έρχεται στο μυαλό για έναν τίτλο που μέχρι και στις μέρες μας βρίσκεται στο προσκήνιο. Δημιουργός της σειράς είναι η Creative Assembly. To Rome: Total War διαδραματίζεται μεταξύ του 270 π.Χ και 14 μ.Χ, με επίκεντρο την Ρωμαϊκή Ευρώπη. Το παιχνίδι μας έδινε την δυνατότητα να επιλέξουμε με ποια παράταξη θα ξεκινήσουμε. Όσον αφορά το gameplay, οι μάχες ήταν σε πραγματικό χρόνο δίνοντάς μεγάλο βάρος στην στρατηγική. Ο χάρτης ήταν μεγάλος και περιελάμβανε όλη την Ευρώπη, Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή. Έπρεπε να αναπτύξετε τις διπλωματικές σας ικανότητες, τις υποδομές τους κράτους σας, την ανάπτυξη του πληθυσμού και πολλά ακόμα. Μέχρι και σήμερα το Rome: Total War είναι από τα κορυφαία Strategy Games.

https://www.youtube.com/watch?v=t5wgwMFiIaU