Starling Bank: Ακόμα μία εξελιγμένη online Τράπεζα

H Starling Bank είναι άλλη μία Βρετανική “νέου” τύπου τράπεζα, που ανήκει σε μία γενικότερη κατηγορία online τραπεζών όπως η Revolut που πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια. Πρόκειται για μικρότερου μεγέθους τράπεζες που έχουν εμφανιστεί την τελευταία πενταετία και επιλέγουν να επικεντρωθούν σε σημεία που “παραβλέπονται” από το ήδη υπάρχον τραπεζικό κατεστημένο. Δηλαδή online οργανωμένη παρουσία, αμεσότητα και φυσικά χαμηλές χρεώσεις συναλλαγών ή ακόμα και μηδενικές.

Επίσημη Σελίδα

Η Starling Bank ιδρύθηκε to 2014 και έχει τα γραφεία της στο Λονδίνο. Επικεφαλής είναι η Anne Boden, η οποία πριν ιδρύσει την Starling είχε εργαστεί σε κάποιες από τις μεγαλύτερες τράπεζες όπως η Lloyds, η ολλανδική ABN και η Allied Irish Banks.

starling

Σε τι διαφέρει από μία “παραδοσιακή” τράπεζα;

Η Starling στην πραγματικότητα είναι μία mobile-only τράπεζα, κάτι που σημαίνει πως έχουμε τον απόλυτο έλεγχο μέσα από μία εφαρμογή για το κινητό μας. Το παραπάνω, μας δίνει την δυνατότητα να εκμεταλλευτούμε στο έπακρο την τεχνολογία και επιτρέπει πράγματα που θεωρούνται αδιανόητα για τις “παραδοσιακές” τράπεζες. Μεταφορά χρημάτων σε πραγματικό χρόνο, εύκολος διαμοιρασμός χρημάτων μεταξύ φίλων, χρήση σε άλλες χώρες χωρίς επιπλέον κρατήσεις για αναλήψεις είναι κάποια μόνο από τα χαρακτηριστικά μίας mobile-only τράπεζας.

starling bank

Οι νέου τύπου τράπεζες όπως η Sterling βασίζονται πλήρως στην δύναμη του cloud και με αυτό δημιουργούνται αρκετές νέες ευκαιρίες για πρωτοπορία.

Ο χρήστης για παράδειγμα βλέπει άμεσα που ξοδεύει τα χρήματά του μέσω ειδοποιήσεων, χωρίς να περιμένει εργάσιμες μέρες όπως θα συνέβαινε διαφορετικά.

Μέσω της εφαρμογής μπορούμε να μπλοκάρουμε την εκταμίευση χρημάτων από ATM, τις online αγορές ή την χρήση της κάρτας μας για στοιχηματισμό. Ταυτόχρονα, υπάρχει η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε ανέπαφες συναλλαγές με κινητό ή με κάρτα που προμηθεύει η Starling Bank.

Εκτός αυτού, η Starling Bank μπορεί να διαβάσει την τοποθεσία του κινητού μας, να την συγκρίνει με την τοποθεσία μίας συναλλαγής με την κάρτα μας και αν δεν συμπίπτουν, να μας ενημερώσει για πιθανή κλοπή.

Σε αντίθεση με τις ήδη υπάρχουσες τράπεζες, οι νέου τύπου, έχουν στηθεί εξαρχής με γνώμονα την ευκολία χρήσης.

Παράλληλα, στις εταιρίες αυτές εργάζονται άτομα νεαρότερης ηλικίας, με πιο σύγχρονες ιδέες και γνώσεις πάνω στην τεχνολογία. Αυτό σημαίνει πως σε αντίθεση με τις εφαρμογές των παραδοσιακών τραπεζών, εδώ έχει δοθεί τεράστια σημασία στις mobile εφαρμογές, οι οποίες λειτουργούν άψογα και διαθέτουν πολλά χαρακτηριστικά.

Όπως είναι λογικό η Starling συνεργάζεται άψογα με εφαρμογές όπως το Google Pay, το Samsung Pay και το Apple Pay.

Starling bank

Φυσικά τα παραπάνω έχουν ως αποτέλεσμα ολοένα και περισσότεροι -κυρίως νέοι- άνθρωποι να χρησιμοποιούν Starling Bank ως βασική τράπεζα. Αυτήν την στιγμή υπολογίζεται πως η Starling έχει περισσότερους από 1.000.000 πελάτες που αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς.

Τα τελευταία χρόνια η Starling θέλει να κερδίσει και περισσότερους επιχειρηματίες, ενώ ταυτόχρονα αναπτύσσει το δικό της API ώστε πολλές εταιρίες να χρησιμοποιούν την τεχνολογία της. Μάλιστα στην Μεγάλη Βρετανία ακόμη και το Department for Work and Pensions χρησιμοποιεί την τεχνογνωσία της Starling.

Starling Bank: Πως να την χρησιμοποιήσεις

Για να ξεκινήσει κανείς να χρησιμοποιεί την Starling Bank αρκεί να κατεβάσει την σχετική εφαρμογή για Android ή iOS, από το Google Play Store ή το App Store αντίστοιχα. Το άνοιγμα του λογαριασμού, η επαλήθευση της ταυτότητας του πελάτη και οτιδήποτε ακόμη χρειαστεί γίνεται μέσα από την ίδια την εφαρμογή χωρίς καμία επίσκεψη. Η διαδικασία διαρκεί μόλις λίγα λεπτά, ενώ στην συνέχεια βλέπουμε την κατάσταση του λογαριασμού μας σε πραγματικό χρόνο.

starling

Είναι ασφαλής η Starling Bank;

Πρόκειται για μία εύλογη απορία που σίγουρα θα έχει δημιουργηθεί σε αρκετούς. Η Starling Bank είναι μία τράπεζα 100% νόμιμη που λειτουργεί με όλες τις απαραίτητες εξουσιοδοτήσεις και άδειες από την Αρχή Εποπτείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα η Starling καλύπτεται από το Financial Services Compensation Scheme (FSCS), δηλαδή σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα οι καταθέσεις μας είναι ασφαλείς μέχρι το ποσό των £85.000.

Με βάση τα παραπάνω η απάντηση στην παραπάνω ερώτηση είναι ναι, η Starling Bank είναι ασφαλής, αλλά σίγουρα το να εμπιστευτεί κάποιος όλα τα χρήματά του σε μία και μόνο τράπεζα, πόσο μάλλον αν αυτή είναι σχετικά νέα, δεν είναι μία κίνηση που θα κάναμε.

OnePlus Nord Android