Το Spotify είναι η επόμενη εφαρμογή που θα αποκτήσει… stories

Το Snapchat ήταν πρώτη εφαρμογή που έφερε στο προσκήνιο τη λειτουργία των stories. Οι προσωρινές ιστορίες κάνουν πιο εύκολο το διαμοιρασμό της καθημερινότητας μέσα από εικόνες, χωρίς να μείνει κάτι μόνιμα ανεβασμένο σε ένα προφίλ. Η μεγάλη άνοδος του Snapchat έφερε και την γρήγορη αντιγραφή αυτού του χαρακτηριστικού από άλλες εφαρμογές. Το Instagram ήταν από τις πρώτες υπηρεσίες που ενσωμάτωσαν κι αυτές stories, ενώ αργότερα ακολούθησαν κι άλλες υπηρεσίες, όπως το WhatsApp και το YouTube. Η νεότερη υπηρεσία που δοκιμάζει τώρα να ενσωματώσει stories στην εφαρμογή της είναι το Spotify!

Τα stories δεν θα είναι για όλους

Το περίεργο είναι πως το Spotify δεν είναι social εφαρμογή, και δεν υπάρχει αλληλεπίδραση μεταξύ χρηστών, που ίσως θα ήθελαν να βλέπουν τι ανεβάζουν άλλοι χρήστες. Γι΄ αυτό και οι απλοί χρήστες του Spotify δεν θα έχουν τη δυνατότητα να ανεβάζουν τα δικά τους stories. Αυτοί που θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το νέο αυτό χαρακτηριστικό θα είναι οι καλλιτέχνες.

Μέσα από τα stories, οι καλλιτέχνες που το επιθυμούν, θα μπορούν να λάβουν άμεσο feedback από το κοινό τους και να έρθουν πολύ πιο κοντά σε αυτό. Φυσικά, τα stories είναι και ένα πολύ εύκολος τρόπος για να κάνουν οι δημιουργοί προώθηση στη δουλειά τους. Τα εργαλεία προώθησης του Spotify που ήταν μέχρι σήμερα διαθέσιμα για τους καλλιτέχνες ήταν αρκετά περιορισμένα, οπότε αυτή η προσθήκη ίσως αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμη για τους μουσικούς που διανέμουν τη δουλειά τους μέσα από το Spotify.

Spotify Stories Screenshot

Για το Spotify, τα stories είναι μία καλή ευκαιρία να αυξήσει την προβολή χορηγούμενου περιεχομένου προς τους χρήστες, κάτι που θα αυξήσει φυσικά τα έσοδά του. Για τους επί πληρωμή χρήστες θα περιμέναμε πάντως τα stories να μην περιλαμβάνουν διαφημίσεις.

Αν ανοίξεις την εφαρμογή του Spotify στο smartphone σου, μην περιμένεις να δεις stories από τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες. Το χαρακτηριστικό αυτό είναι ακόμα σε δοκιμαστικό επίπεδο και δεν είναι σίγουρο πότε και αν θα κυκλοφορήσει επίσημα.

Αν θες να πάρεις μία καλύτερη γεύση για το πως θα λειτουργούν τα stories στο Spotify τότε μπορείς να δεις ένα preview στο site της Jane Manchun Wong, η οποία και το ανακάλυψε μέσα από τον κώδικα μίας beta έκδοσης της εφαρμογής.

Sony