Εντυπωσιάζουν τα πρώτα SpeedTest του SpaceX Starlink από πραγματικούς χρήστες!

Μόλις πριν λίγες μέρες οι πρώτοι beta χρήστες έλαβαν το δικό τους δορυφορικό SpaceX Starlink δορυφορικό πιάτο της νέας υπηρεσίας παροχής ίντερνετ που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο επόμενο έτος μαζικά ο από την SpaceX.

Αυτή την στιγμή το project λειτουργεί με 800 Starlink δορυφόρους και όπως έχει ανακοινώσει η εταιρία στο επόμενο έτος σχεδιάζει να ανεβάσει ακόμα 1000 δορυφόρους ώστε η κάλυψη να είναι ακόμα καλύτερη, ταχύτερη και πιο αποτελεσματική.

starlink δορυφορικό ίντερνετ

Μέχρι στιγμής οι Beta χρήστες είναι ενθουσιασμένοι και αναφέρουν ταχύτητες που κατάφεραν να αγγίξουν μέχρι και τα 160Mbps σε περιοχές (USA) όπου η υπάρχοντες “καλωδιακοί” πάροχοι προσφέρουν ταχύτητες μέχρι 10Mbps.

Οι χρήστες ακόμα αναφέρουν πως το YouTube streaming σε ανάλυση 1440p και 4K δουλεύει απροβλημάτιστα χωρίς διακοπές ή κολλήματα.

δορυφορικό πιάτο starlink από την SpaceX

Μάλιστα κάποιος δοκίμασε το δορυφορικό πιάτο σε δάσος όπου κανένα δίκτυο δεν έχει σήμα. Το αποτέλεσμα ήταν “δορυφορικά” εντυπωσιακό αφού με το Starlink πιάτο κατάφερε να έχει σύνδεση στο ίντερνετ και πραγματοποίησε με επιτυχία βίντεο κλήση και όχι μόνο. Στο τέλος ανέφερε πως δουλεύει καλύτερα όταν ο ουρανός είναι καθαρός.

Η SpaceX θα χρεώνει την υπηρεσία με 99$ το μήνα, μία όχι και τόσο υψηλή τιμή για τα εκεί δεδομένα και 499$ για τους beta testers που θέλουν πρόσβαση πρώτοι.

Που υστερεί το δορυφορικό ίντερνετ;

Εκτός από τον ενθουσιασμό υπήρχαν και κάποια μικρό παράπονα. Πιο συγκεκριμένα το online gaming φαίνεται να ήταν αδύνατον αφού κάθε 2 με 3 λεπτά υπήρχαν αποσυνδέσεις. Τέλος, κάποιες φορές το ίδιο γινόταν και με τις WiFi κλήσεις άλλα όχι πάντα. Όπως αναφέρουν μερικές φορές η κλήση μπορεί να κοβόταν και μετά από 20 λεπτά.

Όσο για το ping ή latency φαίνεται να ήταν σε ικανοποιητικά επίπεδα και κοντά στα 40ms.

Δοκίμασε τώρα και εσύ την δικιά σου γραμμή με το δικό μας SpeedTest μέτρησης ταχύτητας ίντερνετ

Asus ZenFone 8 Android