Sony Xperia XZ2 Compact χαρακτηριστικά | Με SnapDragon 845 και πρακτική σχεδίαση

Πρώτη ημέρα της πολυαναμενόμενης έκθεσης και η Sony έσπευσε να μας δείξει τις νέες της ναυαρχίδες που περιμέναμε. Είδαμε σε άλλο άρθρο το μεγαλύτερο Sony Xperia XZ2, και ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το πιο “μαζεμένο” Sony Xperia XZ2 Compact. Είναι σπάνιο πλέον να βλέπουμε ένα τόσο καλά εξοπλισμένο smartphone σε μία τόσο μικρή και πρακτική διάσταση. Ας μην μακρηγορώ, πάμε να γνωρίσουμε τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

sony xperia xz2 compact χαρακτηριστικά

Sony Xperia XZ2 Compact χαρακτηριστικά

Η Sony έκανε φανερό πως ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τον σχεδιασμό των συσκευών της και οφείλουμε να πούμε ότι τα κατάφερε καλά κρίνοντας και από τα υπόλοιπα κινητά της, όπως τo Sony Xperia ΧΑ2. Αποτελείται από γυαλί, έχει μεταλλικό περίγραμμα και η πίσω πλευρά είναι από πλαστικό.

Η οθόνη είναι 5.ο” και με τις διαστάσεις να φτάνουν 135 x 65 χιλιοστά να το καθιστούν και αναλογίας 18:9. Το πάχος των 12.1 χιλιοστών είναι που θα προβληματίζει τους περισσότερους, αλλά το καμπυλωτό σώμα που έχει θα βοηθήσει στη χρήση με ένα χέρι. Η οθόνη προστατεύεται από Gorilla Glass 5 και υπάρχουν οι κλασικές πιστοποιήσεις IP65/68 που δίνει η Sony σε όλα σχεδόν τα κινητά της, που υποδεικνύουν αντοχή σε σκόνη και νερό για 30 λεπτά και βάθος έως 1.5 μέτρο.

sony xperia xz2 compact χαρακτηριστικά

Εσωτερικό και κάμερα

Ως flagship πρόταση του 2018, φοράει Android Oreo 8.0, έχει τον οκταπύρηνο SnapDragon 845 στη θέση του επεξεργαστή και διαθέτει 4GB RAM με 64GB αποθηκευτικό χώρο. Για την επέκταση του χώρου έως 400GB μέσω MicroSD “θυσιάζει” το ένα από τα δύο SIM slots (Hybrid). Η μπαταρία των 2870mAh υποστηρίζει Quick Charge 3.0. Για κάποιον λόγο αποφάσισαν οι Ιάπωνες να μην προσθέσουν θύρα jack, οπότε αναγκαίο κακό τα Βluetooth ακουστικά ή η χρήση του αντάπτορα type-c. Βέβαια, τα διπλά stereo ηχεία θα απαλύνουν τον πόνο.

Η κάμερα του Sony Xperia XZ2 Compact είναι 19MP, με διάφραγμα f/2.0 και έχει δυνατότητα λήψης βίντεο 4K HDR. Η καταγραφή slowmotion video σε ανάλυση 1080p με 960 frames per second είναι και εδώ δυνατή, κάνοντας τη Samsung για άλλη μια φορά να τους ακολουθεί στην πρωτοπορία. Η selfie camera είναι 5MP με f/2.2 και λήψη βίντεο σε FullHD.

Οι χρωματικές επιλογές του XZ2 Compact είναι 4: μαύρο, ασημί, πράσινο και ροζ. Τιμή δεν γνωρίζουμε ακόμα, αλλά μείνετε συντονισμένοι για το hands-on video από τον Μάνο!

sony xperia xz2 compact χαρακτηριστικά

Θετικά

  • Προσεγμένες διαστάσεις
  • Πιστοποίηση IP65/68
  • Άνετος χειρισμός με ένα χέρι
  • Super slow motion σε 960fps

Αρνητικά

  • Μεγάλο πάχος
  • Απουσία θύρας jack