Sony Xperia XZ2 χαρακτηριστικά | Ανανεωμένο με FHD 960fps slow motion και διπλά ηχεία

Την πρώτη επίσημη ημέρα της MWC η Sony σε ένα keynote που πραγματοποίησε στον χώρο της στην έκθεση μας ανακοίνωσε την νεότερη ναυαρχίδα της, το Sony Xperia XZ2. Η νέα γενιά smartphone των Ιαπώνων φέρνει επιτέλους τον πολυαναμενόμενο ανασχεδιασμό της σειράς. Μαζί του έρχονται και στοιχεία που θεωρούνται δεδομένα στα περισσότερα smartphone, όπως η 18:9 οθόνη και τα μικρά bezel και φυσικά δυνατά τεχνικά χαρακτηριστικά.

Sony Xperia XZ2 Χαρακτηριστικά


Sony Xperia XZ2 – Σχεδίαση

Αν και συνήθως ασχολούμαι αρχικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, εδώ θα αρχίσω από το design, μιας και αυτό είναι η πιο σημαντική αλλαγή. Από τις έντονες γραμμές περάσαμε πλέον στις καμπύλες. Το πίσω καπάκι αντί για επίπεδο, είναι πλέον κυρτό, ενώ και στο περίγραμμα της συσκευής οι γωνίες έχουν στρογγυλέψει. Η πίσω πλευρά, όπως και σε παλιότερα μοντέλα, είναι φτιαγμένη από γυαλί, με τις δύο όψεις να προστατεύονται από Gorilla Glass 5. Και τα bezel γνώρισαν σμίκρυνση, κάτι που τόσο πολύ χρειαζόταν τα smarthone της Sony. Βέβαια το screen-to-body ratio δεν αγγίζει τα κορυφαία μοντέλα, αλλά είναι σίγουρα βελτιωμένο. Το μόνο αρνητικό μοιάζει να είναι το πάχος το οποίο φτάνει τα 11,1 χιλιοστά στο μέγιστο σημείο του. Καιρό είχαμε να δούμε ένα τόσο παχύ smartphone αν και λόγω της καμπύλης του πίσω γυαλιού, πολύ πιθανόν αυτό να μην είναι έντονα αισθητό.

Sony Xperia XZ2 Χαρακτηριστικά

Η βασική διαφορά με παλιότερα μοντέλα είναι πως η οθόνη έχει αναλογία πλευρών 18:9 όπως πολλά άλλα flagship. Η ανάλυσή της θα είναι FullHD+ με διαγώνιο 5,7″. Μεγάλο θετικό της οθόνης είναι πως θα διαθέτει HDR, με υποστήριξη HDR10, για ακόμα πιο πλούσια απόδοση χρωμάτων. Ως ναυαρχίδα, το Sony Xperia XZ2 θα διαθέτει τον Qualcomm Snapdragon 845 που συνδυάζεται με 4GB RAM και 64GB UFS εσωτερική μνήμη. Η εσωτερική μνήμη μπορεί να αυξηθεί από κάρτες microSD μέχρι 400GB ή μπορείτε στην ίδια θέση να τοποθετήσετε nano SIM αντί κάρτας μνήμης.

Sony Xperia XZ2 Χαρακτηριστικά

Η κάμερα έχει σχεδόν τα ίδια χαρακτηριστικά με πέρυσι. Η ανάλυση των φωτογραφιών είναι στα 19MP με f/2.0 φακό. Εκεί όμως που είχαμε πολλές βελτιώσεις είναι στον τομέα του βίντεο. Το Sony Xperia XZ2 είναι ικανό να καταγράψει πλάνα 4K HDR. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το Super Slow Motion βίντεο στα 960fps που μπορεί να επιτευχθεί σε ανάλυση 1080p πλέον. Η Samsung μόλις χθες “πρόλαβε” να φτάσει τα περσινά Sony, αλλά οι Ιάπωνες μία μέρα μετά πήραν και πάλι την κορυφή. Η μπαταρία είναι ακόμα ένας τομέας που βελτιώθηκε σημαντικά σε σχέση με το XZ1, και από 2700, φτάνει πλέον τις 3180mAh.

Παρότι άλλαξε ο σχεδιασμός φέτος, η Sony κράτησε τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία στην μπροστινή όψη. Αυτός είναι μάλλον και ένας σημαντικός λόγος που τα bezel δεν είναι ακόμα μικρότερα. Το XZ2 διατηρεί επίσης και την αδιαβροχοποίηση αφού διαθέτει πιστοποίηση IP68. Αυτό που δυστυχώς αφαιρέθηκε με τον νέο σχεδιασμό είναι η θύρα 3,5 χιλιοστών.

Sony Xperia XZ2 Χαρακτηριστικά

Διαθεσιμότητα

Το Sony Xperia XZ2 θα ξεκινήσει να διατίθεται στην αγορά τον Μάρτιο του 2018 σε 4 χρώματα. Θα μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ των αποχρώσεων που η Sony ονομάζει Liquid Black, Liquid Silver, Deep Green και Ash Pink. Η συσκευή αρχικά θα κυκλοφορήσει με Android Oreo 8.0 και η τιμή δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

πηγή

Sony