Το νέο Sony Xperia XA2 ανακοινώθηκε με καλύτερα τεχνικά χαρακτηριστικά από πέρυσι

Το Sony Xperia XA2 ανακοινώθηκε (Ιανουάριος 2018) και είναι άκρως πιο βελτιωμένο φέτος με πολλές αλλαγές, που μόνο θετικές μπορώ να τις χαρακτηρίσω (στα χαρτιά τουλάχιστον). Η οθόνη έχει μεγαλώσει ελάχιστα, κρατώντας όμως τις μικρές διαστάσεις που το κοινό αγάπησε στη σειρά XA. Ας το δούμε λίγο πιο αναλυτικά όμως γιατί φέτος τα χαρακτηριστικά έχουν αλλάξει αρκετά!

Sony Xperia XA2 χαρακτηριστικά

Πλέον, από τις 5.0″ οθόνη περνάμε στις 5.2″ και η ανάλυση πηδάει ένα σκαλί πιο πάνω από πέρυσι, φτάνοντας σε FHD και τεχνολογία IPS. Μια ακόμη μεγάλη αλλαγή στα χαρακτηριστικά εντοπίζεται και στον επεξεργαστή, αφού φέτος ορθώς επιλέχθηκε ο SnapDragon 630. Η μνήμη RAM είναι κι αυτή ικανοποιητική και μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως θα κυκλοφορήσει ένα μοντέλο με  3GB RAM και 32GB εσωτερικό χώρο.

Sony Xperia XA2 χαρακτηριστικά

Είναι ξεκάθαρο πως το Sony Xperia XA2 έχει επανασχεδιαστεί προς το καλύτερο, με τη σχεδίαση να είναι πιο όμορφη και πρακτική. Οι διαστάσεις του νέου Sony Xperia XA2 μετράνε 142 x 70 x 9.7 χιλιοστά, που θυμίζουν διαστάσεις κινητού 5.0″. Βελτίωση έχει υποστεί και η μπαταρία, η οποία επιτέλους μεγάλωσε και έχει μια αρκετά πιο λογική χωρητικότητα 3300mAh.

Sony Xperia XA2 χαρακτηριστικά

Στην πλάτη, πλέον κάμερα και fingerprint αισθητήρας είναι στο ίδιο ύψος. Η κύρια κάμερα έχει αισθητήρα 23MP F/2.0, με μέγιστη ανάλυση FHD. Η μπροστινή selfie κάμερα είναι 8MP ultra wide. Ακόμα μια σημαντική προσθήκη στα τεχνικά χαρακτηριστικά του Sony Xperia XA2 είναι πως έρχεται από το εργοστάσιο με Android Oreo που πρακτικά σημαίνει πως μέσα στο 2018 ή 2019 θα πάρει την επόμενη αναβάθμιση σε Android P.

Sony Xperia XA2 χαρακτηριστικά

Sony Xperia XA2 τιμή

Τιμή για το νέο κινητό της Sony δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά αν κρίνουμε από τους 2 προκατόχους του, θα κυκλοφορήσει στην Ελληνική αγορά με αρχική τιμή 299€, που σιγά σιγά θα πέσει κοντά στα 200€ προς το τέλος του 2018. Τουλάχιστον κατάφερε να ξεχωρίσει για περισσότερους λόγους από ότι πέρυσι με χαρακτηριστικά και σχεδίαση.

από

Asus ZenFone 8 Android