Sony Xperia XA1 Ultra Hands-On Video & τιμή για Ελλάδα!

To Sony Xperia XA1 Ultra το γνωρίσαμε για πρώτη φορά στη Βαρκελώνη, όπου και ανακοινώθηκε. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος κατάφερε να ξεχωρίσει και την όμορφη σχεδίαση του. Η οθόνη του έχει διαγώνιο 6.0″ και στη κατηγορία του δεν έχει πολλούς ανταγωνιστές. Πλέον όμως, ήρθε επίσημα και στην Ελληνική αγορά με αρχική τιμή 379 ευρώ. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το Hands-On που ετοιμάσαμε.

[alert-note]

Αν σας άρεσε, αλλά σας φάνηκε μεγάλο, μπορείτε να δείτε και τον μικρό αδερφό του, με οθόνη 5.0″ και ίδια σχεδιαστική γραμμή χωρίς bezel. To Sony Xperia XA1 με αρχική τιμή 299€ για την Ελληνική αγορά.

[/alert-note]

Sony Xperia XA1 Ultra χαρακτηριστικά

Στο Sony Xperia XA1 Ultra έχει τοποθετηθεί η IPS οθόνη των 6″ FHD (1920×1080). Ο όμορφος σχεδιασμός, με τα εξαιρετικά λεπτά περιθώρια δεξιά, άλλα και αριστερά της οθόνης, δημιουργούν την ψευδαίσθηση μιας οθόνης δίχως όρια. Η πρώτη εντύπωση που σχηματίσαμε, όταν κρατήσαμε την συσκευή, είναι ότι πάρα το μεγάλο του μέγεθος. Το καμπυλωτό του τελείωμα ταίριαζε απόλυτα στην παλάμη μας, δημιουργώντας μια αίσθηση γερού κρατήματος μιας οθόνης 5.7 ιντσών, που ομολογώ με εντυπωσίασε. Η κατασκευή του φαίνεται να είναι κυρίως από πλαστικό, ενώ στα πλαϊνά από αλουμίνιο. Παρόλα αυτά, αισθητικά είναι πολύ ποιοτικό.

Sony Xperia XA1 Ultra

Στα ενδότερα της συσκευής έχει τοποθετηθεί ο Helio P20 της Mediatek, που συναντάμε και στο “μικρό” Sony Xperia XA1, παρέα με 4GB μνήμης Ram. Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης είναι επεκτάσιμος μέσω microSD slot, με δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δυο εκδόσεις με 32 ή 64GB αποθηκευτικού χώρου.

[alert-warning]

Ίσως το μοναδικό σημείο που μας προβλημάτισε είναι η αυτονομία της συσκευής, αφού οι κατασκευαστές επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν την ίδια μπαταρία των 2700mAh, μιας και ήταν σημαντικό μειονέκτημα στο περσινό Sony Xperia XA Ultra. Η μη-αποσπώμενη μπαταρία του Sony Xperia XA1 Ultra υποστηρίζει τεχνολογία γρήγορης φόρτισης μέσω Pump Express+ 2.0 της MediaTek και είναι τύπου Li-Ion.

[/alert-warning]

Sony Xperia XA1 Ultra κάμερα

Η Sony με το Sony Xperia XA1 Ultra, εστιάζει κυρίως στους λάτρεις των selfie / grelfie (group selfie) φωτογραφιών, αφού διαθέτει μπροστινή ευρυγώνια κάμερα 16MP, με λειτουργία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας (OIS) και διάφραγμα φακού f/2.0. Το πακέτο φυσικά ολοκληρώνει η παρουσία του έξυπνου LED flash στην πρόσοψη της συσκευής για πιο ευκρινείς selfie φωτογραφίες, ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Μπορείτε, ακόμη, να βγάλετε selfie με μία κίνηση του χεριού σας μέσω της λειτουργίας «Κλείστρο με χειρισμό μέσω κινήσεων».

Sony Xperia XA1 Ultra

Η πίσω κάμερα του Sony Xperia XA1 Ultra δεν απογοητεύει. Ο 23MP Exmor™RS αισθητήρας που βρίσκεται τοποθετημένος στην πλάτη, διαθέτει πληθώρα λειτουργιών όπως manual focus, Object tracking, Digital image stabilization, Smile detection, Face detection, Digital zoom και Geo tagging. Μέσω του συστήματος Hybrid AutoFocus απαιτούνται μόλις 0,6 δευτερόλεπτα για την λήψη μιας φωτογραφίας. Εμείς δεν χάσαμε την ευκαιρία και βρισκόμενοι στο booth της Sony “παίξαμε” με την κάμερα. Όπως μπορείτε να δείτε και στο video hands-on, μείναμε εμφανώς ικανοποιημένοι.

Sony Xperia XA1 Ultra

Το Sony Xperia XA1 Ultra θα τρέχει την έκδοση του λειτουργικού Android Nougat 7.0, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει αρχές του καλοκαιριού με την τιμή του να κυμαίνεται στα 350$ με 400$. Θα διατεθεί σε χρωματικές επιλογές όπως White, Black, Gold & Pink. Προς το παρόν, απολαύστε μερικές hands on φωτογραφίες σε λευκές και μαύρες αποχρώσεις.

Sony Xperia XA1 Ultra

Sony Xperia XA1 Ultra

Sony Xperia XA1 Ultra

iPhone