Sony Xperia XA1 Plus ανακοινώθηκε με οθόνη 5.5″ και μπαταρία 3.430mAh

Στις 31/08 στην IFA 2017, μαζί με το LG V30 που κατάφερε να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον, ανακοινώθηκε και το Sony Xperia XA1 Plus με οθόνη 5.5″, από τη γνωστή σειρά XA που για πρώτη φορά γνωρίσαμε το 2016. Όσοι γνωρίζουν τη σειρά XA, θα περίμεναν το πρώτο κινητό της σειρά με οθόνη 5.5″ να μην έχει bezel στα πλάγια.

[alert-warning]

Τι δεν μου άρεσε

Αυτό δυστυχώς δεν συμβαίνει, καθώς το Sony Xperia XA1 Plus έχει κανονικά bezels και μάλιστα είναι σχετικά μεγάλα. Απογοητευτική κίνηση από τη Sony, η συσκευή μπορεί να είναι μια χαρά, αλλά δεν υπήρχε λόγος να μπλέξουν το Xperia XA1 Plus στη σειρά XA, όπου έγινε γνωστή για τα οικονομικά κινητά χωρίς bezels στα πλάγια. Σε γενικές γραμμές όμως είναι καλή συσκευή, οπότε πάμε να δούμε τι προσφέρει.

[/alert-warning]

sony xperia xa1 plus χαρακτηριστικα

Sony Xperia XA1 Plus χαρακτηριστικά

Όπως είπαμε, η οθόνη έχει διαγώνιο 5.5″, είναι τεχνολογίας IPS με ανάλυση FullHD και 401 ppi. Τίποτα συνταρακτικό, με μια καλή τιμή κάτω από 220€, μπορούμε να αποδεχτούμε τα όποια αρνητικά χαρακτηριστικά έχει. Φοράει τον MediaTek Helio P20 και θα βγαίνει με 3GB RAM, αλλά και 4GB. Ο Helio P20 είναι δυνατό chipset και θέλω να πιστεύω πως τα 16nm θα κάνουν καλή διαχείριση της μπαταρίας του.

Η μπαταρία του Xperia XA1 Plus για τα δεδομένα της Sony είναι μεγάλη, με χωρητικότητα 3430mAh, και είναι ένας από τους λόγους που δεν κράτησε τα όμορφα bezels στα πλάγια. Βέβαια, αν αναλογιστούμε ότι το Lenovo P2 έχει μπαταρία 5.100mAh, τότε μπορούμε να υποθέσουμε ότι η Sony ψάχνει για δικαιολογίες.

xperia xa1 plus

Έρχεται με Android Nougat 7.0 από το εργοστάσιο και έχει ήδη ανακοινωθεί πως θα αναβαθμιστεί σε Android Oreo. Θεωρητικά, πρόκειται για οικονομικό κινητό της Sony και οφείλω να αναφέρω πως πρόκειται για μια ολοκληρωμένη λύση. Έχει όλους τους σύγχρονους αισθητήρες που πρέπει για μια ολοκληρωμένη εμπειρία Android.

Θετικό πως στα πλάγια έχουμε και fingerprint scanner, που είναι ένα με το power button. Όπως είπε η Sony σαν δικαιολογία, αυτός ήταν ο λόγος που τα bezels είναι μεγάλα αυτήν τη φορά. Θα μπορούσα να δεχθώ τα μεγάλα bezels του Xperia XA1 Plus, μόνο αν ήταν αδιάβροχο κινητό.

xperia xa1 plus

Οι κάμερές του φαίνονται καλές στα χαρτιά και η πίσω κύρια έχει αισθητήρα 23MP με F.2.0 και δυνατότητα λήψης 1080p 30fps. Η μπροστινή selfie είναι στα 8MP με F/2.0.

Αρχική τιμή ακόμα δεν γνωρίζουμε, αλλά σύμφωνα με το ιστορικό της σειράς XA1 αποκλείεται να ξεκινήσει κάτω από τα 299€, οπότε κατά 99% θα είναι μια ανταγωνιστική mid-range πρόταση τους πρώτους μήνες. Όμως το Sony Xperia XA1 έχει ήδη πέσει στα 229€ στις προσφορές για κινητά και προσφέρει παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά.

Asus ZenFone 8 Android